Hívők, a barátnőm Pokolra fog jutni?
Én keresztény szellemben nevelkedtem már kiskorom óta, és bár nem mondom, hogy bigott lennék, alapvetően hiszek a bibliai tanításokban -egy dolgot kivéve. Valahogy nem fér a fejembe, hogy lehetne, hogy az emberek csak a Jézusba vetett hit által üdvözüljenek, ha egyszer olyan jók tudnak lenni.. ez az egy nem akar a fejembe menni.
A legjobb barátnőm miatt merül fel bennem mindig ez a kérdés, ő ugyanis a wicca vallást követi fiatal korunk óta (most 23 évesek vagyunk, úgyhogy kb. 8 éve). Én igazából nem túl sokat tudok erről, mert ő nem hirdeti, nem hord ötágú csillagot meg hasonlókat, de azt tudom, hogy nagyon-nagyon mélyen hisz ebben az Istennő-Isten dologban, meg a vallása hittételeiben.
Namármost, a kérdés azért merül fel bennem, mert szerintem ő az egyik legjobb ember a világon, akit ismerek. Középiskolás kora óta önkénteskedik, teljesen oda van az emberekért, egyszerűen én nem tudom annyira tolerálni és tisztelni őket, mint a barátnőm. Ő abszolút szociális, mindig mindenkinek megbocsát, nem tud haragudni másokra, én egyszerűen felnézek rá, amiért ennyire türelmesen és szeretettel fordul az emberek felé. Nyilván neki is vannak hibái, mint mindenkinek, mégis azt mondom, csak kevés annyira önzetlen és jólelkű embert ismerek, mint ő.
És ilyenkor elgondolkodom, hogy akkor ez mit sem számít? Mindez a jóság, kedvesség, ami benne van, nem fontos Istennek? Itt egy ember, aki már-már példát mutat, és mégis a Pokolra fog kerülni, holott a hiten kívül követi a parancsolatokat? Isten nem szereti, nem látja benne a jót, nem értékeli annyira, hogy ne kelljen örökké szenvednie?
Ezen valahogy nem tudok túllépni. A szeretet nem erről szól... nem tudom, hogy mit gondoljak...
Nem, itt nem erről írtam, és nem erről van szó. Most csak olyanokra tértem ki, akik hallják az Evangéliumot, de nem engednek Jézus hívásának.
Meggyőződésem szerint - mivel ez még a földi igazságosságnak is egyik alapelve, hát akkor még a tökéletes mennyei igazságszolgáltatásnak! - Istennél mindig más elbírálás alá esnek azok, akiknek mások voltak a lehetőségeik. Ennek fényében tulajdonképpen sosem lehet általánosítani, mert minden ember egyedi mérce szerint lesz megítélve, minden lényeges körülmény figyelembevételével.
Ezzel kapcsolatban nem akarom ismételni magam, nemrég kifejtettem álláspontomat egy másik kérdésnél, akit érdekel, elolvashatja: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri.. #11 válasz.
Kedves kérdező!
Csak arra figyelj,amit a 22:39 írt le hosszasan,mert ez az igazság!
Annyira még felhívnám a figyelmet,hogy létezik mennyország és pokol is!!!
Az áll a legjobban a gonosz uralma alatt,akivel elhiteti,hogy nincs pokol!
Ez nagyon fontos.
Jézus az út az igazság és az élet,hallelujah!!!
A Biblia szerint egyetlen Út vezet az Atyához, Jézus Krisztus, azaz csak a belé vetett hit menthet meg minket.
Azt, hogy mi fog történni a barátnőddel, egyedül Isten tudja, de abban biztos vagyok, hogy Ő nem hagyja elveszni még a kevésbé jó embereket sem, nemhogy azokat akik úgy élnek mint a barátnőd és engedelmeskednek az Úr legfontosabb parancsolatának, hogy úgy szeressük egymást, ahogyan Ő szeretett minket. Annyi minden történhet még a barátnőddel életében ami a megtéréséhez vezet, akár a halála pillanatában is. Bízz az Úrban!
Szia!
