Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, a barátnőm Pokolra fog...

Hívők, a barátnőm Pokolra fog jutni?

Figyelt kérdés

Én keresztény szellemben nevelkedtem már kiskorom óta, és bár nem mondom, hogy bigott lennék, alapvetően hiszek a bibliai tanításokban -egy dolgot kivéve. Valahogy nem fér a fejembe, hogy lehetne, hogy az emberek csak a Jézusba vetett hit által üdvözüljenek, ha egyszer olyan jók tudnak lenni.. ez az egy nem akar a fejembe menni.

A legjobb barátnőm miatt merül fel bennem mindig ez a kérdés, ő ugyanis a wicca vallást követi fiatal korunk óta (most 23 évesek vagyunk, úgyhogy kb. 8 éve). Én igazából nem túl sokat tudok erről, mert ő nem hirdeti, nem hord ötágú csillagot meg hasonlókat, de azt tudom, hogy nagyon-nagyon mélyen hisz ebben az Istennő-Isten dologban, meg a vallása hittételeiben.

Namármost, a kérdés azért merül fel bennem, mert szerintem ő az egyik legjobb ember a világon, akit ismerek. Középiskolás kora óta önkénteskedik, teljesen oda van az emberekért, egyszerűen én nem tudom annyira tolerálni és tisztelni őket, mint a barátnőm. Ő abszolút szociális, mindig mindenkinek megbocsát, nem tud haragudni másokra, én egyszerűen felnézek rá, amiért ennyire türelmesen és szeretettel fordul az emberek felé. Nyilván neki is vannak hibái, mint mindenkinek, mégis azt mondom, csak kevés annyira önzetlen és jólelkű embert ismerek, mint ő.

És ilyenkor elgondolkodom, hogy akkor ez mit sem számít? Mindez a jóság, kedvesség, ami benne van, nem fontos Istennek? Itt egy ember, aki már-már példát mutat, és mégis a Pokolra fog kerülni, holott a hiten kívül követi a parancsolatokat? Isten nem szereti, nem látja benne a jót, nem értékeli annyira, hogy ne kelljen örökké szenvednie?

Ezen valahogy nem tudok túllépni. A szeretet nem erről szól... nem tudom, hogy mit gondoljak...

2012. máj. 24. 20:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek a pokolban, szóval szerintem nem fog odakerülni a barátnőd-persze ez csak az én véleményem. :)
2012. máj. 24. 20:46
 2/23 anonim ***** válasza:

Leírnád,hogy te miért gondolod magadban megrögzötten,hogy a barátnőd pokolra fog jutni??

Ez mégis honnan jött ez a rögeszme?

Miért vagy meggyőződve erről?

Mert nem értjük.

2012. máj. 24. 20:47
 3/23 Mulder614 ***** válasza:
13%

Préd 9:5: „az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak.”

Nyugi ez alapján a bibliavers alapján a barátnőd nem kerül sehová. Csak egy nyugodt alvó állapotba.

2012. máj. 24. 21:41
 4/23 anonim ***** válasza:
60%
Kedves kerdezo en megertem a kerdesed es hogy aggodsz a baratnod miatt,egy valami tudnod kell,senki nem azert fog a mennybe kerulni mert annyira jo volt itt a foldon,hisz a lator akit Jezussal egyutt feszitettek keresztre semmi nem jot nem tett az eletebe es megis udvozulni fog,kizarolagosan kegyelembol,Jezus Krisztusba vetett hit altal lehet orok eletet nyerni,nincs mas ut,megha valaki annyira jo is itt a foldon akkor sem fog udvozulni ha nem fogadta el Jezus valtsaghalalat a buneiert,ez az egy a feltetele,mert Isten Jezuson keresztul nez minket,ezert lehet csak o az egyetlen ut.Isten aldjon teged
2012. máj. 24. 22:11
 5/23 anonim ***** válasza:
0%

Senki sem kerül pokolra, mert nem létezik.

De a wicca egy teljesen ártalmatlan vallás.

2012. máj. 24. 22:24
 6/23 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos attol,hogy te probalod a lelkiismereted megnyugtatni azzal,hogy nincs pokol,attol fuggetlenul az letezik,de a jo hir az,hogy mennyorszag is letezik,es te dontod el,hogy melyiket valasztod,de veszelyes dolog amitani magadat.
2012. máj. 24. 22:29
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy bárki meg tudná neked mondani, "hova fog jutni" a barátnőd, mivel az ítélet Istené: Ő ismeri egyedül a szív titkait, és minden ember sorsát. Mi nem ítélhetjük egymást. Egyet tehetünk: átadjuk az embereknek Isten üzenetét, a többit pedig Őrá bízzuk.

Alapelvként annyit tudok mondani, hogy összesen 2 nagy parancsolatot adott Jézus: 1. Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből. Ez az első és nagy parancsolat. 2. Szeresd felebarátodat, mint magadat.

