Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lettél római katolikus?

Miért lettél római katolikus?

Figyelt kérdés
Miért nem inkább protestáns? Mi győzött meg róla, hogy neked ott van a helyed? A családi neveltetés, a gyermekkori hittanra járás, valamelyik katolikus pap, vagy talán a Biblia? Vagy még soha nem gondolkoztál el ezen a kérdésen?

2012. máj. 6. 20:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

"Az áldott apostolok, miután megalapították és felépítették az egyházat, átadták püspöki hivatalukat Linusznak."

Ezt hol írja a Biblia?

2012. máj. 7. 21:49
 12/22 anonim ***** válasza:

Sehol, nem figyeltél?

Szent Iréneusz írta Kr. u. 180-ban.

2012. máj. 7. 22:18
 13/22 A kérdező kommentje:

"Szent Iréneusz írta Kr. u. 180-ban."

Lényegtelen, mit írt szent akárki Kr.u. 180 évvel, ha maga János apostol nem írta, aki Péter halála után évtizedekkel írta meg evangéliumát, és semmit nem írt arról, hogy Péternek (apostoli státusszal egyenértékű -?) utódot választottak volna.

János az evangéliuma végén arról ír, hogy Péter halálával megdicsőíti majd az Istent, de azt nem írja, hogy utódja Linusz lesz.

A katolikus esti mese Linuszról kártékony katolikus fantázia terméke, és nincs szavahihető értéke azok számára, akiknek lámpása Isten Igéje! (2Tim 3:16)

A valóság az, hogy Linusszal kezdődnek az un. fantompápák. Lásd:

[link]

2012. máj. 8. 09:10
 14/22 anonim ***** válasza:

"A katolikus esti mese Linuszról kártékony katolikus fantázia terméke, és nincs szavahihető értéke azok számára, akiknek lámpása Isten Igéje! (2Tim 3:16)"

Ezzel a hangnemmel nem tudok mit kezdeni, nem fogok vitába szállni olyannal, aki képtelen a másik ember meggyőződésének tiszteletben tartására. Nem kötelességed egyet érteni, de gyalázkodni sem. Az ilyen hozzáállás nem segít senkin. Nem akkor leszel kompetens vitapartner, ha minél több bibliai idézetet hozol fel, hanem ha a másik fél méltónak talál a meghallgatásra. Mivel nem mutattál tiszteletet, nekem sem kötelességem tudomást venni rólad.

Na mentem.

2012. máj. 8. 12:37
 15/22 anonim ***** válasza:
Na látod, kedves kis provokátorom, EZÉRT nem válaszoltam a kérdésedre. Téríts máshol.
2012. máj. 8. 19:09
 16/22 anonim ***** válasza:

Egyetértek Titusszal, már leírta, amit én is gondoltam. :))

De oké, akkor lett volna Szent János az egyház feje, aki mellesleg ekkor Ephesosban tartózkodott, és nem Rómában...

Egyszer ő is meghalt. Akkor meg már nem maradt volna apostol, tehát mindenképp valaki más lett volna az egyházfő. Viszont pásztor nélkül meg szétszéled a nyáj.

2012. máj. 8. 22:36
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"A katolikus esti mese Linuszról kártékony katolikus fantázia terméke, és nincs szavahihető értéke azok számára, akiknek lámpása Isten Igéje! (2Tim 3:16)"

Szia Kérdező! Felmerült már benned valamikor hogy esetleg lehet hogy nincs igazad és mégis a katolikus egyház Jézus egyháza? Imádkoztál már valaha a Szentlélekhez azért hogy világosítson meg ebben a kérdésben?

Bennem már felmerült az ellenkezője és kértem is a Szentlelket hogy segítsen ha tévednék, de mindig az egyház felé vezetett.

2012. máj. 9. 10:42
 18/22 A kérdező kommentje:

"Bennem már felmerült az ellenkezője és kértem is a Szentlelket hogy segítsen ha tévednék, de mindig az egyház felé vezetett."

