Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, a barátnőm Pokolra fog...

Hívők, a barátnőm Pokolra fog jutni?

Figyelt kérdés

Én keresztény szellemben nevelkedtem már kiskorom óta, és bár nem mondom, hogy bigott lennék, alapvetően hiszek a bibliai tanításokban -egy dolgot kivéve. Valahogy nem fér a fejembe, hogy lehetne, hogy az emberek csak a Jézusba vetett hit által üdvözüljenek, ha egyszer olyan jók tudnak lenni.. ez az egy nem akar a fejembe menni.

A legjobb barátnőm miatt merül fel bennem mindig ez a kérdés, ő ugyanis a wicca vallást követi fiatal korunk óta (most 23 évesek vagyunk, úgyhogy kb. 8 éve). Én igazából nem túl sokat tudok erről, mert ő nem hirdeti, nem hord ötágú csillagot meg hasonlókat, de azt tudom, hogy nagyon-nagyon mélyen hisz ebben az Istennő-Isten dologban, meg a vallása hittételeiben.

Namármost, a kérdés azért merül fel bennem, mert szerintem ő az egyik legjobb ember a világon, akit ismerek. Középiskolás kora óta önkénteskedik, teljesen oda van az emberekért, egyszerűen én nem tudom annyira tolerálni és tisztelni őket, mint a barátnőm. Ő abszolút szociális, mindig mindenkinek megbocsát, nem tud haragudni másokra, én egyszerűen felnézek rá, amiért ennyire türelmesen és szeretettel fordul az emberek felé. Nyilván neki is vannak hibái, mint mindenkinek, mégis azt mondom, csak kevés annyira önzetlen és jólelkű embert ismerek, mint ő.

És ilyenkor elgondolkodom, hogy akkor ez mit sem számít? Mindez a jóság, kedvesség, ami benne van, nem fontos Istennek? Itt egy ember, aki már-már példát mutat, és mégis a Pokolra fog kerülni, holott a hiten kívül követi a parancsolatokat? Isten nem szereti, nem látja benne a jót, nem értékeli annyira, hogy ne kelljen örökké szenvednie?

Ezen valahogy nem tudok túllépni. A szeretet nem erről szól... nem tudom, hogy mit gondoljak...

2012. máj. 24. 20:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

22:39

"Érdekes kérdés valóban, hogy sok "jó ember" van a világon, akik nem hisznek Istenben. De ha tényleg akkora bennük a szeretet, mint ahogy próbálják mutatni, akkor amikor hallanak Istenről és Jézusról, vajon miért utasítják el?"

Ennyi, ez a lényeg.

2012. máj. 26. 00:11
 22/23 Sellő válasza:
Nem fog a pokolra jutni. Jézus azt is mondta, hogy gyümölcseiről ismerszik meg a jó fa. Szóval ha jó valaki, akkor hogy kerülhetne a pokolba? Nem a Sátán teremtett különböző vallásokat, ezen az alapon az emberek 50%-a a pokolra menne, csak azért mert hindu, buddhista, iszlám vagy más vallású, illetve nem keresztény. A vallásokra abszolút nem is lenne szükség, ha az emberek nem távolodtak volna el a bűnbeesés által Istentől. Akkor most egyek lennénk vele és tudnánk pontosan a jó és a rossz közötti különbséget. Jézus sem vetett meg senkit, hanem mindenkit szeretett vallásától, és életmódjától függetlenül. Bővebben: www.sunmyungmoon.hu
2012. jún. 28. 01:59
 23/23 világvége1 ***** válasza:
A lélek sok látszólag jó dolgot tesz, de mégsem értékelhető erkölcsileg. Csak a szellem. Ha valakinek vannak bűnei, az gonosz – és a gonoszok a pokolba mennek.
2020. jún. 3. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!