Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért használnak annyian...

Miért használnak annyian ilyen szavakat, hogy "ien", "me" és társaik? Titeket nem idegesít, ha ilyennel találkoztok?

Figyelt kérdés
Mert engem nagyon, és nem tudom, hogy attól, mert "ez a divat", miért kell így írni. A halálom még az, amikor valaki ilyen típusú mondatokat ír: "Lementem a boltban" és "Vettem tejet a boltba"...Miért nem érti meg a sok műveletlen ember, hogy ez így nem helyes?
2010. jan. 13. 11:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
12.57-es ne legyél már kocka! Az aszongya az irónia volt... aki "rajt"-ot mond RAJTA helyett, az általában azt is mondja, hogy aszongya... ÉRTEEEED? :D
2010. jan. 13. 13:08
 12/14 anonim ***** válasza:
Azért írnak így sokan, mert rövidebb pár betűvel és lusták kiírni az egész szót vagy nem is érdekli őket a helyesírás. Meg mert ez nem ciki, hanem "kúl". A -ba, -be helytelen használata engem mindennél jobban idegesít. Lehetnek mindenkinek az írásában hibák, de mikor valaki 10-szer leírja, hogy "voltam a boltba", "Amerikába történt", "a faluba mondták", akkor én már nem is olvasom tovább, mert árulkodik az írójának az IQ-járól.
2010. jan. 13. 17:37
 13/14 anonim ***** válasza:
Így van...
2010. jan. 13. 17:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy sokszor kiderült az így ("boltba") írókról, hogy felnőtt, 40-50 éves emberek...szóval ezt nemcsak gyerekek írják így.
2010. jan. 13. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!