Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fontos Istennek, hogy...

Miért fontos Istennek, hogy imádjuk őt?

Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 15:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Kedves jó ma 16:07, megértem, amit írtál... ez a bizonyos pszichikus élmény a legtöbb vallásban benne van, Magyarországon is ismerünk ugyebár olyan egyházat, ahol a lelkész leköpdös és te ettől HISZTÉRIKUSAN elkezdesz röhögni, rángatózni, hanyatt veted magad, megszáll a szentlélek, de ugyanezt más esetben megélik - ha akarják - az emberek Sátánnal, Alahhal, Buddhával, bárkivel stb. is, mindenki megesküszik rá, hogy életre szóló, frenetikus élmény, mindet el is hisszük a kedvezményezetteknek, miért is ne, csak hát a dolog kb. ennyire hiteles is.
2012. máj. 31. 16:29
 12/21 anonim ***** válasza:

Szia !

Az imádás elsősorban ember voltunkból fakad és az Isten személyének szól, teremtmény a teremtője felé így adja meg a tiszteletét elismeri függőségét és alárendeli magát Istennek. Az imádás az a legbensőségesebb kapcsolat Istennel, ezt nem úgy kell elképzelni ha imádják őt akkor úgy viselkedik mint valami diktátor tőle ez a viselkedés távol áll.

Az ember ilyen megnyilvánulása furcsa és szokatlan lehet egyeseknek de az imádás az Ó szövetségben is elég gyakori volt, az Újszövetségben Jézus Krisztus engesztelő áldozata által közelválókká lettünk az Istenhez azt lehet állítani Isten elkötelezte magát felénk.

Isten értem-bennem-mellettem van, és ennek ellenére az imádásra továbbra is pozitívan tekint Isten.

2012. máj. 31. 16:44
 13/21 anonim ***** válasza:
12. Nem igazán tudod miről írtam és nem ismersz. Nem vagyok keresztény és mióta az eszemet tudom, mindig próbált valaki megtéríteni, de senkinek nem sikerült, mert mindig azt gondoltam, ha Isten létezik, Őáltala előbb-utóbb megtudom és nem vagyok hajlandó embereknek hinni. Sok bűnöm van és elég "laza" ember vagyok, szóval az élményem teljes mértékben emberi beavatkozás nélkül történt, magam is meglepődtem, de ez enyhe kifejezés. Egyszer amúgy elrángatott a sógornőm egy gyülekezetbe, ahol ott betöltekeztek, én meg csak néztem a sok hülyére, kimondottan kellemetlenül éreztem magam, mert én voltam az egyetlen aki nem fetrengett a földön egyszer sírva egyszer röhögve, de ez jóval az én esetem előtt történt és a kettőnek semmi köze egymáshoz. Azóta sem lettem Biblia bújó, nem járok semmilyen felekezetbe, ugyanúgy élek, mint előtte, de máig ha eszembe jut, ugyanúgy kiráz a hideg. Ennyi! Hangsúlyozom, emberi beavatkozással sosem hittem volna el, mert tudom ,hogy pszichésen milyen befolyással tudnak bírni az ilyen közösségek, amikor a gyereket is beléd dumálják.
2012. máj. 31. 16:50
 14/21 anonim ***** válasza:
Bocs, nem 12. hanem a 11.nek szántam :-)
2012. máj. 31. 16:52
 15/21 anonim ***** válasza:

Mivel Ő a világmindenség szuverén Ura, és Ő teremtett minket, ezért megérdemli, hogy imádjuk. Gondoljunk bele, mennyi ajándékot adott nekünk: a természet szépségeit, hogy élvezhetjük a zenét, hogy színesben látunk, érezzük az ízeket, az illatokat, az életünket, a szabad akaratot, stb... Mindennel ellátott minket, olyan dolgokkal is, amik nem létfontosságúak, de élvezzük miattuk az életet. Isten szeretné, ha elismernénk, hogy Ő a Mindenható Atya, és tőle származik minden jó. Ezért szeretnünk, imádnunk és tisztelnünk kell őt. Valamint ő teremtett minket, "az Ő leszármazottai vagyunk". Ezért Isten szeretné, ha szabad akaratunkból hálatelt szívvel imádnánk Őt.

Szemléltetésül: Egy szülő minden jóval ellátja a gyerekét. Megad neki mindent, mert azt szeretné, hogy boldog legyen. Elvárhatja-e, hogy a gyermeke szeresse ezért, és azért is, mert ő a szülője? Természetesen.

2012. máj. 31. 16:57
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem igazán értettem, hogy mit foglal magába az imádat szó, de úgy látom egyöntetű válaszok születtek többségében.
2012. máj. 31. 17:22
 17/21 anonim ***** válasza:
Isten imádata valóban fontos, de nem neki, hanem nekünk! És ez óriási különbség. Mert ha szereted Istent és megismered őt az embertársaidban,akkor soha nem fogsz bűnöket elkövetni. Ezért mondta Jézus, hogy a legfontosabb parancsolat: szeresd Istent minden erődből és szeresd felebarátodat, mint tenmagadat.
2012. máj. 31. 21:21
 18/21 anonim ***** válasza:
Isten nem akarja hogy imádjuk. Csak éppen már a 10 parancsolatban benne van, hogy ne legyen más istened énelőttem.
2012. jún. 1. 11:42
 19/21 lsandor ***** válasza:
Végül is az imádat az egy lehetőség a hálánk kimutatására. Miért fontos neki? Amiért fontos lenne egy szülőnek, hogy amikor a gyermeke felnő, akkor kifejezze háláját azért a sok erőfeszítésért, melyet az ő érdekében tett
2012. jún. 1. 16:33
 20/21 anonim ***** válasza:

Az imádat voltaképpen nem Istennek fontos, hanem nekünk. Isten imádata ugyanis nem mást jelent, mint azt, hogy betartjuk a parancsolatait - magyarul becsületesen élünk minden tekintetben.

Istennek semmiféle kára vagy hátránya nem származik abból, ha egy ember nem imádja őt vagy akár arra törekszik, hogy elfordítson tőle embereket. Nekünk, mint egyes embereknek viszont igenis komoly hátrányunk származik abból, ha nem imádjuk őt: egyrészt nem fogunk üdvözülni, másrészt ez a földi életünk sem lesz valami boldog.

Egyébként azért szeretné, hogy imádjuk őt, mert a mi javunkat akarja, nekünk pedig az a jó, ha imádjuk őt.

2012. jún. 1. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!