Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Haragtartó vagy? Mennyi ideig...

Haragtartó vagy? Mennyi ideig tart a haragod, ha idegen bánt meg? Pl. Megbíztál benne, és feljelent.

Figyelt kérdés
2011. máj. 28. 15:41
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Idegen és megbiztam benne? Ez nálam nem jö össze.

Feljelent? Gondolod fél év után elfelejtem hogy valaki feljelentett? Vagy van olyan aki ezzel megbékél?

Örökké tart a haragom és biztosan lesz lehetőség mikor viszonozhatom, nem vagyok feledékeny.

2011. máj. 28. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez függ attól is, hogy mi miatt történik.

Egyébként hamar megbocsátok, vagy egyáltalán nem is leszek haragos. Olyan dolgok se bosszantanak fel, ami miatt más már a fejét veri a falba.

2011. máj. 28. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Haragtartó? Nem nagyon. De nem felejtek, aki egyszer visszaélt a bizalmammal abban valószínűleg sosem bízom meg mégegyszer.

A harag amúgyis rossz tanácsadó ráviszi az embereket bosszúállásra, ami a vesztesek játéka (semmi konstruktív nem jöhet ki belőle, és fölöslegesen foglalja az ember erőforrásait).

Amúgy egészségtelen annyira megbízni bárkiben is, hogy olyasmit tudhasson rólad amivel feljelenthet.

2011. máj. 28. 15:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nívós válaszokat.
2011. máj. 28. 16:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én megbocsájtok nagyon hamar,De soha sem felejtek!
2011. máj. 28. 16:26
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
a tűz csak akkor éget meg, ha közelébe mégy.jelöld ki a határokat, és légy következetes, akkor kevésbé leszel sebezhető.
2011. máj. 28. 21:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha megbíznék valakiben, és feljelentene koholt váddal, nem bíznék meg benne természetesen többé.

Angolul van erre egy közmondás: Once bitten, twice shy. Ha egyszer megharapnak, másodszorra már félni fogsz.

Én nem adok második esélyt senkinek, aki átvert. Nem haragszom, de nem pazarlom rá az időmet. Annyi jó ember van a világon, miért pazarolná az ember hülyékre az idejét, amikor más meg is érdemelné?

2011. máj. 30. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!