Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vissza lehet-e valahogy...

Vissza lehet-e valahogy csinálni azt, hogy egyszer megkereszteltek? Hogy ne legyek megkeresztelve.

Figyelt kérdés
Az a "problémám", hogy engem (valószínűleg, mint kb. minden embert) kiskoromban megkereszteltek. Most 19 éves vagyok és már évek óta tisztában vagyok vele, hogy nem hiszek istenben, meg úgy alapból az egészet hülyeségnek tartom. Szóval, vissza lehet-e valahogy csinálni azt, hogy egyszer megkereszteltek? Hogy ne legyek megkeresztelve, mert a legkisebb mértékben sem vagyok vallásos. Most ezzel biztos sok embert felháborítok, tőlük elnézést kérek.
2009. jan. 19. 19:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
77%
Úgy tudom, nem. Hogy hiszel-e vagy nem, az a te dolgod, és neked kell számot adnod róla, amennyiben most tévedsz.
2009. jan. 19. 19:52
 2/20 anonim ***** válasza:
85%

Nem értem, mi a gond vele.

Ha nem akarsz foglalkozni vele, ne foglalkozz.

Egyébként a válasz : NEM. Nem lehet visszacsinálni.

Ismeritek a mondást "leszedi róla a keresztvizet is" Ez azt jelenti, hogy azt is leszedi róla, amit nem lehet.

Időnként a templomokat felkeresik kereszteltek, akik írást akarnak kapni róla, hogy szakítottak azzal a vallással, azért, hogy valami szektához csatlakozzanak.

Az egyházak nem adnak semmilyen elbocsátó papírt.

Ha te nem akarsz semmilyen módon foglalkozni a vallásoddal (korábbi/keresztelt), akkor ne foglalkozz.

2009. jan. 19. 20:50
 3/20 anonim ***** válasza:
75%
A többség nem hisz istenben, de azért megkeresztelteti a gyermekét, mert abból baj nem lehet. A keresztvizet nem lehet lemosni, akármit csinálsz a keresztséget mint eseményt nem lehet semmissé tenni. A Te státuszod jelenleg : romlott katolikus. De ne aggódj vagyunk ezzel így egypáran. Nincs jelentősége.
2009. jan. 19. 20:54
 4/20 anonim ***** válasza:
88%

Nem, nem lehet "visszakereszteletlenedni" :P, vagyis ha egyszer megkereszteltek, akkor az illető egyház szemében mindig is kereszténynek fogsz számítani. Benne vagy az egyházi anyakönyvben, és abból már nem fognak kitörölni.

Egyébként pedig jól jöhet az a keresztlevél, ha netán templomi esküvőre kerül sor. :)

Nem mellesleg én is meg vagyok keresztelve, holott nem értek egyet a vallás tanaival, és nem tartom magam kereszténynek (a népszámláláson sem mondok be vallást), de egyébként nem zavar a tény, hogy kétéves koromban a fejemre csorgattak egy kis vizet.

2009. jan. 19. 20:57
 5/20 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem iszel benne, akkor már akkor vissza lett csinálva, amikor letörölték/leszáradt rólad a keresztvíz. Elvégre ha nem hiszel benne, akkor az csak sima víz volt, és semmi több. Már el is van intézve. :)
2009. jan. 19. 21:01
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az utolsót különösen, nagyon tetszett! :)
2009. jan. 19. 21:15
 7/20 anonim ***** válasza:
80%

Nincs mit, örülök neki. :)

Plusz: Jézus is kereken megmondta, hogy _előbb_ tanítani kell a népeket, és csak _aztán_ keresztelni. A kisbabák keresztelése ezzel a kitétellel egyértelműen ellentétben áll, így gondolhatsz a dologra úgy is, hogy semmiképpen sem lehetsz keresztény, lévén eleve nem is Jézus szavai szellemében kereszteltek meg. :)

2009. jan. 19. 22:03
 8/20 anonim ***** válasza:
96%
Az első keresztényeknél valóban nem is volt csecsemőkeresztelés. Azért hozták be, mert nagyon sok volt a háború, meg a halálos járványok, és sok csecsemő halt meg, így akarták biztosítani, simán vissza lehetne állítani eredetire. Keresztény vagyok, keresztényként gondolom így, hogy jobb lenne.
2009. jan. 19. 22:13
 9/20 anonim ***** válasza:
68%
Nem lehet "visszacsinalni", ahogy te irod, a keresztseget. Viszont atlehet terni mas hitre!
2009. jan. 19. 22:43
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2009. jan. 20. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!