Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lettél római katolikus?

Miért lettél római katolikus?

Figyelt kérdés
Miért nem inkább protestáns? Mi győzött meg róla, hogy neked ott van a helyed? A családi neveltetés, a gyermekkori hittanra járás, valamelyik katolikus pap, vagy talán a Biblia? Vagy még soha nem gondolkoztál el ezen a kérdésen?

2012. máj. 6. 20:15
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Nincs is vita, nem is lehet, mivel Linusz pápasága nem bibliai tanítás!"

Nem hát. Mint ahogy például a "bibliai tanítás" fogalma sem bibliai tanítás, mivel amikor a Biblia könyveit írták, akkor még nem létezett Biblia, aminek a tanítására lehetett volna hivatkozni. A katolikusok (meg az ortodoxok is, nem értem, miért folyton csak a katolikusokat vádolják ezzel, akkor még a kettő egyház nem vált szét) mindösszesen úgy vélik, hogy nem egyedül a leírt szóban maradt fenn Isten igéje, és a tanítás nem érhetett véget az utolsó apostol halálával, ők a folytonosságot hirdetik, az apostoli tekintély továbbélését. Fölösleges folyton azt hozni érvként, hogy valami nem bibliai tanítás, mivel a katolikusoknál eleve nem korlátozódik a Bibliára a kinyilatkoztatás. A Szentlélek nem a leírt betűkben lakozik, a Bibliának önálló tekintélyt kölcsönözni már-már a bálványimádással határos.

"Hogyan tartsak tiszteletben egy olyan véleményt, amely nem a Biblián alapul, hanem bizonyítatlan katolikus hagyományon?! Ilyen alapon minden hamis állítást és véleményt tiszteletben kellene tartani egy hamis tolerancia miatt, ami viszont langyosság, nem más!"

Fölösleges bizonyítékokat várni. Ha te bizonyítékok mentén hiszel, a hited elég gyenge lábakon állhat. Pontosan ugyanannyi bizonyíték szól a Biblia elfogadása mellett, mint a Hagyomány elfogadása mellett, vagy a Korán, vagy Bhagavad-Gíta elfogadása mellett.

Azzal, hogy a másik ember véleményét nem tartod tiszteletben, az embert nem tartod tiszteletben. Ha a hitemet kártékony fantáziálásnak nevezed, azzal engem sértesz meg. Senki nem érdemel ilyen bánásmódot csak azért, mert véleménye nem egyezik a tiéddel, vagy a Bibliával, vagy akármivel, legyen az katolikus, protestáns, muszlim, buddhista, zsidó, vagy akármi. Talán minden ember szívébe látsz, hogy ily könnyen ítélkezel milliókon, akiket nem is ismersz? Semmivel sem leszel különb ember a másiknál attól, hogy olvasod és ismered a Bibliát, s betarthatod minden szavát betű szerint, semmit nem ér, ha szívedben nem fogan meg. Szavaid pedig gőgről tanúskodnak, nem szerénységről.

"Nem kívánok kompetens vitapartner lenni egyértelmű kérdésekben, mert ami egyértelmű, ott nincs helye vitának!"

:-D Eléggé paradox (és messzemenőkig arrogáns) gondolkodás ez, a vita puszta felmerülése a bizonyíték amellett, hogy valami nem egyértelmű. Talán Istennek képzeled magad, hogy állításaid megkérdőjelezhetetlenek? És ne gyere nekem azzal, hogy a Bibliában mi van. A Bibliával nem lehet vitatkozni, mert az egy élettelen tárgy. Az apostollal sem lehet vitatkozni, mert már rég nem él. De téged lehet vitatni, akár tetszik ez neked, akár nem.

"A katolikus egyház egy gyilkológépezet volt a múltban, miről beszélünk?"

Demagóg szöveg.

"Hol van a szeretet törvényének a betöltése évszázadokon keresztül? Vakok vagytok vagy süketek, hogy nem tudjátok mi tanított Krisztus az ellenség szeretetéről"

Te mennyiben vagy különb, ha képes vagy kollektív bűnösséget kiáltani emberek millióira, s a régmúlt emberek bűneit az ő fejükre olvasni?

"De aki fejet hajt a hamisság előtt, az nem tiszteli Isten Igéjét!"

Így van. Aki pedig nem tiszteli a másik embert, az sem.

2012. máj. 10. 12:48
 22/22 anonim ***** válasza:

Én csak szeretnék az lenni.:))

A családi neveltetés miatt biztos nem, mivel apám családja az,de anyám ateista így a köztesség miatt ez tabu volt, nem beszéltünk erről(elkerülve a családi vitát).

Templomba soha nem vittek-> soha nem találkoztam katolikus pappal

Ezekből jön ugye,hogy soha nem volt semmi ilyen taníttatásom és még a Biblia se volt soha a kezembe.

Aztán egyszer csak nagyon szomorú voltam és eldöntöttem ,hogy elmegyek templomba.

El is mentem, de zárva volt xdddd

Aztán kiderült,hogy protestáns templom volt.

Utána végig gondoltam, hogy mindig volt ott valaki mellettem, aki hitt Istenben.

Ha az egyik személy kilépett az életemből,akkor jött egy másik és szépen visszakerestem ezeket a személyeket, hogy megtudjam hova is tartoztak pontosan és mindegyikről kiderült,hogy katolikusok voltak és egyikről sem tudtam Pl.: 9.ben iskolát váltottam,ami közel sincs tele hívőkkel és első nap beültem találom szerűen az egyik csaj mellé, akiről később kiderült ,hogy elkötelezett katolikus hívő

(de ez csak egy példa a rengeteg ilyen velem történt eset közül)

Engem ez győzött meg.

2012. máj. 14. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!