Miért nem tisztelik a nőket a muzulmánok? Miért lehet nekik 4 feleség? Miért nem választhatnak a nők és férfiak saját maguk párt? Miért kell egy nőnek teljesen elkendőzni magukat?
Isten egyformára teremtette a férfit és a nőt,de ők nem így gondolják.
Tisztelet a kivételnek,de a legtöbb muszlim nem tiszteli a barátnőjét,feleségét,saját tulajdonának tekintik és ugy bánnak velük mint a kutyákkal.
Ha nem kényszerített, akkor valószínűleg elfogadott (nem ismerem a körülményeket, ezért nem tudom eldönteni, hogy elfogadás, vagy beletörődés van-e a dolgok mögött).
Az elfogadás nem azt jelenti, hogy okvetlenül feladja érted a hitét, hanem azt, hogy tudomásul veszi és tiszteletben tartja a te elveidet, és ennek megfelelően viszonyul hozzád. Ez adott esetben azt jelenti, hogy elenged téged.
Napirai11 válasza:
Kérdező, akkor a barátod mégsem fogadta el, hogy nem vagy muszlim, mert szakított veled.
Arab volt a srác? Mert ha igen, akkor a családjának akart megfelelni valószínűleg, bár nem tudom.
Kívánom, hogy találj egy olyan fiút, aki el tud fogadni, bármilyen valláshoz is tartozol.
Puszillak: Napirai a baháí hölgy
Igen,azt mondta nekem hogy az a gond hogy nem vagyok muszlim,de szerintem nem ezen múlott.
Nagyon nehéz az emlékek miatt,és én még mindig szeretem őt.
ilyen ostoba kérdésnél muszáj hozzászólnom:
ez egy nagyon gagyi megfogalmazása a média által elhíresztelt iszlamofób nézetnek, gondolom a kérdező keresztény. ha keresztény, akkor tudhatná, hogy már a zsidók óta nem egyformának teremtette isten a nőt és a férfit. nagyon egyszerű bizonyítéka van ennek, de neked ahhoz még a házasságig kell várnod, hogy megtapasztald...
# 1/24
az iszlám nem ipar, hogy ágazatai vannak :) ráadásul semmi köze ahhoz, hogy valaki síta vagy szunnita, hogy van e kendő az arcán...
# 2/24
a keresztényekre jellemző, hogy nemvallási forradalmakat a kereszténység számlájára tűznek ki
# 3/24
persze kópé laci meg molnár gizi véleménye az iszlámról kimerül a média által sulykolt hülyeségek skandálásában. nyilván ha nem ijesztgetnék az embereket a szélsőséggel, akkor nem lehetne az olajért háborúzni és új fegyvereket tesztelni.
# 4/24
hallottam már ilyet "kereszténytől" meg vallástalantól is, csak azért mert ismertél 1 ilyen embert, nem lesz ilyen az összes.
# 6/24
ezt te sosem fogod megérteni, mert nő vagy :) egyrészt nem gondolkodásra lettél kitalálva, másrészt neked alapvető tulajdonságod a hiúság, és pont ez az, ami alá adják a lovat a "keresztények" "nyugaton".
ugyanakkor "nem értem miért kell mutogatni magad, hogy kint van a melled, a combod stb". amíg nem akarod megérteni az ábrahámita vallások működését, addig fölöslegesen teszed fel ezeket a kérdéseket, mert valójában nem a kíváncsiság motivál, hanem egyszerűen a korlátoltságodat fejezed ki vele.
# 8/24
és mi a helyzet azokkal az európai muszlim hitre tért nőkkel, akinek nincs férjük, mégis hordanak csadort? ők mitől "szélsőségesek"? milyen betegsége van a nudistáknak? milyen betegség az európaizmus? milyen betegség a zsidó hit vagy a rock zene?
ne kifogásokat találj arra, miért nem tudsz elfogadni valakit, hanem megérteni próbáld a világot.
# 10/24
első értelmes hozzászólás
az ábrahámita vallások alapvetően "hímsoviniszták" hiszen éva volt a bűnös azért, hogy az emberiség halandóvá lett. ugyanakkor ezért üzletelni is kellett az istennel (áldozatok). azzal vitatkoznék hogy valóban hímsoviniszta lenne az iszlám hit, mert sokkal több jogot kaptak a nők ahhoz képest, mint előtte volt. az más kérdés, hogy ma már kissé elavult, bár még mindig rendszerezettebb, mint a kereszténység összetákolt, önellentmondásos iratai.
# 11/24
valójában nem a kereszténység hasonlít az iszlámra, hanem fordítva, az iszlámban csupán az erős konzervativizmus okozta azt, hogy egy ilyen viselet megmaradt. amikor a házasságot eljátsszák a mai "keresztény" emberek, akkor tulajdonképp a pogány felség megvételétől a fátyolos "ismeretlen feleség" jelenségéig mindent magában hordoz a ceremónia szimbolikus értelemben. ezért is alakult ki az a szokás, hogy a HAJADON lányokat meg lehetett környékezni, akinek bekötötték a fejét, az már szerény feleség volt. elméletileg. ma meg már gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni egy általános iskolást egy prostituálttól, aztán meg felháborodunk, ha valaki megkörnyékezi a kislányunkat, aki kikezdett egy 20 évvel idősebb férjes emberrel...
# 12/24
a többnejűségnek egyszerű oka volt: minden 4. férfi maradt életben a háborúk miatt, ezért egy férfire 4 feleség jutott. most vagy engedélyezed a többnejűséget, vagy 4ből 3 nő férj nélkül hal meg.
a gyakorlatban nem is jellemző a többnejűség
# 13/24
a kifejezés vitatható, mint ahogyan a zsidóság és a kereszténység kapcsolata is, de tény, hogy az iszlám egy fajta előzményként tekint e két vallásra, még ha nem is fogadja el minden részletét.
# 15/24
bocsánat, ha sértő leszek, de hülyeségeken gondolkodsz
1. akárki is volt előbb, az nem mentesít vagy kötelez téged attól, hogy jobb ember legyél és saját gondolataid legyenek
2. jézus elvileg előbb létezett, gyakorlatilag meg nem igazán lehet találni egyértelmű bizonyítékot ezeknek a személyeknek a mivoltáról
3. ha mohamed később is jött, és felülírta az előző próféciákat, már az is rég elavult
4. ugyan mi köze van egy európai embernek egy közelkeleti kultuszhoz? miért lenne jobb ha holnaptól x dogma helyett y szerint élnél?
# 17/24
az emberek már akkor is furcsán néznek rád, ha nem az aktuális divat szerint nézel ki
# 20/24
az iszlámban csak a férfi vehet el nem muszlim nőt, fordítva nem lehet, ez is egy terjeszkedési stratégia. bár igazság szerint hülyeségnek tartom valaki olyannal házasodni, akinek a világnézete eltérő a tiedtől. ezért valahol értelmetlen is, hogy téged szeret, de a szeretet nem az értelemmel kapcsolatos dolog...
összegzés: azért sem értem a kérdést, mert állítólag volt 1 muszlim barátod, aki kegyesen bánt veled, általa megismerhetted a vallást, te pedig egy ilyen kérdést teszel fel a muszlimokról... kíváncsi vagyok hány muszlimot ismertél meg, akik így bántak a nőkkel, nem csak tvből hallottam dolgokra vagyok kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!