A Szentlélek senkit nem vezet olyan egyházba, ahol intézményesített halálra adása volt eretnekeknek nevezett embereknek, ahol világi hatalomra törtek, szajhálkodtak fasisztákkal, ahol kifejezetten tagadják a Biblia ihletettségét (stb.), és azt hirdetik, hogy sok dolog benne nem igaz.

Pl. a katolikus egyház elveti az özönvízet, hogy Isten egy régi világot vízzel elpusztított volna, holott Isten is, Jézus is, meg Péter is bizonyságot tett róla:

„és a régi világnak sem kegyelmezett, hanem csak Noét, az igazság hírnökét mentette meg nyolcadmagával, amikor az istentelen világra rázúdította a vízözönt,” (2Pét 2:5)

Nos, ha a katolikus egyház tagadja a világméretű, földrajzilag végbemenő özönvizet, akkor a pápaságuk hogyan követi Pétert, akinek állítólag az utódai?

Sehogy. Megtagadják Isten ihletett kijelentéseit, és még magukat állítják be az egyedüli apostoli jogfolytonossággal bíróknak.

Bizony hogy egy ál-egyház, bizony hogy gonosz, és bizony hogy a katolikusok a részei, mert nem engedelmeskednek a Jel 18:4 felszólításának.

2012. máj. 9. 17:40
 19/22 A kérdező kommentje:

„Ezzel a hangnemmel nem tudok mit kezdeni, nem fogok vitába szállni olyannal, aki képtelen a másik ember meggyőződésének tiszteletben tartására. Nem kötelességed egyet érteni, de gyalázkodni sem. Az ilyen hozzáállás nem segít senkin. Nem akkor leszel kompetens vitapartner, ha minél több bibliai idézetet hozol fel, hanem ha a másik fél méltónak talál a meghallgatásra. Mivel nem mutattál tiszteletet, nekem sem kötelességem tudomást venni rólad."

Nincs is vita, nem is lehet, mivel Linusz pápasága nem bibliai tanítás! Hogyan tartsak tiszteletben egy olyan véleményt, amely nem a Biblián alapul, hanem bizonyítatlan katolikus hagyományon?! Ilyen alapon minden hamis állítást és véleményt tiszteletben kellene tartani egy hamis tolerancia miatt, ami viszont langyosság, nem más!

Azért gyalázkodásról szó nem volt, ilyen kifejezést nem használtam. Nem kívánok kompetens vitapartner lenni egyértelmű kérdésekben, mert ami egyértelmű, ott nincs helye vitának!

A katolikus egyház egy gyilkológépezet volt a múltban, miről beszélünk? Hol van a szeretet törvényének a betöltése évszázadokon keresztül? Vakok vagytok vagy süketek, hogy nem tudjátok mi tanított Krisztus az ellenség szeretetéről, nem beszélve róla, hogy nem a halálra adottak voltak az ellenségek, hanem a pápaság a krisztusi tanítások ellenségei!

„Mivel nem mutattál tiszteletet, nekem sem kötelességem tudomást venni rólad. „

Elválunk békében. De aki fejet hajt a hamisság előtt, az nem tiszteli Isten Igéjét!

2012. máj. 9. 17:53
 20/22 anonim ***** válasza:

"Nem kívánok kompetens vitapartner lenni egyértelmű kérdésekben, mert ami egyértelmű, ott nincs helye vitának!"

Ha ez egyértelmű kérdés akkor mi volt a célod amikor kiírtad? Hogy elmondd nekünk hogy mennyire rossz úton járunk és megtéríts minket anélkül hogy meghallgatnád a véleményünket?

"Pl. a katolikus egyház elveti az özönvízet"

Honnan vetted ezt az információt? Én katolikus vagyok és hiszek az özönvízben.

2012. máj. 10. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!