Ha keresztényként élem a fiatalkoromat, azzal elszúrom a fiatalságomat, vagy inkább hálás leszek később, hogy megadatott nekem a lehetőség?
"Ha keresztényként élem a fiatalkoromat, azzal elszúrom a fiatalságomat"
El nem tudom képzelni, mi lehet itt az összefüggés, de hát majd valaki elmagyarázza talán ...
Szia!
Hálás leszel később, hogy megadatott neked a lehetőség.
Minden igazi tudomány és valódi fejlődés forrása Isten ismerete. Bármerre fordulunk a fizikai-, szellemi- és lelki világban, bárhova tekintünk - távol a bűntől - ennek az ismeretnek a kinyilatkoztatását látjuk. Ha a kutatás bármelyik vonalán haladunk azzal az őszinte céllal, hogy eljussunk az igazságra, érintkezésbe kerülünk azzal a láthatatlan, hatalmas Értelemmel, aki mindenben és mindenek által munkálkodik.
Az ember értelme kapcsolatba kerül Isten értelmével: a véges a végtelennel. Az ilyen kapcsolat hatása felbecsülhetetlen a testre, az elmére és a lélekre. Erre épül a legmagasabbrendű nevelés, ami Istennek saját nevelési módszere. "Ismerd meg Őt most", (Jób 22:22), ez az üzenete a fiataloknak!
"Színaranyért meg nem szerezhető,
Ára ezüsttel meg nem fizethető.
Nem mérhető össze Ofir aranyával,
Nem drága oniksszal, sem zafírral,
Nem ér fel vele az arany és gyémánt,
Aranyedényekért be nem cserélhető.
A bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél."
(Jób 28:15-18).
Légy hálás már most, hogy az időd az örökkévalóságra hasznos dolgokkal töltheted!
Üdv. Péter
Nézd, én 20 évesen tértem meg, de előtte sem volt rám jellemző sem a felelőtlen partizás, sem pedig a szexuális kalandok. Nem kell ehhez feltétlenül kereszténynek lenni.
Egyébként az általam ismert keresztény fiatalok szerintem tök jó életet élnek, sokat járnak kirándulni, normális szórakozóhelyekre, összejárnak társasozni meg olyan bulikba, amik nem a piálásról meg az egyéjszakás kalandokról szólnak, hanem arról, hogy élvezik egymás társaságát, és sokkal tartalmasabb életet élnek, mint azok a fiatalok, akik húszéves korukra már kiégtek és elitták az agyukat. De ismétlem, ehhez nem feltétlenül kereszténynek kell lenni, elég, ha valakinek normális az értékrendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!