Miért bűn az öngyilkosság?
Az ember szerintem eldöntheti, hogy mikor akar véget vetni az életének.
Ha nagyon szenved, pl.: súlyos betegség; akkor én sem akarnék tovább élni.
Ez tényleg érdekes kérdés. Ha valaki öngyilkosságot követ el, mert mondjuk egy másik személy megsértette a magánszféráját, állandóan zaklatta, stb., akkor mondhatjuk, hogy az a zaklató követte el a gyilkosságot.
Régen olvastam a hírekben angol nyelven, hogy Amerikában egy ír származású diáklányt 3 hónapon át terrorizálta 6 osztálytársa. Ő ezt nem bírta ki és felakasztotta magát. Emiatt a 6 embernek börtönbe kell kerülnie, hiszen ők kergették halálba!
"Miért bűn az öngyilkosság?"
Az öngyilkos édesanyja és édesapja, a rokonai számára az öngyilkosság rettenetes bűn.
Ha valakinek nincs senkije, Isten azt az embert is nagyon szereti, sokkal jobban mint a rokonai vagy a szülei. Ezért az öngyilkos Istent is nagyon megbántja.
És az öngyilkossággal véget vet az életének, tehát ha mondjuk a további életében lehetősége lenne mondjuk ki tudja hány jócselekedetet végrehajtani, azt is mind elmulasztja.
Lehet hogy furán hangzik de szerintem a félelem és a depresszió is bűn. Ugyanis nem az a bűn amivel valakit megbántunk hanem az ami Istentől eltávolít. Persze lehet hogy valaki nem tehet arról hogy depressziós de viszont ha az akkor segítséget kell kérnie Istentől is meg az ismerőseitől is és akkor meg lehet szabadulni ettől.
Azért hozzátenném hogy biztos van sok olyan eset amikor valaki öngyilkos lesz és üdvözül (sőt hallottam egy szentté avatottról is aki az őt megerőszakolni akaró katonák elől menekült az öngyilkosságba) de ettől még az öngyilkosság halálos bűnnek számít.
Az öngyilkosság halálos bűn. Ez azért viccesen hangzik. :)
Szerintem mindenkinek joga van rendelkezni az életével, ha nem akar tovább élni, hát ne éljen. Szerintem annál undorítóbb nincs, mikor valaki már évek, tízévek óta kómában fekszik, az orvosok már rég lemondtak róla, de a hozzátartozók csak nem akarják lekapcsolni a gépről... Mi ez, ha nem önzőség? Ismertem egy embert, kómában feküdt pár hónapig, felébredt és azt mondta, hogy ha bármikor újra megtörténne ez vele, kapcsolják ki, mert nem akarja mégegyszer átélni azt a borzalmat.
Igen, az öngyilkosság nem az elkövetőnek rossz, hanem a hozzátartozóinak, csak hogy a hozzátartozók pont nem érzik át azt, amit az a másik elszenved.
Japánban pl. legtöbb esetben dicsőségnek számított, ha valaki a császár, vagy a családja nevében megölhette magát. Mai napig ott a legmagasabb az öngyilkosságok aránya.
"Az ember szerintem eldöntheti, hogy mikor akar véget vetni az életének."
Vallásos körökben az élet felett nem rendelkezhetünk, mert azt ajándékba kaptuk Istentől, és ő dönti el, mikor veszi azt el. Ha nagyon sznved valaki, akkor is maximum kérheti az Urat, hogy könnyítsen rajta és engedje meghalni, de akkor is Isten élet és halál ura.
Nem vallásos embereknél már más a helyzet, ott inkább erkölcsi okai vannak, amiért elítélik. (Szülők, stb. ahogy írták is már.) Különben sem bátoríthatják az embereket öngyilkosságra, mert az már súrolja a gyilkosság határát, ha valakit öngyilkosságra bíztatunk.
Azért, mert Isten hagy feljebb kísérteni, mint amit elbírsz. Sőt! Segít elviselni, kibírni, túlélni.
Off:
"Isten élet és halál ura."
Nem Isten az élet ura. A halál a Sátántól van.
Bocsánat, helytelenül írtam, és így más értelmet kapott a mondat.
"Isten élet és halál ura."
Nem. Isten az élet ura. A halál a Sátántól van.
"Vallásos körökben az élet felett nem rendelkezhetünk"
Nana! A keresztény egyház úgy írtotta a más vallásúakat és az "eretnekeket" (aztán meg később szentté avatta, lásd Jeanne D'arc), mint a patkányokat. Rengeteg ember élete felett rendelkeztek Isten nevében. Igen, már a kereszténység előtt is ölték egymást az emberek, csak éppenséggel nem azért, mert más lett volna az illető vallása és mindezt nem magyarázták azzal, hogy "ez Isten akarata".
Plusz elég meredek megfogalmazás ez a "vallási körökben", ugyanis te csak a keresztényekről beszélsz, nagyon sok vallás vagy nem foglalkozik az öngyilkossággal, vagy nem veszi olyan negatívan.
akkor aki húst eszik az bűnös.szegény disznót meg a csirkéket le kell ölni..
Persze sokan azzal "vigasztalják" magukat hogy ezeket úgyis arra tenyésztik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!