Vissza lehet-e valahogy csinálni azt, hogy egyszer megkereszteltek? Hogy ne legyek megkeresztelve.
Nem értem, mi a gond vele.
Ha nem akarsz foglalkozni vele, ne foglalkozz.
Egyébként a válasz : NEM. Nem lehet visszacsinálni.
Ismeritek a mondást "leszedi róla a keresztvizet is" Ez azt jelenti, hogy azt is leszedi róla, amit nem lehet.
Időnként a templomokat felkeresik kereszteltek, akik írást akarnak kapni róla, hogy szakítottak azzal a vallással, azért, hogy valami szektához csatlakozzanak.
Az egyházak nem adnak semmilyen elbocsátó papírt.
Ha te nem akarsz semmilyen módon foglalkozni a vallásoddal (korábbi/keresztelt), akkor ne foglalkozz.
Nem, nem lehet "visszakereszteletlenedni" :P, vagyis ha egyszer megkereszteltek, akkor az illető egyház szemében mindig is kereszténynek fogsz számítani. Benne vagy az egyházi anyakönyvben, és abból már nem fognak kitörölni.
Egyébként pedig jól jöhet az a keresztlevél, ha netán templomi esküvőre kerül sor. :)
Nem mellesleg én is meg vagyok keresztelve, holott nem értek egyet a vallás tanaival, és nem tartom magam kereszténynek (a népszámláláson sem mondok be vallást), de egyébként nem zavar a tény, hogy kétéves koromban a fejemre csorgattak egy kis vizet.
Nincs mit, örülök neki. :)
Plusz: Jézus is kereken megmondta, hogy _előbb_ tanítani kell a népeket, és csak _aztán_ keresztelni. A kisbabák keresztelése ezzel a kitétellel egyértelműen ellentétben áll, így gondolhatsz a dologra úgy is, hogy semmiképpen sem lehetsz keresztény, lévén eleve nem is Jézus szavai szellemében kereszteltek meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!