Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik legjobb keresztény...

Melyik legjobb keresztény egyház és miért?

Figyelt kérdés
Te melyikhez tartozol? Ha a tiétek a legjobb, akkor mi alapján gondolod ezt? Hogyan gondolkozol a többi keresztény egyházról?

2012. ápr. 26. 18:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
37%

Miért kérnék ki maguknak? :)

A Wiki leírása alapján szerintem azok:

[link]

[link]

Elismerik és gyakorolják pl. a nyelveken szólást, buzdítják a tagokat erre, ill. a Szentlélek további ajándékainak kérésére, gyakorlására. Javaslom elolvasásra Chuck Smith vezető lelkipásztor Karizma vagy karizmánia c. könyvét; ez még nemrég fent volt pdf-ben a [link] honlapon, de most nem találom rajta. De a lényeg: Chuck pásztor úgy mondja, hogy a Golgisok karizmatikusok, de nem karizmániákusok.

2012. ápr. 27. 03:10
 12/26 anonim ***** válasza:
19%
A református a legjobb, mert mi követjük leghívebben a szentírást. Az összes többi felekezet itt-ott csal, csavar rajta. Még a baptisták, evangélikusok, akik legközelebb vannak az igazsághoz. Katolikusok: nagyon gáz. Felejtsd el őket.
2012. ápr. 27. 06:18
 13/26 anonim ***** válasza:
93%

Nem az egyház üdvözít,( sem az egyik-sem a másik)!!!

Egyedül Isten üdvözít, nála a kegyelem, és a megbocsátás az öröm...

Szívedben levő hit számít, nem az hogy vasárnap gyülekezet/templomba mész!

Valljuk be amikor szembenézünk Jézussal NEM azt fogja megkérdezni hogy melyik gyülekezetbe tartoztál!! :)

Inkább a tetteink, cselekedeteink, szeretetünk...

2012. ápr. 27. 07:19
 14/26 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Sok golgist ismerek, egy időben én is jártam, nagyon szerettem, és hallottam többektől, hogy nem igazán azonosulnak a pünkösdi-karizmatikus vonallal. A nyelveken szólást elvileg elismerik, de én személy szerint soha nem hallottam gyakorolni. Ez nem baj, de tény.

2012. ápr. 27. 10:04
 15/26 anonim ***** válasza:
95%
Az amelyik a szeretetre tanít, hogy segíts másoknak és ne bánts másokat.
2012. ápr. 27. 11:09
 16/26 anonim ***** válasza:
33%

# 14:

Hogy lehetsz a 10-es, amikor nem azonos a százalékotok? :O

Csaknem két regisztrációd van? :D

Mindegy, a lényeg (majdnemhogy szó szerint idézlek :D):

Én is sok golgist ismerek, és egy időben én is jártam; én is nagyon szerettem, főleg az HD-minőséget ;) ...

És tény, hogy gyakorolják a nyelveken szólást, csak nem úgy, mint más közösségekben (tehát nem mindenki egyszerre imádkozás alatt, stb.)

Tavaly ősz elején volt egy tanítássorozata a Mo.-i vezető lelkésznek a Lélek ajándékairól, itt megnézhető / meghallgatható:

2011.09.11. Phil Metzger 1Korinthus: A Lélek ajándékai - 1. rész: 1Korinthus (1 Cor) 12:1–6

[link]

2011.09.18.Phil Metzger 1Korinthus: A Lélek ajándékai - 2. rész: 1Korinthus (1 Cor) 12:7–9a

[link]

2011.09.25.Phil Metzger 1Korinthus: A Lélek ajándékai - 3. rész: 1Korinthus (1 Cor) 12:9b-10c

[link]

2011.10.02.Phil Metzger 1Korinthus: A Lélek ajándékai - 4. rész: 1Korinthus (1 Cor) 12:10–11;

[link]

A nyelveken szólásról talán a 4. részben volt szó; a tanítás után a pásztor imádkozott azokért, akik még nem szóltak nyelveken, de szerettek volna.

Továbbá idézem az előzőleg már belinkelt Wiki-oldalakat:

"Although Calvary Chapel believes in the continuing efficacy of the gift of tongues, it does not recognize uninterpreted tongues spoken in a congregational setting as necessarily inspired (or at least directed) by the Holy Spirit because of its understanding of 1 Corinthians 14. Calvary Chapel accepts that the Bible affirms interpreted tongues and modern prophecy. Practicing tongues in private occurs more commonly.[24] Calvary Chapel does not teach that the outward manifestation of every Christian counts as speaking in tongues. Instead, the movement's theologians regard speaking in tongues as one of the many gifts of the Spirit and see believers as blessed as the Spirit moves."

