Nagyon haragtarto vagyok nem tudok gyorsan meg bocsájtani. Mit tegyek? Lehet hogy nem tudok hinni Jézusnak?
Kire haragszol?
Mióta haragszol rá?
Miért haragszol rá? Jogosan?
Kértek tőled bocsánatot, kellett volna?
Mi károd lett? Szándékosan lettél megbántva? Miért?
Kedves Kérdező!
Azért kell megbocsátanunk másoknak, mert nem vagyunk/voltunk különbek náluk. "Íme én vétekben születtem, és vétekben fogant az én anyám" [Zsolt 50, 7] - mondja a próféta, Dávid.
Ádám bűne kiterjed mindenkire, mindenki elszenvedte volna a tragédiát: porból vagy és a porba térsz vissza [Ter 3, 19]. Ezt az Úr hatalmas többlettel, áldozattal nyerte vissza nekünk. Mindannyian sorsközösségben vagyunk. Őáltala vagyunk igazak, őáltala szentelődünk meg, őáltala érünk valamit is. Sorsközösség, lelki testvériség. És aki haragszik testvérére - mondja János apostol egyik levelében - az nem szereti Istent. Ugyanúgy mondja Jézus a rossz szolgáról való példabeszédében: ha a te bűneidet ellengetted, el kell engedned azon keveset, amit neked róttak fel. Először is: Istenért, azután pedig - ez talán nehezebb - őérte.
Haragot nem szabad megtartani, de fel kell hívni a figyelmet rosszakaródra. Ha annyira rosszakaró, akkor pedig kerüld el.
Jézus el mondott egy történetett:Máté18 ,21:35
Ekkor hozzámenvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?
Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is.
:::Annakokáért hasonlatos a mennyeknek országa a királyhoz, a ki számot akar vala vetni az ő szolgáival.
Mikor pedig számot kezde vetni, hozának eléje egyet, a ki tízezer tálentommal vala adós.
Nem tudván pedig fizetni, parancsolá annak ura, hogy adják el azt, és a feleségét és gyermekeit, és mindenét, a mije vala, és fizessenek.
Leborulván azért a szolga előtte, könyörög vala néki, mondván: Uram, légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek néked.
Az úr pedig megszánván azt a szolgát, elbocsátá őt, és az adósságot is elengedé néki.
Kimenvén pedig az a szolga, találkozék egygyel az ő szolgatársai közül, a ki száz dénárral vala néki adós; és megragadván azt, fojtogatja vala, mondván: Fizesd meg nékem, a mivel tartozol.
Leborulván azért az ő szolgatársa az ő lábai elé, könyörög vala néki, mondván: Légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek néked.
De ő nem akará; hanem elmenvén, börtönbe veté őt, mígnem megfizeti, a mivel tartozik.
Látván pedig az ő szolgatársai, a mik történtek vala, felettébb megszomorodának; és elmenvén, mindent megjelentének az ő uroknak, a mik történtek vala.
Akkor előhivatván őt az ő ura, monda néki: Gonosz szolga, minden adósságodat elengedtem néked, mivelhogy könyörögtél nékem:
Nem kellett volna-é néked is könyörülnöd a te szolgatársadon, a miképen én is könyörültem te rajtad?
És megharagudván az ő ura, átadta őt a hóhérok kezébe, mígnem megfizeti mind, a mivel tartozik.
Ekképen cselekszik az én mennyei Atyám is veletek, ha szivetekből meg nem bocsátjátok, kiki az ő atyjafiának, az ő vétkeiket.
Ezt ültesd az életedbe Isten megbocsájtotta minden bűnödett akkor te miért haragszol az ellened vétkezőre jogosan kérdezi ezt Isten.
A hitedet pedig úgy tudod megvizsgálni,hogy hogyan viszonyúlsz a bűnhöz és Isten igéjéhez.
Pl:Máté3:2
Térjetek meg mert elkőzelített a mennnyek országa.
A megtérés a bün elhagyását jelenti.NEM VEZET MÁS ÚT A HITHEZ CSAK AMEGTÉRÉSEN ÁT.Sokan bukott keresztényként élnek de csak azért mert soha nem tértek meg pedig ez egy folyamat.
1 Megtérés:Bűnök elhagyása
2Viszkeresztség:A bűnök bocsánatára
3A Szent Szellem betöltekezése.
Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszítek a Szent Lélek ajándékát.
ÁLDJON MEG AZ ÚR!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!