Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy zajlik egy hitgyülekezete...

Hogy zajlik egy hitgyülekezetes dolog?

Figyelt kérdés
Mi történik ott? Hogy kezdődik? stb.

2012. máj. 14. 18:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg vasárnaponként az ATV-n a Vidám vasárnapot!
2012. máj. 14. 19:12
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Először van dicséret, majd attól függően, hogy van-e adás, kétfelé válik a dolog. Ha van, akkor először van prédikáció, majd adakozás, és megtérés. Ha nincs, akkor általában először adakozás, majd prédikáció, és megtérés, de ezeknek a sorrendje változhat. Adakozás alatt, és megtérés előtt is van dicséret. Olyan is van, hogy többen is prédikálnak egymás után, akkor ezek rövidebbek. Az egész kb. 3/4 11-től fél 3-3 ig tart.
2012. máj. 14. 19:33
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Ez is elég jó képet ad:

http://www.youtube.com/watch?v=9Cnf3ZJPzuY

2012. máj. 14. 21:18
 4/14 anonim ***** válasza:
2%
Kösz ezt a videót. Na ez a hit gyüli. Ez kell azoknak az embereknek akik nem érzik magukat eléggé átvágva! Vagy ez is egy megoldás hogy kiteljesedett teljesen átvágott életet éljenek? Döntse el mindenki maga.
2012. máj. 15. 00:16
 5/14 anonim ***** válasza:
77%

Részemről ezerszer inkább töltenék minden lehetséges időt a Hit Gyülekezetében, minthogy a kuruczot és a hasonlóan elfogult és hiteltelen társait olvassam...

Eléggé motivált egy gyülilátogatásra az utóbbi hónapokban többek között az is, hogy itt, a GYK-n mennyi butaságot összehordtak a HGY-ről. Már kétszer voltam is a Csarnokban azóta, és nagyon jól éreztem magam. És persze egyetlen negatívumot sem találtam igaznak azokból, amiket leírtak. Úgyhogy majd még szeretnék menni. :)

Ezeket a lejárató céllal készített videókat pedig nagyon utáltam régebben, mint amit itt is olyan "jószándékúan" belinkelt valaki. De ezek is elsülhetnek fordítva: nemrég egy ismerősöm írta cseten, hogy megnézett egy ilyet; és annyira megtetszett neki a Face to face együttes, hogy rákeresett a YouTube-on, és rendesen hallgatja a dalaikat. :D

Mindezekről József jutott eszembe, aki azt mondta a testvéreinek: "Ti gonoszt gondoltatok ellenem, de az Úr jóra kívánta azt fordítani."

Shalom. :)

2012. máj. 15. 01:50
 6/14 anonim ***** válasza:
28%

nekem nem videók és hírek alapján van róluk rossz véleményem. Hanem azokról,akiket a híveik közül ismerek.

A Gyülekezet fontosabb nekik,mint a családjuk. Ismerek olyan több gyerekes nőt,aki odahordja hozzájuk a kevés pénzét,a gyerekeknek pedig nem jut ruhára.

2012. máj. 15. 08:20
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Érdekes, amit utolsó mond, de szemben a népegyházi adóval, a HGY-ben nem kötelező az adakozás. Bár én nem járok oda, de ismerem annyira, hogy megvédjem ebben a kérdésben:

ha valaki oda hordja a pénzét, miközben a gyerekei éheznek, az nem amiatt van, mert ott ez a normális, vagy ezt várnák el tőle!

2012. máj. 15. 10:30
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

Vidiripi

Utolsó! Olvasd fel annak a nőnek ezt az igét! 1Timóteusz 5:8 Ha pedig valaki övéiről és főként háza népéről nem gondoskodik, az megtagadja a hitet, és rosszabb a hitetlennél.

2012. máj. 15. 10:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez igaz hogy a családról való gondoskodás (állapotbeli kötelességek) az elsődleges. Minden egyéb önkéntes jótékonykodás, adakozás, összejövetel vagy ima csak másodlagos fontosságú kell hogy legyen emellett.
2012. máj. 15. 11:15
 10/14 anonim válasza:
7%
Hit gyülekezete... rettenetesen vigyázni kell ezzel emberek. Én nem kicsit mentem rá, erre a dologra lelkileg. Volt egy párom, aki ezt csinálta. Nem sokáig bírtam. Egy valamire jó volt: vissza találtam Istenhez, az igaz Istenhez, (katolikus vagyok). Isten semmiképpen sem extázissal jön az életedbe, meg mindenféle rángatózással... ugyan már. Szomorú hogy vannak olyan tanulatlan emberek akik ezt elhiszik. És az még szomorúbb hogy vannak vezetőik, akik elvileg tanultnak kéne hogy legyenek. Bár számomra sosem lesznek hitelesek. Isten igéjét CSAK egy felszentelt pap hirdetheti, és nem Juliska néni a sarokra kiállva.
2012. máj. 15. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!