Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kiskoromban megkereszteltek,...

Kiskoromban megkereszteltek, de csak most döntöttem Jézus mellett. Bekell merítkeznem? Vagy elégséges a gyerekkori keresztség?

Figyelt kérdés
2011. júl. 26. 09:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan bemerítkezhetsz, attól függetlenül, hogy hogy lettél megkeresztelve.
2011. júl. 26. 10:10
 2/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen felekezethez tartozol. A baptisták elvárják.
2011. júl. 26. 10:10
 3/17 anonim ***** válasza:
Melyik felekezethez tartozol?
2011. júl. 26. 10:23
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A keresztségi fogadalmat meg lehet újítani. Ezt érdemes is néha megtenni.
2011. júl. 26. 10:36
 5/17 anonim ***** válasza:
Szentlélek szemináriumon például megújíthatod a keresztségi fogadalmat.
2011. júl. 26. 10:37
 6/17 anonim ***** válasza:
69%

Más a keresztségi fogadalom megújítása (pl. minden Húsvétkor), és más a keresztelkedés.

Egyszer felvehető szentségek: Keresztség, bérmálás, egyházi rend.

Vagyis nem keresztelkedhetsz kétszer... ... és persze, a baptistáknál elvárják a bemerítkezést, mert ők csak azt fogadják el "keresztségnek".

2011. júl. 26. 11:03
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha szabad kérdezni akkor mi vitt erre a döntésre? (tényleg kíváncsi vagyok)
2011. júl. 26. 12:51
 8/17 A kérdező kommentje:

A Bibliai bemerítkezés :vízben alá merűlni.

Az Egyházakban,csak meghintik vízzel a csecsemőt ,vagy gyermeket.Református vagyok,de ez lényegtelen a mert a Biblia csak egy Gyülekezetet ismer :a Krisztus Teste.

Az a lényeg ,hogy komolyan megtértem,és a Biblia állás pontja szerint be kellene merítkezni, az Úr Jézus Krisztus nevében.Ezért kétdezem ,hogy most elég e a gyerekkori,mivel azt is az Úr nevében végezték?Nehogy butaságot csináljak,ha kérem a bemerítésemet egy Testvér Gyülekezetben.

2011. júl. 26. 18:08
 9/17 kzs ***** válasza:
100%

/a kérdező 2. kommentjére válaszolva/

Minden szavaddal egyetértek.

Sőt, a kommentedben benne is van a válasz: igen, meg kell keresztelkednek. Mert miről is beszél a SzentÍrás? Térjetek meg ÉS keresztelkedjetek meg!

Vagyis önszántadból tedd meg, méghozzá bibliai módon: vízben alámerítkezéssel. Jézus megtette, de nem maga miatt: neki nem lett volna szüksége se megtérésre, se megkeresztelkedésre (hiszen Ő már eleve Szent volt).

De megtette miérettünk, megmutatta hogy ez igenis fontos Istennek.

Tehát: keresztelkedj meg, de önszántadból, és bibliai módon!

2011. júl. 26. 20:17
 10/17 anonim ***** válasza:
49%

Ha a gyülekezetben le akarnának beszélni a teljes testtel való alámerítkezésről, akkor menj oda ahol rendesen alámerítik az egész testedet a víz alá Jézus Krisztus nevére.

Hogy nézne az ki, ha valakit úgy temetnének el, hogy kilóg a keze meg a lába a földből? Újjászülettél már?

Ne gondolkodj ezen, mert vagy igen a válasz, vagy nem. És ha nem születtél még újjá, akkor mindegy hogy melyik gyülekezetbe jársz, csak akkor mehetsz be Isten országába, ha megszületsz Szellemtől is.

2011. júl. 26. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!