Miért használnak annyian ilyen szavakat, hogy "ien", "me" és társaik? Titeket nem idegesít, ha ilyennel találkoztok?
Figyelt kérdés
Mert engem nagyon, és nem tudom, hogy attól, mert "ez a divat", miért kell így írni. A halálom még az, amikor valaki ilyen típusú mondatokat ír: "Lementem a boltban" és "Vettem tejet a boltba"...Miért nem érti meg a sok műveletlen ember, hogy ez így nem helyes?2010. jan. 13. 11:22
11/14 anonim válasza:
12.57-es ne legyél már kocka! Az aszongya az irónia volt... aki "rajt"-ot mond RAJTA helyett, az általában azt is mondja, hogy aszongya... ÉRTEEEED? :D
12/14 anonim válasza:
Azért írnak így sokan, mert rövidebb pár betűvel és lusták kiírni az egész szót vagy nem is érdekli őket a helyesírás. Meg mert ez nem ciki, hanem "kúl". A -ba, -be helytelen használata engem mindennél jobban idegesít. Lehetnek mindenkinek az írásában hibák, de mikor valaki 10-szer leírja, hogy "voltam a boltba", "Amerikába történt", "a faluba mondták", akkor én már nem is olvasom tovább, mert árulkodik az írójának az IQ-járól.
14/14 anonim válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy sokszor kiderült az így ("boltba") írókról, hogy felnőtt, 40-50 éves emberek...szóval ezt nemcsak gyerekek írják így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!