Katolikusok! Gyakran találkoztok az egyházatok elleni támadásokkal?
Nem tartozom egy közösséghez sem és senki nem tud a hitemben megingatni, befolyásolni. Természetesen nyitott vagyok az igazságra és elfogadom mások véleményét is. Sajna az igazság ismeretlen és az is lesz még biztosan egy jó darabig. Aki mást állít, az hazudik. De ez igaz a másik félre is. Viszont ők legalább beismerik, hogy hitből mondják, amit mondanak.
Elméletben vagyok katolikus, azért írok csak ide. De engem kizárólag csak Isten érdekel. Ha primitív baromságokkal támadnak meg valamit, akkor megvédem az egyházat is. Sok dolgot tesznek, amikkel nem értek egyet, de attól még a demagóg és képmutató baromságokkal való bombázások nagyon tudnak zavarni.
Az egy dolog, hogy sok kérdőjel merül fel mostanában az egyház körül, de mondom a demagóg gyűlölködés idegesít.
Nem szoktak zaklatani sem vallásos emberek, sem ateisták.
Mit teszek? Élem az életem...Elmondom a véleményem, de nem erőszakoskodom senkivel.
Neked pedig ajnálom, hogy Istent keresd elsődlegesen és ne az egyházat!
A véleményem továbbra is az, hogy ha bűnös az egyház, akkor bizonyítsák be és kapjanak a bűnös tagok büntetést.
Ha nem, akkor nincs miről beszélni.
De mondom, áltlalában ostoba és irrális érvekkel támadják nem csak az egyházat, hanem a tagjait is egyesek.
Kevesebb te attól biztos nem leszel, ha jó ember vagy, hiszel Istenben és a szeretetet keresed.
Szinte csak ilyennel találkozom.
Nem vagyok elvakult, fanatikus vallásos aki szerint csak és kizárólag a saját egyházam az igaz és csak általa lehet üdvözülni. Sőt jobban szeretem azt a szót, hogy hívő mint vallásos.
Az azonban nem esik jól, ha valaki azt feltételezi, hogy a katolikusok csak bigottak, álkeresztények,bálványimádók lehetnek holott köztünk is akad valóban megtért, Krisztus követő ember, és más egyházakban is vannak olyanok szép számmal akik nem Krisztus tanításai szerint élnek.
Bukott egyház? Javaslom nézz körül a lelkedben.
Bánd meg bűneidet és imádkozz.
Imával és szeretettel többre viszed.
Egy Katolikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!