Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen, a vallásoddal kapcsola...

Milyen, a vallásoddal kapcsolatos könyveid vannak?

Figyelt kérdés
Lévén hogy keresztény vagyok nekem a Biblia, hozza tartozó elemzések, Jézus életével foglalkozó könyv és II János Pál életéről szóló könyvem is van.
2012. máj. 21. 20:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is keresztény vagyok :-) Mos, itt van néhány cím a gyűjteményemből:

Elsőként természetesen a Szent Biblia 1908-as revideálású Károli Gáspár fordítás. Aztán:

- Kormos Tivadar: Jézus Krisztus az első és utolsó

- Szabó Ferenc: "Az Ige testté lett"

- XVI. Benedek: Caritas in veritate

- Ellen G. White: Jézus élete

- Ellen G. White: A nagy küzdelem

- Anreas Helvigius: Antichristus romanus

- Reisinger János: Miről szól a Jelenések könyve?

Minden jót!

2012. máj. 21. 20:34
 2/10 anonim ***** válasza:

nekem 3 bibliám van, bár nem értem miért:D

van egy gyerek képes bibliám

egy énekeskönyvem

egy 2012 es bibliai útmutatóm és

fabony tamás ajtórésnyi zsoltár c műve:)

szerintem van több is , de most késő van a keresgetéshez:D

2012. máj. 21. 20:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Kissé sokáig tartani felsorolni. Van 2-300 keresztyén témájú könyv a házban. Amit az elmúlt 15 évben sikerült összevásárolni. :) Van közte jópár keresztyén gyerekkönyv és regény, tanító könyvek melyek a Biblia különböző részeit magyarázzák, életrajzok, a Biblia vagy 5-6 különböző fordításban stb...
2012. máj. 21. 21:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Elég sok, de megpróbálom felsorolni:

-nyilván Szentírás (katolikus)

-Katolikus Katekizmus

-Böjte Csaba testvér könyvei

-Kerényi atya könyvei

-Hét szó a kereszten

-Egyháztöris könyvek

-a plébánosom könyvei

-Rózsa Huba

-Bolberitz Pál

-Szabó Ferenc SJ

-Emlékiratok: Mindszenty bíboros, Prohászka Ottokár, Nádasi Alfonz

És még sok más.

2012. máj. 21. 22:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Biblia, Gyökössy Endre Nem lehet elég korán kezdeni (keresztény gyermeknevelés) Csia Lajos: Puszta létnél többet (Újtestamentum)Egy másik új testamentum, C. B. Haynes: Isten küldött egy embert c. könyv,David Wilkerson: Kereszt az aszfaltdzsungelben, Zsoltárok egy régi kiadása nagybetűs kézi kötésű.
2012. máj. 22. 08:42
 6/10 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Rejtő Jenő-Egy bolond száz bajt csinál

Joseph Heller-A 22-es csapdája

Hamvas Béla-Borfilozófia,Scientia Sacra II.A kereszténység

Dr.Pethő Menyhért-Mezőgazdasági növények élettana

Józsainé Párkányi Ildikó-Zöldfelület-gazdálkodás,parkfenntartás

2012. máj. 22. 10:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Ételkészítési ismeretek (Pető Gyula).
2012. máj. 23. 18:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Én zsidó származású vagyok, de nem vagyok vallásos. Viszont szent könyvekből van itthon néhány. Van Károli Bibliám, és zsidó Bibliám (2 nyelvű, héber és magyar). Van Talmudunk, Sulchan Aruch kivonatunk. Hayim Halevi Donin: Zsidónak lenni c. könyve. Ezen kívül van itthon egy példány a Kegyes Koránból a hozzá tartozó magyarázatokkal, és egy Bhagavad Gita. Nem mondanám, hogy ezeket mind elolvastam, de nemrég megfogadtam, hogy először is a Bibliát elejétől a végéig elolvasom. Aztán majd a többi is sorra jön, mert érdekelnek a vallások.
2012. máj. 25. 01:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Semmilyen, de én buddhista vagyok.
2012. jún. 3. 16:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Én elég nagy Biblia gyűjtő vagyok van Bibliám Doré Gusztáv rajzaival Ravasz László előszavával, 1903-as Károli Bibliám, új fordítású magyarázatos Bibliám, képes Újszövetségem, zsidó fordítású Héber Bibliám, kék tokban lévő magyarázatos Bibliám, katolikus fordítású képes Bibliám, arany Biblia Erdő Péter bíboros előszavával díszdobozban, kisebb napi használatra való Biblia, sőt a legújabb számozás nélküli négy kötetes Bibliám, a Patmos Records által kiadott nagy alakú Károli Biblia, Jézus-Biblia, reprint Újszövetség. Több bibliai kommentárom is van és egyháztörténeti tárgyú könyveim, de megvan a hat kötetben A zsidók egyetemes története. Luther válogatott művei Masznyik Endre-féle 6 kötetes kiadásban, és az újabban az 500. évforduló tiszteletére kiadott Luther-sorozat is, de megvan Kálvin Institúciója is. Rengeteg ilyen könyvem van és bár itt nem kérdés történelem témájú is. Nekem nem szabad könyvesbolt közelébe mennem, mert vagyonokat költöttem erre.
2023. szept. 3. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!