Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ilyenre van lehetőség?

Ilyenre van lehetőség?

Figyelt kérdés
hogy megkereszteltetem magam, és bemerítkezek, de nem fogok az adott keresztény felekezethez tartozni, vagyis nem kötelezem el magam, hogy most református, katolikus leszek, hanem csak szimplán keresztény (ami alapban is vagyok)?
2012. máj. 4. 14:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

egyébként mindenkinek köszönöm az útmutatásokat a hittel és az effajta közösségi élettel kapcsolatban, de nekem nem ez volt a kérdésem. :)

megértéseteket köszönöm

2012. máj. 6. 18:39
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Gondolom, nem hallgattad meg a tanítást, amit belinkeltem. Hallgasd meg, hogy megértsd a kereszténység lényegét, az alaptanításokat. Enélkül nincs igazán értelme bármit is tenned, mert nem tudod, mit jelent igazából, amit tenni akarsz.

"mondjuk úgy felvettem a keresztem" - írod. Tudod, amikor Jézus felvette a keresztet, Ő meghalni ment... És ezt várja a tanítványaitól is; nem fizikai értelemben, hanem egyrészt a bűnnek kell meghalni, másrészt az óembert a halálba adni.

Egy pásztor ezt úgy fogalmazta meg viccesen, hogy "Jézus azért jött, hogy megöljön".

Tehát szerintem először is informálódj, gondold át alaposan, és azután dönts, akarod-e elkötelezni magad Jézus mellett. Ez kizárólagosságot is jelent olyan értelemben, hogy nem lehetséges az, amit írtál, hogy az összes vallást felvennéd...

Imádkozz rendszeresen, kérd Isten vezetését, és ha bármit mond, legyél engedelmes. Hidd el, hogy úgy jársz a legjobban. :)

És valóban van lehetőség bemerítkezésre felekezethez / közösséghez való elköteleződés nélkül; de amit én tudok, ott sem azt javasolják, hogy bolyongjon tovább az újjászületett hívő egyedül, hanem azt, hogy keressen egy közösséget. Bármilyen korlátokat is látsz most, gondolj arra, hogy egy újszülöttnek szüksége van a gondoskodásra, mert egyedül nem tudna életben maradni. Ugyanez igaz szellemi értelemben is; nem állítom, hogy nem lehet kivétel, de az bizony nagyon ritkaság lehet. Még akár többéves hívők is tapasztalják az egyedüllét hátrányait, ha úgy alakul valamiért az életük. De nem akarom ezt tovább ragozni, hanem ismét bátorítalak, hogy hallgasd meg a tanítást, akár többször is, gondold át, imádkozz, keresd Istent. Aztán majd ha már tisztább lesz a kép, lehet, hogy te is sokmindent másképp fogsz gondolni.

Attól mindenesetre óvnálak, hogy "hirtelen felindulásból" mégiscsak beleugorj abba a dézsába :), vagy hogy bármi hasonlót tegyél felelőtlenül.

Sok sikert. :)

2012. máj. 7. 02:06
 13/16 A kérdező kommentje:

"És valóban van lehetőség bemerítkezésre felekezethez / közösséghez való elköteleződés nélkül;"

Tudnál esetleg ilyen helyet mondani, vagy körbe járjam a helyet ahol lakom? :)

2012. jún. 12. 15:45
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha megmondod, hol élsz, akkor lehet, hogy tudok. (Lehet privátban is, ha nem akarod nyilvánosságra hozni.)

Ha nem tudok, akkor marad a körbekérdezgetés; keresd fel a helyi gyülekezeteket egy-egy alkalommal, beszélgess pásztorokkal / presbiterekkel; aztán majd kiderül. :)

Annak mindenesetre örülök, hogy be szeretnél merítkezni; ez valószínűleg azt jelenti, hogy végre meghallgattad a tanítást :), és teljes szíveddel úgy döntöttél, hogy átadod az életedet Istennek; mindannak tudatában, hogy mit is jelent a bemerítkezés és a kereszténység. :)

2012. jún. 12. 15:52
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod.

Egyébként budapesti vagyok.

S én igazából Krisztust követem, ahogyan korábban említettem.

2012. jún. 13. 14:36
 16/16 anonim ***** válasza:

Úgy legyen. (Mármint hogy Krisztust követed.)

Első körben akkor próbáld meg a Golgival felvenni a kapcsolatot:

[link]

A vezető lelkész Phil Metzger, ő vasárnaponként többnyire mindig ott van. De keresheted Molnár Sándort, Hamar Danit vagy Czeglédi Szilárdot is.

Majd írj a fejleményekről. :)

GBU

2012. jún. 17. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!