Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tisztelik a nőket a...

Miért nem tisztelik a nőket a muzulmánok? Miért lehet nekik 4 feleség? Miért nem választhatnak a nők és férfiak saját maguk párt? Miért kell egy nőnek teljesen elkendőzni magukat?

Figyelt kérdés

Isten egyformára teremtette a férfit és a nőt,de ők nem így gondolják.

Tisztelet a kivételnek,de a legtöbb muszlim nem tiszteli a barátnőjét,feleségét,saját tulajdonának tekintik és ugy bánnak velük mint a kutyákkal.

2012. ápr. 23. 13:49
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Igen,ezen én is gondolkodtam hogy a régi hívő asszonyok hordják a kendőt.Talán valamiért hasonlít a keresztén meg az iszlám előirás,meg a Bibliában is sok hasonlóság van.
2012. ápr. 23. 15:53
 12/26 anonim ***** válasza:
81%

Egy magyar muzulmántól hallottam, hogy az iszlám tiszteli a nőket, és a többnejűségnek (sőt, egynejűségnek is) feltételei vannak:

Ha a férfi nem képes önellátóan megélni, nem tudja magát eltartani, akkor egy felesége sem lehet. Minden asszonyának biztosítania kell külön otthont, amit fenn is kell tartania. Amíg a feltételt nem teremti meg, nem nősülhet.

Ezen kívül csak a felesége(i) beleegyezésével vehet el más nőt, illetve annak az országnak a törvényihez kell igazodnia, ahol él.

Az persze más dolog, hogy a gyakorlatban sokszor nem így történik.

Amikor az iszlám kialakult (a kereszténységből), más kultúrákban is kényszerházasság volt. Ma azért vannak muszlim országok is, ahol ezek a dogmák lazábbak.

2012. ápr. 23. 16:11
 13/26 A kérdező kommentje:
Én nem tudtam hogy az iszlám a kereszténységből alakult ki?
2012. ápr. 23. 16:41
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
az utolsó válaszoló nagyon jókat írt!!! Még annyit tennék hozzá, hogy a templomban a Mária szobrokon is kendő van, mindegyiken. Tehát ez a kereszténységben is elfogadott dolog volt egészen addig, amíg nem jött a divat hogy mutassunk mindent amink csak van. (erre is bizonyítékok a régi öregek (itt-ott még látni pár nénit aki nem mozdulna ki a kendője nélkül).
2012. ápr. 23. 16:55
 15/26 A kérdező kommentje:

Igen ezen én is sokat gondolkodtam hogy Máriát is mindig kendőben ábrázolják és kereszténység is onnan ered,tehát a két vallásnak is van némi köze egymáshoz.

Minden kultúrát tisztelek,és érdekelnek ezek a dolgok hogy jobban megismerjem a világot.De vajon melyik létezett elöbb,Jézus vagy Mohamed?:)

2012. ápr. 23. 17:25
 16/26 anonim ***** válasza:
Mohamed saw. sokkal Jézus után, 570 körül született.
2012. ápr. 23. 18:57
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Napirai11 válasza:

Amikor ezt a kérdést megláttam, azt hittem, majd mindenki a muszlimokat fogja szidni, de örömmel látom, hogy értékes eszmecsre folyik a témában, ennek sokkal több értelme van mások szidalmazásánál.

Kérdező, olvass sokat a témában, ha érdekel.

A kendős öreg nénikről az jutott eszembe, hogy én valahogy nem t udom elképzelni magam kendővel a fejemen, bizonyára azért, mert körülöttem nincsenek ilyen emberek, de ha arról van szó, hogy vendégségbe megyek valahova, akkor a másik kultúra iránti tiszteletből bármit magamra kapok, de csak arra az időre, amég ott vagyok.

Az indiai szárik nagyon tetszenek, azokat bármikor magamra kapnám, de furcsán néznének rám az emberek, és hindú nőnek néznének, pedig nem vagyok az.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 23. 20:47
 18/26 A kérdező kommentje:

Az én barátom muszlim volt és azért érdekel a téma,egyébként

nekem a lejobban az indiai kultúra tetszik a legjobban és nagyon vendég szerető barátságos emberek:),volt tapasztalatom megismerni öket.

2012. ápr. 23. 21:00
 19/26 anonim ***** válasza:
a voltot hogy érted? csak volt a barátod, vagy csak volt muszlim? mert utóbbi eset elég bonyodalmas tud lenni...
2012. ápr. 24. 03:14
 20/26 A kérdező kommentje:

Még mindig muszlim,de szakított velem mert az volt a kifogása velem szemben hogy én nem vagyok muszlim,de állítólag még mindig engem szeret.De ha tényleg szeret miért nem tud engem elfogadni így ahogy vagyok.

Soha nem kényszerített engem hogy áttérjek az ő vallására.

2012. ápr. 24. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!