Miért használnak annyian ilyen szavakat, hogy "ien", "me" és társaik? Titeket nem idegesít, ha ilyennel találkoztok?
1. Nem olvasnak, mert az ciki, azért strébernek nevezik őket a többiek.
2. Ha mégis olvasnak, azt az interneten teszik, ahová bárki bármit feltehet ellenőrizetlenül, akármilyen pocsék helyesírással és nyelvezettel.
3. Eltanulják a hülyeségeket a "tudok helyesen írni, de ez nem a nyelvtan részleg, úgyhogy sz@rom lefelé" felfogású emberektől.
4. És persze van ez a mostani divat, hogy az emberek SMS-szerűen gondolkodnak, mindent rövidítenek, így keletkeznek az "ien" szavak. Lassan, de biztosan haladunk a Mézga-féle újmagyar nyelv felé.
Mást nem tudsz tenni, mint hogy rájuk szólsz a válaszodban; engem mondjuk le szoktak pontozni érte, de nem érdekel, a pontozás úgyis hülyeség .
Azéééé me... Szóval azért, mert például smsben nem kell egész litániákat írni, ha valamit közölni akarsz plusz cahtes beszélgetésnél ugye a másik fél várja, hogy visszareagálj, ezt így gyorsabban meg tudod tenni.
De örülök komolyan, hogy neked ennyi felesleges szabadidőd van chatekre meg ilyen helyekre járni, hogy ezen idegesítsd magad. Komolyan senki nem képes a saját portáján söpörgetni ahelyett, hogy mindent fikáz?? Neten ez alakult ki, kész, pont.
12.15 gratulálok :D LOL
Neten ez alakult ki??? Hol? A times honlapján, meg a magyarország.hu-n nem nagyon van ilyen írás... Ja, hogy te nem ilyeneket olvasol? Hát a pokémon fórumon, meg a rózsaszín csizmi fórumon nyilván más egy kicsit a színvonal...
No de igaza van ez elsőnek, nem olvasnak... ennyi. De lesz@rom, én örülök is neki, kisebb a konkurencia.
De bővítsük a kört, mert engem is mosolyra fakaszt egy-két dolog:
1. sima "v" helyett w-t írnak
2. igekötőket állandóan különírják: le megyek, el mentem stb.
3. Ha közbeékelődés van, akkor bezzeg egybe: leakart menni, belettem oltva
4. ez a kedvencem, mikor aszongya: "rajt" nem rajta... RAJT!
5. engemet, nálla, oskola... és még le is írja...
6. ly-os j-t gőzük nincs mikor kell írni...
És még sorolhatnánk...
Az más, hogy a gyökér 13 évsek nem tudnak helyesen írni, meg más, hogy például valaki nem akar msnen, iwiwen vagy egyéb közösségi helyen (nem tudom, hogy jön ehhez a magyarország.hu, baromira nem azt írtam, hogy valahonnan kiindult, hanem általánosan ez a jellemző)
Mellesleg gondolom az sem zavar, hogy az angol nyelvben is rengeteg az ilyen rövidítés, amit az interneten használnak (igen, a lol is ilyen) Akkor már én hőbörgök azon, hogy te magyar ember létedre minek használsz angol rövidítéseket, miért nem lehet igényesen, magyarul kiírni, hogy "haha, vicces" ésatöbbi? =/
Engem is zavar már ,de körülbelül fél éve megtanultam írni a szavakat rendesen.
"ien" azért írtam így mert nem tudtam ,hogy j vagy ly így a ly-t kihagytam inkább.Végül parasztos lett ,de legalább nem hibás.Utána cseten sokszor mondták ,hogy ilyen és megtanultam.
me=>Lehet egyszerűen rövidítés is.
"lementem a boltba és vettem tejet a boltba"=>Erre sajna nem tudok magyarázatot adni.Én sem szeretem a szóismétlést nem igaz ,hogy nincs elég szókincse a delikvensnek.Valószínűleg ők is érzik ,hogy ez nem helyes ,de ha leírták sajnos nem lehet javítani itt és nagyon sok helyen.
12:45: szerintem jó, ha valakinek fejlett kritikai érzéke van, de talán hitelesebb lennél, ha nem azt írtad volna, hogy "aszongya"-mert ezzel pont a témánál vagyunk.
A kérdésre válaszolva, szerintem inkább divatról van szó. Sokan, bár tudnak helyesen írni, ezt tartják menőnek. Persze, azért vannak rendesen olyanok is, akiknek úgy tűnik, felmentésük volt nyelvtanból, annyira nem tudnak helyesen írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!