Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kertes házban élők! Rá szoktat...

Kertes házban élők! Rá szoktatok köszönni a szomszédra ha látjátok hogy kint tesz-vesz a kertjében, vagy csak akkor ha szemtől szembe találkoztok vele?

Figyelt kérdés

Pontosabban pl. a szomszéd kint kapálgat, de neked háttal, vagy pl. látod hogy a kertje végében dolgozgat, vagy látod hogy kint mókol, de nincs vele szemkontaktus, akkor ráköszöntök? Keresitek a szemkontaktust?

Nemrég költöztünk lakótelepről, ott nem volt ilyen gond. Olyan bénának érzem magam, mert ha rájuk köszönök olyan mintha megzavarnám őket valamiben, meg van hogy nem is hallják. Ha keresem a szemkontaktust, akkor olyan mintha leskelődnék. De ha nem köszönök olyan bunkónak érzem magam, vagy mintha haragban lennénk.

2010. jún. 27. 22:38
1 2 3
 1/21 d,jpt L ***** válasza:
22%

Irigylem a problémáid.

Általában ha épp arra néz, vagy lát, akkor köszönök. Ha elvetemülten kapál a hátsókertben, akkor nem. Adja magát.

2010. jún. 27. 22:42
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindig köszönj egyet jó hangosan. Abból nem lehet gond. Szerintem azért még senkire nem néztek rossz szemmel mert valakire ráköszön.

Persze , ha nagyon messze van, akkor egyszer-kétszer odapillathatsz , hogy idesandít e.

:))

2010. jún. 27. 22:51
 3/21 anonim ***** válasza:

Szerintem mindig köszönj egyet jó hangosan. Abból nem lehet gond. Szerintem azért még senkire nem néztek rossz szemmel mert valakire ráköszön.

Persze , ha nagyon messze van, akkor egyszer-kétszer oda pillanthatsz , hogy idesandít e.

:))

2010. jún. 27. 22:51
 4/21 anonim ***** válasza:
A mi szomszédunk nem akar köszönni...a férjével tanult diplomás nyugdíjasok, de a nő akkora paraszt! Már votl, hogy enm köszöntem..de rájöttem, nagyobb büntetés neki, ha ráköszönök és ilyenkor visszaköszönni! Ugyanis azt már enm meri emgtenni, hogy nem fogadja a köszönésem.. :-D
2010. jún. 27. 22:59
 5/21 anonim ***** válasza:
Egy az hogy aki odaköltözött annak kell köszönnie először. Ha tüntetően láthatóan nem köszönnek vissza akkor hanyagolni kell őket.
2010. jún. 27. 23:07
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik szomszédunk cigány. De a többi körülöttünk előknek mindig köszönünk.
2010. jún. 27. 23:13
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindig ilyen helyen laktam, most is ott vagyok. Be kell mutatkoznod, ki vagy, mi vagy, hol laksz. Akkor elfogadják, hogy nem vagy idegen, se betörő, oda tartozol. Köszönj előre, busznál, boltban beszélgess velük. Ha valami gond van, kaphatsz segítséget tőlük, te is segíthetsz. Ez nem lakótelep.
2010. jún. 27. 23:13
 8/21 anonim ***** válasza:
igen
2010. jún. 27. 23:18
 9/21 anonim ***** válasza:
Ha épp elfoglalt én sem zavarom meg, de ha csak úgy meglátom, akkor ráköszönök, váltunk pár szót, aztán folytatjuk a dolgunkat.
2010. jún. 27. 23:33
 10/21 anonim ***** válasza:
Négy éve amikor ide költöztünk a legközelebbi szomszédaimnak bemutatkoztunk. Egyetlen egy a legjobb szomszédom lett, a többi semleges, csak köszönő viszonyban vagyunk.
2010. jún. 27. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!