"Ezt cselekedd, és élsz."

Nem csak a felebarátokat kell tehát szeretni, hanem Istent is, és meg kell tartani az Ő parancsolatait, melyek közül a legelső, hogy szeressük Őt.

Az üdvösség, az örök élet döntő részben abból fog állni, hogy a megváltottak Istent imádják és dicsérik, hogy az Ő jelenlétében lesznek örökkön örökké. Nem azért, mert Istennek arra van szüksége, hogy az egóját növelje, hanem azért, mert Isten maga az Élet, így aki élni akar, annak Őhozzá kell mennie.

Épp ezért felmerül a kérdés, hogy ha valaki elutasítja Istent (azaz az Életet), az vajon hogy fog örökké élni?

A tudatlanságot elnézi az Úr, de hogyha valaki tudatosan utasítja el Jézust, a Megváltót, a megtestesült Szeretetet, azt vajon kényszerítheti-e Isten arra, hogy örökké Vele legyen?

Érdekes kérdés valóban, hogy sok "jó ember" van a világon, akik nem hisznek Istenben. De ha tényleg akkora bennük a szeretet, mint ahogy próbálják mutatni, akkor amikor hallanak Istenről és Jézusról, vajon miért utasítják el? Miért akarnak más istent imádni? S vajon tényleg a szeretet-e a jó cselekedeteik alapja, vagy van a háttérben más is? Vajon belülről is olyan jók-e, mint amilyennek kívülről látszanak?

Ezeket az "emberi titkokat" Isten tudja majd csak megítélni.

Hadd tisztázzam, hogy véleményem szerint a különféle vallásokat és kultuszokat a Sátán találta ki azért, hogy félrevezesse az embereket. Tudom, hogy ez nem egy népszerű vélemény, de nem az a célom, hogy népszerű legyek, hanem hogy Isten igazságát szóljam. A Bibliában pedig az van, hogy csak egy igaz Isten van, és a hamis istenek imádata Tőle távolabb visz, nem Hozzá közelebb. Sajnálom, ha megbántok vele valakit, de a Wicca sem jelent kivételt. Nincs két út: Jézus nem a "főút", hanem az Egyetlen Út. Ha Istennek megfelelő lett volna, hogy az emberek mindenféle isteneket meg Úrnőket imádjanak, és a jó cselekedeteik alapján nyerjék el az örök életet, akkor nem kellett volna elküldenie Jézust. Valójában teljesen logikus, hogy Isten bizonyára nem küldte volna el Jézust, ha nem lett volna az Ő halálára és feltámadására okvetlenül szükség ahhoz, hogy az embereket megmenthesse. Ha viszont okvetlenül szükség volt a megmenekülésünkhöz Jézusra, akkor Nélküle nincs út az üdvösségbe.

"Ján 15:4 Maradjatok énbennem és én is tibennetek. Miképpen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképpen ti sem, hanemha énbennem maradtok.

Ján 15:5 Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki énbennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.

Ján 15:6 Ha valaki nem marad énbennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek."

Nála nélkül semmi jót nem tehetünk! Igazából minden tettünk hiábavaló, ha megvetjük a Bárány tiszta, szent vérét, mert nem tudunk a saját elveszett lelkünkért semmilyen megfelelő váltságot adni (vö. Máté 16:26).

Sátán egyik legfőbb módszere, "ősi trükkje" az, hogy megpróbálja szinte tökéletesen leutánozni Isten munkáját, épp csak egy kicsi "kovászt", hazugságot, hamisságot sző bele a mondandójába, hogy azzal eltávolítsa az embereket Istentől. Így volt ez már a bűnbeeséskor is, és "remekül" működött. Minden hazugság úgy adható el a legjobban, és tehető népszerűvé, ha bőséges igazságmagva van, és csak apró, de lényeges csúsztatások vannak benne.

A Wicca egy olyan pogány vallás (vagy inkább kultusz), amelynek az egyik legfőbb alapelve a "ne árts, azon kívül azt tégy, amit akarsz" elv, illetve hogy akármit csinálsz, háromszorosan száll vissza rád (vagy vmi ilyesmi).

Mire is hasonlít ez? Jézus azt mondta: "Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal." Érdekes, hogy mennyire hasonlítanak ehhez a Wicca alapelvei - vagyis megvan az "igazságmag", az utánzat lényege.

Ha azt mondom, "ne árts, különben meg azt tegyél, amit akarsz", azzal azt is mondom, hogy neked jogod van meghatározni, hogy mivel ártasz és mivel nem, saját magadnak kell eldöntened, milyen erkölcs szerint élj. Isten viszont azt mondta, hogy azok örökölhetik az Ő országát, akik megtartják az Ő parancsolatait. Nem az "azt csinálj, amit akarsz" parancsolatait, hanem az Isten parancsolatait.

