Ha keresztényként élem a fiatalkoromat, azzal elszúrom a fiatalságomat, vagy inkább hálás leszek később, hogy megadatott nekem a lehetőség?
Teljes mértékben egyetértek az előttem szóló "író" Berta testvérnővel! :-)
Kedves Kérdező!
A fiatal kor egy nagyon fontos, és meghatározó időszak. Egyben a legveszélyesebb is, mert ebben a korban rontják el legtöbben az életüket. A "kultúránk" (mai divatok) követése, és a lázadó természetünkből fakadó negatív döntések vezetnek, a rossz szokásokhoz, a függőségek kialakulásáig, a helytelen párválasztásig, stb stb hasonlókhoz, és ezek mind mind elkísérnek és kihatnak a jövőnkre. Hiszen ebben az időszakban alapozod meg az életed, és rossz alapokra nem lehet jól építkezni. A legbiztosabb alap pedig a kőszikla, vagyis maga Jézus Krisztus, Őrá kell építkezni, és az Ő beszédét kell hogy hallgassuk, megtartsuk és megcselekedjük az életünk során. Hogy mindent, mindent és mindent Isten dicsőségére cselekedjünk.
Egyébként keresztény fiatalként sokkal tartalmasabb életet is élhetsz, nem kell a világiak társaságát keresni, mert ahogy az írás is mondja: jó erkölcsöt is megrontanak rossz társaságok. Ismerkedj olyanokkal akiknek hasonló a világnézetük, a legtöbb gyülekezetben
a fiataloknak külön is van társasági életük, (ifjúsági Istentisztelet, sportcsapatok, közös kirándulások hasonlók) Hidd el, bármilyen szép gyümölcsöstálnak néz ki ez a világkorszak, és lehet úgy érzed beleharapnál némelyikbe, de tudd meg hogy mindegyik gyümölcs belül rohadt. Vagyis romlott, mert átjárta, áthatotta a bűn és ezzel megmérgezte ezt a világot. Neked, vagy nekem ebből semmi jó nem származhat. Persze a keresztényeknek nem kivonulni kell ebből a világból, hanem embereket kell kimenteni igehirdetés által, és harcolni a gonosz szellemi erőkkel szemben a győztes oldalon, Jézus Krisztus nevében.
Isten adjon sok bölcsességet neked, hogy jó döntéseket hozzál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!