Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyon haragtarto vagyok nem...

Nagyon haragtarto vagyok nem tudok gyorsan meg bocsájtani. Mit tegyek? Lehet hogy nem tudok hinni Jézusnak?

Figyelt kérdés
2012. jún. 5. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Kire haragszol?

Mióta haragszol rá?

Miért haragszol rá? Jogosan?

Kértek tőled bocsánatot, kellett volna?

Mi károd lett? Szándékosan lettél megbántva? Miért?

2012. jún. 5. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát azt te tudod, hogy mennyire hiszel benne és ezt nem a haragod erőssége határozza meg.
2012. jún. 5. 19:33
 3/7 A kérdező kommentje:
igazad van néha már én sem tudom igazam van-e
2012. jún. 5. 20:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Azért kell megbocsátanunk másoknak, mert nem vagyunk/voltunk különbek náluk. "Íme én vétekben születtem, és vétekben fogant az én anyám" [Zsolt 50, 7] - mondja a próféta, Dávid.

Ádám bűne kiterjed mindenkire, mindenki elszenvedte volna a tragédiát: porból vagy és a porba térsz vissza [Ter 3, 19]. Ezt az Úr hatalmas többlettel, áldozattal nyerte vissza nekünk. Mindannyian sorsközösségben vagyunk. Őáltala vagyunk igazak, őáltala szentelődünk meg, őáltala érünk valamit is. Sorsközösség, lelki testvériség. És aki haragszik testvérére - mondja János apostol egyik levelében - az nem szereti Istent. Ugyanúgy mondja Jézus a rossz szolgáról való példabeszédében: ha a te bűneidet ellengetted, el kell engedned azon keveset, amit neked róttak fel. Először is: Istenért, azután pedig - ez talán nehezebb - őérte.

Haragot nem szabad megtartani, de fel kell hívni a figyelmet rosszakaródra. Ha annyira rosszakaró, akkor pedig kerüld el.

2012. jún. 5. 20:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Inkább bocsáss meg később és őszintén, mint gyorsan és képmutatásból.
2012. jún. 5. 22:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Jézus el mondott egy történetett:Máté18 ,21:35

Ekkor hozzámenvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?

Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is.

:::Annakokáért hasonlatos a mennyeknek országa a királyhoz, a ki számot akar vala vetni az ő szolgáival.

Mikor pedig számot kezde vetni, hozának eléje egyet, a ki tízezer tálentommal vala adós.

Nem tudván pedig fizetni, parancsolá annak ura, hogy adják el azt, és a feleségét és gyermekeit, és mindenét, a mije vala, és fizessenek.

Leborulván azért a szolga előtte, könyörög vala néki, mondván: Uram, légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek néked.

Az úr pedig megszánván azt a szolgát, elbocsátá őt, és az adósságot is elengedé néki.

Kimenvén pedig az a szolga, találkozék egygyel az ő szolgatársai közül, a ki száz dénárral vala néki adós; és megragadván azt, fojtogatja vala, mondván: Fizesd meg nékem, a mivel tartozol.

Leborulván azért az ő szolgatársa az ő lábai elé, könyörög vala néki, mondván: Légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek néked.

De ő nem akará; hanem elmenvén, börtönbe veté őt, mígnem megfizeti, a mivel tartozik.

Látván pedig az ő szolgatársai, a mik történtek vala, felettébb megszomorodának; és elmenvén, mindent megjelentének az ő uroknak, a mik történtek vala.

Akkor előhivatván őt az ő ura, monda néki: Gonosz szolga, minden adósságodat elengedtem néked, mivelhogy könyörögtél nékem:

Nem kellett volna-é néked is könyörülnöd a te szolgatársadon, a miképen én is könyörültem te rajtad?

És megharagudván az ő ura, átadta őt a hóhérok kezébe, mígnem megfizeti mind, a mivel tartozik.

Ekképen cselekszik az én mennyei Atyám is veletek, ha szivetekből meg nem bocsátjátok, kiki az ő atyjafiának, az ő vétkeiket.

Ezt ültesd az életedbe Isten megbocsájtotta minden bűnödett akkor te miért haragszol az ellened vétkezőre jogosan kérdezi ezt Isten.

A hitedet pedig úgy tudod megvizsgálni,hogy hogyan viszonyúlsz a bűnhöz és Isten igéjéhez.

Pl:Máté3:2

Térjetek meg mert elkőzelített a mennnyek országa.

A megtérés a bün elhagyását jelenti.NEM VEZET MÁS ÚT A HITHEZ CSAK AMEGTÉRÉSEN ÁT.Sokan bukott keresztényként élnek de csak azért mert soha nem tértek meg pedig ez egy folyamat.

1 Megtérés:Bűnök elhagyása

2Viszkeresztség:A bűnök bocsánatára

3A Szent Szellem betöltekezése.

Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszítek a Szent Lélek ajándékát.

ÁLDJON MEG AZ ÚR!:)

2012. jún. 6. 16:20
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm nektek a válaszokat
2012. jún. 6. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!