Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vissza lehet-e valahogy...

Vissza lehet-e valahogy csinálni azt, hogy egyszer megkereszteltek? Hogy ne legyek megkeresztelve.

Figyelt kérdés
Az a "problémám", hogy engem (valószínűleg, mint kb. minden embert) kiskoromban megkereszteltek. Most 19 éves vagyok és már évek óta tisztában vagyok vele, hogy nem hiszek istenben, meg úgy alapból az egészet hülyeségnek tartom. Szóval, vissza lehet-e valahogy csinálni azt, hogy egyszer megkereszteltek? Hogy ne legyek megkeresztelve, mert a legkisebb mértékben sem vagyok vallásos. Most ezzel biztos sok embert felháborítok, tőlük elnézést kérek.
2009. jan. 19. 19:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
biztos az anyád vagy az anyosa vagy az anyja forszirozta ezt a keresztelkedést akkor ez volt a divat nálunk is de én hálla a jo égnek nem istennek szal nem vagyok megkersztelve ugyhogy kérdezd meg anyádat kiakart téged megkeresztelni és jol olvas be neki amugy meg te ne is vedd magadra az ijet mond meg neki hogy felnőttél megjött az ezsed nem ugy mint neki még most sem és pogány lettél az ő szavuk szerint és te ugy érzed magad jol ahogy ateistának illik ééés leszarod a hivőket mert én is
2009. jan. 20. 10:39
 12/20 anonim ***** válasza:
38%
Hát elvileg sztem ki lehet... Én is ki akarok.. De általában azok keresztelkednek ki, akik a zsidó vallást választják.. Mármint a kicsit más mint a kereszténység-zsidóságot... asszem...
2009. jan. 20. 14:46
 13/20 A kérdező kommentje:

Háhá, hát ez marha jó! Ez amúgy jó kérdés, hogy ki akarta... ki is fogom nyomozni! xD

Nem akarok semmilyen vallást! :D

Köszi még egyszer a válaszokat! :*

2009. jan. 20. 19:56
 14/20 anonim válasza:
48%
most nezz nagyot.születesekor mindenki muzulmannak születik.ezt irja a KORAN.az utolso szent könyv(szerintük).egyebkent miert keresztelnek?hogy a lelek (lasd, kicsi babak gyermekek) ne a pokolra kerüljenek.gondolom en
2009. jan. 20. 22:09
 15/20 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ha belevizelnél a szenteltvizes tálba, tök egyértelmű lenne, hogy nem gondolod komolyan a keresztséget.
2009. márc. 2. 20:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Természetesen NEM lehet visszacsinálni. Isten gyermekévé fogadott egyszer s mindenkorra. De ez nem kulcsa az üdvözülésednek, főleg ha úgy állsz hozzá, ahogy írtad.
2009. júl. 24. 21:52
 17/20 A kérdező kommentje:
Ki akar itt üdvözülni? Mert én aztán nem... És hogy lennék már isten gyermeke... Főleg úgy, hogy nem is hiszek benne... Akkora marhaság ez a egész... Na de mindegy. :D Magasról teszek az egészre... Ennyi!
2009. júl. 25. 22:06
 18/20 anonim ***** válasza:

valóban ez számodra a megoldás.

ha nem érdekel, akkor ne foglalkozz vele !

(bár, a jelek szerint, azért körbejártad a témát)

2009. júl. 26. 14:44
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem akar itt már senki semmilyen kötöttséget!Nem is jó az!Isten,Haza?Család...Adófizetés,megbízhatóság,becsület?Ne hazudj,ne lopj?Csak ráfizetéssel járnak.Bízom benne ,hogy a reformkor és a kommunizmus elvtelensége pár évtizeden belül nyomtalanul elmúlik.
2012. nov. 13. 00:06
 20/20 anonim ***** válasza:
sajnos, addig még nehéz, nagyon nehéz! évek (évszázadok?) jönnek.
2012. nov. 13. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!