Az ember azt mondta,hogy ne imádkozz kőből épült templomokban,hanem menj be a te belső szobádba!Mindegy hova tartozol,ha az úton jársz!Még az sem szükséges,hogy valamilyen felekezet tagja legyél!
Szerinted a barátnőd épp pokoljáráson van?
Erre a kérdésre azért nehéz megtalálni sokunknak a konkrét választ, mert a legtöbb felekezetben egyáltalán nem tanítják meg az alapokat, csak néhány állandóan ismétlődő dologgal tömik az emberek fejét. Pedig a Zsidó levél szerzője szerint az alaptanítások, a Krisztusról való kezdetleges beszédek közé tartozik a feltámadások igazsága is.
A holtak feltámadása ugyanis nem egy alkalom lesz, hanem kettő ilyenről beszél az írás:
""a miképen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek. Mindenki pedig a maga rendje szerint. Első zsenge a Krisztus; azután a kik a Krisztuséi, az ő eljövetelekor. Aztán a vég, mikor átadja az országot az Istennek és Atyának; a mikor eltöröl minden birodalmat és minden hatalmat és erőt."" (IKor.15:22-24)
""látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás. Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig."" (Jel.20:4-6)
""És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint."" (Jel.20:12)
Tehát a jelen korszakban Istentől elhívott, Neki engedelmes és hűséges szentek feltámadása lesz az első a Krisztus visszatérésekor, és ezt követi majd a Milleneum végén megtörténő második, melyben minden ember, aki korábban nem ismer(het)te az evangéliumot, részesül, és ahol Krisztus felkínálja majd mindenkinek az életet.
""Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék."" (Ján.7:37)
/az őszi sátorok ünnepe a Milleneum előképe, az egy hetes ünnep utáni 'utolsó nagy nap' pedig nem más, mint a végső ítélet jelképe, amikor Krisztus mindenkinek lehetővé teszi majd, hogy az Atyához térjenek/
Vagyis senki nincs megtérési lehetőség nélkül hagyva, az Isten igazságos rendjében mindenkinek ugyanazt az utat, a Felkent Jézus vérének elfogadását és a megszentelődést kell végigjárnia, hogy beléphessen az Isten királyságába. Láttuk, hogy Pál azt írta: ahogy igaz az, hogy minden egyes ember meghal Ádám vétke következtében, úgy igaz az is, hogy minden egyes ember feltámad a Krisztus áldozata által. Dicsőség ezért az Istennek!
Én úgy tudom, hogy a te Istened mindenkit a SAJÁT hite szerint fog megítélni...
Akkor miért gondolod, hogy a pokolra kerül?
"alapvetően hiszek a bibliai tanításokban -egy dolgot kivéve."
Ja, hiszel bennük, csak az egyik legfontosabban nem, mert az nem kényelmes :)))
"ő ugyanis a wicca vallást követi fiatal korunk óta"
Kár izgulnod. A wicca nem vallás, hanem ruhadivat, zenedivat, életérzés-marketing-termék. A barátnőd egyszerű, átlagos mezei ateista.
"ő az egyik legjobb ember a világon, akit ismerek"
Erről a teológusok (főleg a reformátusok) egy része azt mondja, hogy tökmindegy, mert nem ez számít. Más részük (főleg a maiak) meg azt, hogy "anonim keresztény". Ami mondjuk egy kicsit röhejes, mert nyilván a barátnőd tiltakozna a jelző ellen.
" A szeretet nem erről szól... nem tudom, hogy mit gondoljak"
Az egyik lehetséges megoldás, ha elbúcsúzol attól a fikciótól, hogy keresztény vagy, legyártasz helyette magadnak egy kényelmes "humanista" világnézetet, oszt' abban hiszel. Fő a kényelem és a nyugalom jeligére.
A másik lehetséges megoldás, hogy abba a hitbe lovalod bele magad, hogy Isten nem annyira szenya, hogy ne számítsa be a jó tetteket.
22:46
Látom, ez a mondatrész:
"A tudatlanságot elnézi az Úr"
elkerülte a figyelmedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!