Itt: [link]

"Bár a Calvary Chapel hisz abban, hogy a nyelvek ajándéka az Egyházban ma is hatékonyan működik, nem ismeri el az egész gyülekezet előtt magyarázat nélkül elhangzó nyelveken szólás Szentlélektől való ihletettségét, vagy legalábbis a Szentlélek által való indítottságát és irányítottságát. Meggyőződésének alapja az 1Korinthus 14-ben található. A magyarázattal együtt működő nyelveken szólás, illetve a prófétálás a Calvary Chapel tanítása szerint ma is elfogadható. A nyelveken szólás egyéni gyakorlása gyakoribb. "

"A nyelveken szólás és a prófétálás nem jellegzetes része a vasárnapi istentiszteleteknek, de tanításukban ezeket a karizmákat érvényesnek tekintik, és a hívőket bátorítják használatukra."

És ismét javaslom Chuck Smith vezető lelkipásztor Karizma vagy karizmánia c. könyvét; rákerestem ismét, és most "meglett":

[link]

Tehát nem engedek a negyvennyolcból: a Golgisok karizmatikusok, de nem karizmániákusok. :)

Shalom. :)

2012. ápr. 27. 14:03
 17/26 anonim ***** válasza:
Remélem Istennek 1 db Egyháza van, a Bárány felesége, akit tökéletesen (szeplő nélkül) állít maga elé az Úr, amikor az igazak feltámadnak.
2012. ápr. 27. 21:37
 18/26 anonim ***** válasza:
89%

Én katolikusnak lettem keresztelve, de csak jóval később tértem meg, nem az egyház jóvoltából, ennek ellenére megmaradtam a katolikus vallásnál illetve egyre inkább érdekel a karizmatikus megújulás mozgalom.

Én is azt vallom, hogy Istent legkevésbé az érdekli, hogy melyik keresztény egyházhoz tartozunk, ha valóban Krisztus követők vagyunk,ez pedig bármelyik keresztény közösségben lehetséges.

"A református a legjobb, mert mi követjük leghívebben a szentírást. Az összes többi felekezet itt-ott csal, csavar rajta. Még a baptisták, evangélikusok, akik legközelebb vannak az igazsághoz. Katolikusok: nagyon gáz. Felejtsd el őket.

Csak én érzek némi ellentmondást az első és az utolsó 2 mondatod között?

2012. ápr. 28. 01:22
 19/26 anonim ***** válasza:
90%
Ja, még valami, mivel hogy egyház,csak egy van belőle,a nevében is ez szerepel.Ez kb. olyan,mintha azt kérdeznénk, melyik a legjobb Jupiter bolygó. Hát ... hosszas gondolkodás után, a Jupiter.A kérdés nem túl szerencsés.
2012. ápr. 28. 18:32
 20/26 anonim ***** válasza:

Melyik a legjobb Egyház?

Amelyikről elmondható, hogy a Krisztus Teste.

Csak, hogy: Hány Krisztus van a Bibliában? Tehát, melyik Krisztusnak a Teste? Annak a Krisztusnak a Teste-é, aki halálra adja Istennek Szentjét, avagy annak a Krisztusnak, akinek kell "sokat szenvedni a vénektől és a főpapoktól és az írástudóktól, és megöletni, és harmadnapon föltámadni"?!

Ezt a XIX. század óta egyre kevesebben tudják - tudjuk. Az Egyházról alkotott fogalom addig nem is lehet teljes, amíg csak templomba járóként, vagy Igehallgatóként jársz egy közösségbe. Az igazi ismeret ott kezdődik, amikor átéli valaki az üldöztetést. Mit? Hogyan? Üldöztetést? Te meg vagy őrülve?! Mondhatnád. Igen! Mert amikor valaki valóban megtöltekezik a Biblia tanításával, akkor - szinte menetrendszerűen szembekerül a nagy átlagnál is morbidabb csoporttal, a hatalmukat féltő vezetőkkel.

Ilyen létezne, ma?!

Egy kicsit gondolj bele. Albert Schweitzer - híres evangélikus lelkipásztor, orgonista. Mivel mert gondolkozni, úgy társadalmi mind vallás-filozófiai téren, kollégáival szembe került. 30 évesen beiratkozva az orvosi egyetemre, nem véletlenül Lambaréne lett az a hely, ahol megvalósíthatta önmagát. Magyarán, önmaga főnöke lett, lehetett, sokkal több munkával és lehetőséggel, mint bárhol a "fehérek" között.

Vagy gondolj a közelmúltban - a tragikus véget ért Roger testvérre. (Taize) Kinek, kiknek állt útjában ez a protestáns szerzetes, aki az "egység" valódi hirdetője volt?

Jól mondta, írta, aki azt írta: mindenkinek a sajátja a legjobb, mert ott legalább ismeri a negatívumokat is. A pozitívumokat úgyis a saját lelkedben kell megtalálnod.

Van, aki megemlítette: Golgota, Pünkösdi, Hit Gyüli, Agapé stb. Te magad is "átjáróban" vagy több közösség között. Bizonyára okod van, erre az ingázásra. Egy helyen megmaradni, és Jézus Krisztusban megmaradni, nyitott szemmel és hitvallással, egyéniséggel, na, ez nem olyan egyszerű.

Péld. 28:1

Luk. 21:12

Ján. 15:20

2012. ápr. 29. 01:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!