Hol a csúsztatás? A Wicca nem hirdeti, hogy minden embernek bűnbocsánatra, "megváltásra" van szüksége, Isten Igéje viszont egyértelművé teszi, hogy egy ember sem képes önerőből megigazítani magát Isten előtt, hanem csak Jézus vére által mehetünk az Atyához. Vagyis mi a Wicca? Egy kereszténység által is osztott alapelvre épülő erkölcs, Jézustalanítva és Istentelenítve. Egy "hogyan váljunk jóvá Isten nélkül, a magunk erejéből és belátása szerint" kézikönyv!

Szerintem ebből remekül látszik, hogy a Sátán megtévesztésén alapul az egész kultusz. Valójában már kezdettől fogva ez volt Sátán üzenete: Évának pont ezt mondta, amikor a tiltott gyümölccsel kísértette! "Bizony nem haltok meg; Hanem tudja az Isten, hogy amely napon esztek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lesztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói."

Olyanok lesztek, mint az Isten: ti fogjátok megmondani, hogy mi a jó és mi a rossz! Nem lesz Istenre szükségetek, mert meg tudjátok majd ítélni, hogy mivel ártotok és mivel nem, és nagyszerű, független, a saját törvényeitek szerint élő emberek lesztek.

Ez egy abszolút, velejéig hamisított üzenet, és biztos, hogy nem közelebb visz Istenhez, hanem távolabb.

Érdemes még megjegyezni, Jézus azt is mondta az Isten országáról:

"Jel 22:14 Boldogok, akik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.

Jel 22:15 De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind aki szereti és szólja a hazugságot."

A "bűbájosok" az eredetiben "pharmakosz", ami azt jelenti: varázsló, boszorkány, méregkeverő. Bár biztos nem minden Wicca-követő egyforma, de az azért általában megvan, hogy különféle mágikus-varázsló szertartásokat végeznek, sokan gyakorolnak a Wicca keretében mindenféle boszorkányságot, és idegen isteneket tisztelnek, ünnepeket tartanak nekik stb. Jézus külön kiemelte, hogy boszorkányok nem mennek be Isten országába - hanem akik megtartják Isten parancsolatait.

És még azt is mondta, figyelmeztetve a megtévesztő vallási irányzatokra:

"Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok."

És az sem véletlen, hogy pontosan mi után mondta ezt?

"Máté 7:13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.

Máté 7:14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt."

Jézus az a szoros kapu, amely az életre visz. A hamis próféták, akik juhok ruhájában jönnek, azt hirdetik, hogy sok út van, ami az igazságra visz, sokféleképpen lehet eljutni a teljességre, Istenhez, az örökléthez, a nirvánába, a 70 szűzhöz, a paradicsomba, a lényeggel való eggyé válásra stb. Krisztus valósága viszont az, hogy senki sem mehet az Atyához, csak Ő általa.

"A szeretet nem erről szól..." tényleg nem. Hanem arról, hogy Isten úgy szerette a világot, téged, engem, a barátnődet, hogy az Ő egyszülött Fiát adta oda a halálba, hogy aki Őbenne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Hogy aki Istenhez akar menni az életre, annak legyen egy menekülőút.

Nagyon fontos Istennek a barátnőd, szereti, és nagyon értékeli a benne lévő jót, nincs elrejtve előle semmi, és nem felejtkezik el senkiről, aki valóban a Szeretetet akarja követni. De az is nagyon fontos, hogy ha valaki hallja az Ő hívását, ne keményítse meg a szívét, hanem kegyelmet kérjen az Úrtól, elismerje, hogy szüksége van erre a kegyelemre, mert önerőből nem tud megigazulni. De nagyon jó, hogyha szereti az embereket, mert aki tudja szeretni az embertársait, nincs messze az Isten országától. A kérdésedre nem tudok egyértelmű igennel vagy nemmel válaszolni; az egy, amit tudok, hogy Isten igazságosan és könyörületesen fog ítélni mind a te, mind az én, mind a barátnőd, és minden ember ügyében. Ő nem akarja, hogy a jók közül csak egy is elvesszen.

2012. máj. 24. 22:39
 8/23 anonim ***** válasza:
Négyes, hetes, akkor azok az emberek, akik nem is hallottak még a kereszténységről (vagy más ábrahámi vallásról), mind a pokolra kerülnek automatikusan, csak azért, mert még az sem adatott meg nekik, hogy eldönthessék, higgyenek-e Jézusban (vagy Istenben)?
2012. máj. 24. 22:45
 9/23 anonim ***** válasza:
Te jóságos ég. Akkor akik a i.e. születtek mind a pokolra kerültek? :O
2012. máj. 24. 22:46
 10/23 anonim ***** válasza:

22:29

Köszi, inkább egyik sem kell. A tied lehet mind2.

2012. máj. 24. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!