Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi tartja meg a katolikusokat...

Mi tartja meg a katolikusokat a katolikus egyházban?

Figyelt kérdés
A tantételek szentírási bizonyítottsága, vagy a laikusság? Szerintem döntő többségben az utóbbi.

2012. ápr. 25. 09:00
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

"a romlott embereket nem isten teremtette? "

Vajon Isten teremtette romlottnak az embert, vagy az ember romlott meg maga?

2012. máj. 3. 15:55
 42/52 A kérdező kommentje:

Oké tehát akkor ha a papokat testvérnek szólítom és nem atyának akkor lehetek katolikus? Ez egy olyan nagy és fontos kérdés lenne hogy érdemes lenne miatta egy új egyházat alapítani a régiből kiszakítva és a korábbi ellen fellázadva?

"Oké tehát akkor ha a papokat testvérnek szólítom és nem atyának akkor lehetek katolikus? " - Ezt kérdezd meg a katolikus egyházvezetőidtől.

„Ez egy olyan nagy és fontos kérdés lenne hogy érdemes lenne miatta egy új egyházat alapítani a régiből kiszakítva és a korábbi ellen fellázadva? "

Nem csak egy olyan nagy és fontos kérdés van, amely miatt a katolikus egyház nem azonosítható azzal, amely Krisztus egyházát jellemzi, - hanem sok!

A katolikus egyház Nagy Konstantin idejében új egyházként alakult meg, a régiből kiszakítva magát és a korábbi ellen fellázadva. Érdemes volt az általuk összehordott eretnekségek miatt új egyházat alapítaniuk? Érdemes volt abból a szempontból, hogy mindazokat összegyűjti és magában tartja, akik Krisztus alapvető tanításait mérlegre teszik, és maguktól fontolgatják, mi a nagy és fontos kérdés, mi nem.

Pl. az eretnekeknek kinevezett emberek megkínzása és halálra adása nem tartozott a nagy és fontos dolgok közé. Folytassam... ?

2012. máj. 3. 16:07
 43/52 anonim ***** válasza:

>"Oké tehát akkor ha a papokat testvérnek szólítom és nem atyának akkor lehetek katolikus? " - Ezt kérdezd meg a katolikus >egyházvezetőidtől.

Akiket ismerek azok benne lennének szerintem. Főleg akkor ha ezzel el lehetne érni hogy a protestáns testvérek visszajöjjenek az egyházba.

>A katolikus egyház Nagy Konstantin idejében új egyházként alakult meg, a régiből kiszakítva magát és a korábbi ellen >fellázadva. Érdemes volt az általuk összehordott eretnekségek miatt új egyházat alapítaniuk? Érdemes volt abból a >szempontból, hogy mindazokat összegyűjti és magában tartja, akik Krisztus alapvető tanításait mérlegre teszik, és maguktól >fontolgatják, mi a nagy és fontos kérdés, mi nem.

Őszintén szólva történelemből nem vagyok jó ezért ennek utána kellett néznem:

[link]

Amit találtam aszerint az egyház feje mindig is a pápa volt és az irányítás Rómából történt. Ehhez képest a keleti egyház a kiközösítés után (ami sajnos megtörtént bár szerintem se volt túl jó ötlet) engedetlen volt a pápával és az egyházzal szemben. Tehát ebben az esetben is katolikus egyház volt az amiből valakik kiváltak.

De egyébként nekem az ortodox egyház tanításaival nincs semmi bajom, nem is értem hogy miért kell külön egyházban lenniük.

És itt megint eretnekségekről beszélsz, de konkrétumokat nem említesz.

"Pl. az eretnekeknek kinevezett emberek megkínzása és halálra adása nem tartozott a nagy és fontos dolgok közé. Folytassam... ?"

Ha én azt mondom hogy én protestáns keresztény vagyok és a protestáns elvekért megölök másokat akkor valóban protestáns keresztény vagyok vagy csak egy gyilkos aki nem tartja be a tíz parancsolat egyik legfontosabbikát se?

Az egyház mindig is azt tanította hogy "ne ölj". Akik ezt nem tartották be azért hogy hatalmi céljaik miatt háborúkat indíthassanak vagy másokat kivégeztethessenek azok valójában nem keresztények és nem is katolikusok.

2012. máj. 4. 11:21
 44/52 A kérdező kommentje:

"Az egyház mindig is azt tanította hogy "ne ölj". Akik ezt nem tartották be azért hogy hatalmi céljaik miatt háborúkat indíthassanak vagy másokat kivégeztethessenek azok valójában nem keresztények és nem is katolikusok."

Erről szól az egyházad történelme, annak az egyháznak, amely még az I. században nem létezett.

2012. máj. 4. 23:20
 45/52 anonim ***** válasza:

"Erről szól az egyházad történelme, annak az egyháznak, amely még az I. században nem létezett."

De létezett :)

2012. máj. 9. 13:30
 46/52 A kérdező kommentje:
Római gyülekezetről van szó a Bibliában, de római katolikus egyházról nincs egy szó sem.
2012. máj. 9. 17:19
 47/52 anonim ***** válasza:
A kettő ugyanaz. A katolikus azt jelenti "egyetemes" tehát beleértendő minden keresztény. Ha Te mondjuk Jézust követed akkor a katolikus egyház tagja vagy. A protestánsok is beleértendők, mindenki aki tagja Jézus misztikus testének, az egyháznak. Persze van aki nem akar beletartozni de a katolikusok hite szerint mégis mindenki része az egyháznak.
2012. máj. 10. 09:25
 48/52 A kérdező kommentje:

A"Ha Te mondjuk Jézust követed akkor a katolikus egyház tagja vagy. "

A katolikus egyház szó fel sem merül a Bibliában, különösképpen meg nincs benne olyan, hogy római katolikus egyház.

Ez utóbbinak egyszemélyes földi vezetője van, Krisztus I. századi egyházának meg Krisztus a feje és a vezetője, továbbá több egyenrangú pásztora volt, és nem volt Péter minden egyháznak/gyülekezetnek a feje. Különösen nem volt a Rómában lévő gyülekezetnek a főpásztora.

2012. máj. 10. 15:19
 49/52 anonim ***** válasza:

Ez picit hülye érvelés, hogy a "katolikus egyház" így nincs benne a Bibliában. A református vagy evangélikus, vagy a többi kb. 40 000 keresztény felekezet neve benne van?

Azt, hogy nem gáz paprikás krumplit enni benne van? Nincs. Akkor tehát paprikás krumplit enni nem biblikus?

2012. máj. 11. 09:54
 50/52 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek a "hülye" szóért! Nem a kérdező személyét akartam ezzel illetni. Mea culpa!
2012. máj. 11. 10:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!