Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztényként élem a...

Ha keresztényként élem a fiatalkoromat, azzal elszúrom a fiatalságomat, vagy inkább hálás leszek később, hogy megadatott nekem a lehetőség?

Figyelt kérdés
Főleg azok írjanak akik már túl vannak a fiatalságukon, és visszatekintve el tudják dönteni, melyik a jobb.

2012. márc. 7. 20:08
1 2 3
 21/22 eric_one ***** válasza:

Teljes mértékben egyetértek az előttem szóló "író" Berta testvérnővel! :-)

Kedves Kérdező!

A fiatal kor egy nagyon fontos, és meghatározó időszak. Egyben a legveszélyesebb is, mert ebben a korban rontják el legtöbben az életüket. A "kultúránk" (mai divatok) követése, és a lázadó természetünkből fakadó negatív döntések vezetnek, a rossz szokásokhoz, a függőségek kialakulásáig, a helytelen párválasztásig, stb stb hasonlókhoz, és ezek mind mind elkísérnek és kihatnak a jövőnkre. Hiszen ebben az időszakban alapozod meg az életed, és rossz alapokra nem lehet jól építkezni. A legbiztosabb alap pedig a kőszikla, vagyis maga Jézus Krisztus, Őrá kell építkezni, és az Ő beszédét kell hogy hallgassuk, megtartsuk és megcselekedjük az életünk során. Hogy mindent, mindent és mindent Isten dicsőségére cselekedjünk.

Egyébként keresztény fiatalként sokkal tartalmasabb életet is élhetsz, nem kell a világiak társaságát keresni, mert ahogy az írás is mondja: jó erkölcsöt is megrontanak rossz társaságok. Ismerkedj olyanokkal akiknek hasonló a világnézetük, a legtöbb gyülekezetben

a fiataloknak külön is van társasági életük, (ifjúsági Istentisztelet, sportcsapatok, közös kirándulások hasonlók) Hidd el, bármilyen szép gyümölcsöstálnak néz ki ez a világkorszak, és lehet úgy érzed beleharapnál némelyikbe, de tudd meg hogy mindegyik gyümölcs belül rohadt. Vagyis romlott, mert átjárta, áthatotta a bűn és ezzel megmérgezte ezt a világot. Neked, vagy nekem ebből semmi jó nem származhat. Persze a keresztényeknek nem kivonulni kell ebből a világból, hanem embereket kell kimenteni igehirdetés által, és harcolni a gonosz szellemi erőkkel szemben a győztes oldalon, Jézus Krisztus nevében.

Isten adjon sok bölcsességet neked, hogy jó döntéseket hozzál...

2012. márc. 11. 11:34
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem. 15 eves vagyok, es kereszteny. Hiszek az Urban, es fokent az az eletcelom, hogy Neki megfelelo eletet eljek. Ettol fuggetlenul vannak barataim, es parom, akik szinten keresztenyek, es nagyon szeretem oket, meg jol erzem magam veluk:) egyaltalan nem erzem ugy, hogy elvesztegetnem a fiatalkorom. Az Ur aldjon!
2012. márc. 22. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!