Miért bűn az öngyilkosság?
Az ember szerintem eldöntheti, hogy mikor akar véget vetni az életének.
Ha nagyon szenved, pl.: súlyos betegség; akkor én sem akarnék tovább élni.
"Miért bűn az öngyilkosság?"
Az emberek azt tartják "bűn"-nek, aminek az elkövetését helytelenítik. A legtöbb embertől távol áll az öngyilkosság gondolata, ezért számukra "bűn" az öngyilkosság. Hasonlóan, a homoszexualitás is azért bűn, mert a legtöbb ember számára idegen, furcsa, természetellenes törekvés.
Emellett még van egy érv az öngyilkosság ellen: az államnak, ill. a társadalomnak nem éri meg az öngyilkosság, mert csökkenti az adófizetők/munkaerő számát. Öreg, beteg emberek öngyilkosságát (eutanázia) ezért is nézik más szemmel: ők már nem jönnek számításba munkaerőként.
"Régen olvastam a hírekben angol nyelven, hogy Amerikában egy ír származású diáklányt 3 hónapon át terrorizálta 6 osztálytársa. Ő ezt nem bírta ki és felakasztotta magát. "
Azért ebben az esetben erősen vitatható hogy ez egyáltalán öngyilkosságnak számít-e vagy valójában a gyilkosságnak egy közvetett fajtája.
Mondjuk az biztos hogy azt a döntést a terrorizált diáklány hozta meg hogy most felakasztja magát ahelyett hogy mondjuk átjelentkezne egy másik iskolába. Vajon közben gondolt arra hogy a szüleinek ez mekkora fájdalmat okoz? Vagy csak a saját szenvedése érdekelte?
Még egy gondolat. Az öngyilkos sose csak saját magát öli meg, mindig megöli vele együtt a szüleinek a gyermekét (saját magát), a testvéreinek a testvérét és a gyermekeinek az apját/anyját.
"Nem, én azzal vigaszalom magam, hogy feljebb állok a tápláléláncban és megeszem, mivel muszáj, különben éhenhalok. Ez így működik. Sajnáljuk szegény cuki zebrácskákat is, amiért megeszi az oroszlán? Az oroszlán is pokolra jut?
Én személy szerint sajnálom a zebrákat de azért tegyünk különbséget ember és állat között.
"Az emberek azt tartják "bűn"-nek, aminek az elkövetését helytelenítik. "
Igen de a vallás szerint nem számít hogy az embereknek mi véleménye hanem az a bűn ami Istentől eltávolít. Pl. az evés nem bűn, de ha valaki egész életében csak eszik és Istennel soha nem foglalkozik ezért egy percet se akkor az evés Istentől eltávolította és ezért bűn.
Azért bűn,mert eldobod azt (az életedet),amit az Istentől kaptál.
Isten mindenható,tehát,ha valaki vagyon szenved,csak kérnie kell az Úrat,mert,ha őszintén kéri,Isten megsegíti.
Valóban-sok ember érzi úgy,hogy szörnyű az élet,a háborúk,éhezés,nyomor,szegénység és hasonlók miatt,én is így gondolnám,ha nem ismerném Istent.Viszont a tudat,hogy szeret,és hamarosan újra eljön,éltet,s megszépíti az életet,legalábbis az enyémet mindenképp.
Régebben én is olyan helyzetben voltam hogy sokszor eszembe jutott hogy mennyivel könnyebb lenne ha megölném magam. Kedvem is lett volna hozzá, mert lelkileg nagyon szenvedtem.
Két dolog tartott vissza. Nem akartam a testvéreimnek és édesanyámnak ilyen szörnyű fájdalmat okozni. És arra is gondoltam hogy mi van ha mondjuk 5-10 év múlva valahogy mégis rendbe jön az életem (bár ezt akkor nagyon nehéz volt elképzelni) és akkor meg mekkora óriási hiba lenne feladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!