Kertes házban élők! Rá szoktatok köszönni a szomszédra ha látjátok hogy kint tesz-vesz a kertjében, vagy csak akkor ha szemtől szembe találkoztok vele?
Figyelt kérdés
Pontosabban pl. a szomszéd kint kapálgat, de neked háttal, vagy pl. látod hogy a kertje végében dolgozgat, vagy látod hogy kint mókol, de nincs vele szemkontaktus, akkor ráköszöntök? Keresitek a szemkontaktust?
Nemrég költöztünk lakótelepről, ott nem volt ilyen gond. Olyan bénának érzem magam, mert ha rájuk köszönök olyan mintha megzavarnám őket valamiben, meg van hogy nem is hallják. Ha keresem a szemkontaktust, akkor olyan mintha leskelődnék. De ha nem köszönök olyan bunkónak érzem magam, vagy mintha haragban lennénk.
2010. jún. 27. 22:38
21/21 anonim válasza:
Igen, szoktam, és ez visszafelé is működik. Sőt, egyszer jöttem haza tanfolyamról hótt fáradtan, füles bedugva, zenét hallgattam, éhes voltam, minden bajom volt, és nem köszöntem az utca végén lakó néninek, de hallottam, hogy megjegyzést tesz rám. Köszönni kell, még akkor is, ha te nem ismered, ha már közel laktok egymáshoz. Amúgy meg a nénit én sem ismertem, de biztos ismerős, csak én nem tudom, hogy ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!