Húsz évesen úgy döntöttem megkeresztelkedem. Melyik egyházat ajánlod? Református vagy evangélikus? Miért?
Kérdező szerintem nagyon jó ha benned ez megfogalmazódott. Nem tudom miért jött hogy most írjak mert bennem is sok a kérdés..-de azt mondom, magadban döntsd el .Esetleg az segít ha elmész felekeztekhez és megismered az oda tartozó embereket .akkor kapsz egy képet. Én annyit elmondok hogy sok helyen jártam már és nem találtam még 'haza' valahogy nem volt maradásom és jóérzésem egyikben se..de nem adom fel és ha érzem h valami újat kell mesimernem el megyek .aztán meglátjuk belül megérik e az érzés az erős érzés a maradásra.
És a többieknek mondom NE bántsátok a kérdezőt ,hisz nem tudunk róla semmit és nem mindenki tudja pár sorban olyan szofisztikátlan kifejteni a pontos gondolatát érzését mint páran. Az is lehet fiatal még. Szóval ne bántsátok ..mindenkinek tiszteletben kell tartani az útkereső szándékát.
Kérdező,én át tudom érezni a helyzeted.Én fiatal felnőtt vagyok,k kb.fél éve fogalmazódott meg bennem,hogy jó lenne...
Bennem is sok kérdés van,részemről is inkább egyfajta jelzés...
Még én sem választottam egyházat.Szerintem menj el mindkét felekezet templomába,és figyeld,hogy érzed magad...
Én eddig az evangélikus felé hajlottam,nem olyan szigorú,mint a katolikus,de nem is olyan rugalmas (lehet nem a legjobb szó) és egyszerű (itt pl.templomra gondolok),mint a református...
Szia!
Ha ilyen képlékeny vagy válaszd azt amelyiknek a legjobb a társadalmi megítélése!
Aztán válaszd azt a nőt,munkahelyet,politikai ideológiát,és így tovább!
Nem tudom észrevetted-e,hogy megszülettél?Hogy kijöttél az anyaméhből,a védelemből?
Néha kell tudni önálló döntéseket hozni!
Hajrá!
Kedves Kérdező!
Nézz utána a Református és az Evangélikus Egyház hitelveinek, és dönts, hogy melyik áll közelebb Hozzád. Dönts szíved szerint.
Áldás, békesség!
Mihály
Kedves Kérdező!
Evangélikus és evangélikus, illetve református és református gyülekezetek között is óriási különbségek lehetnek. Ha mindenképpen e kettő közül szeretnél választani, akkor a reformátust ajánlanám, de ott se mindegy, hogy melyik gyülekezetbe mész! Sajnos mindkét egyházra jellemző, hogy vannak szellemileg halott gyülekezeteik. Vannak karizmatikus református gyülekezetek, ha teheted, akkor keress egy ilyet, ők sokkal jobban ragaszkodnak a bibliai alapokhoz. A feleségem is egy ilyen gyülekezetben kezdte, és a református egyház dogmáinak ellentmondva, bibliai módon, teljes víz alá merítéssel keresztelkedett meg, illetve megkapta a Szentlélek keresztséget is (ezek fontos dolgok)! Vedd fel ezzel az alapítvánnyal a kapcsolatot, ők biztosan tudnak neked segíteni egy jó gyülekezetet találni:
Üdv.
Szerintem várj.
Én 26 éves koromban keresztelkedtem meg, sokáig vacilláltam én is, hogy melyik protestáns vallást válasszam, aztán egyre inkább megerősödött bennem a döntés, és jött is egy külső indíttatás.
Úgy 10 évvel később derült ki, hogy semmi nem volt véletlen, nekem EZT az utat kellett végigjárnom.
A hit is egészen mást jelent már számomra, mint akkor. Szóval szerintem várj, és meg fogod kapni az útmutatásaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!