Jól teszem-e, hogy várok a házasságig a szexszel? 16/L
Te úúúristen, mennyi hülyeséget lehet itt olvasni? Gonosz szellemekkel csatározik a lelkünk? Na persze, a villámokat meg Zeusz szórja.
Nézd, kérdező, szép dolog ez az egész, de ha az ilyen dolgokra egy lépésről hátrébb tekintesz, rájössz, hogy nagyon röhejes ma már.
Régen persze az emberek nem értettek semmit, babonáktól és szörnyektől rettegteg, a Föld meg egy tányér volt.
Nem azt mondom, hogy a kereszténység rossz, de mint a rengeteg vallási irányzata is mutatja, folyton új aspektusokat fedez fel.
Ez a szellemírtósdi meg egyenesen nevetséges, báki bármit mond. Ugyanúgy, ahogy fárasztónak tartom azt is, hogy ez a vallás milyen iszonyatos mennyiségű bűntudattal traktál minket.
Ezt keresztény táborban fedeztem fel. Az emberek elmennek jól érezni magukat, aztán folyton csak sanyargatja őket a gondolat, hogy mennyire nem felelnek meg, és ezen lelkiznek.
Ha pedig a jövőben a barátoddal úgy döntesz véletlen, hogy szeretnétek összebújni, és nem csak egymás kezét fogni, biztos lehetsz benne, hogy Isten ugyanúgy fog szeretni, és nem taszít a pokolba.
Ja és még valami. Nem vagy egyedül azzal, hogy maszturbálsz. Az emberek kb. 99%-a. Na jó lehet, hogy csak 90%.
A szexuális vágyat Isten oltotta belénk. Természetes dolog. Aki egészséges, annak van szexuális vágya. Az a nem mindegy, hogy mit kezdesz vele. Hogy, ha rádjön, akkor, mint egy kutya azzal párzol, aki a legközelebb van, vagy pedig uralkodsz a testeden.
Nehezíti a problémát, hogy nem normális, hogy 25 éves korunkig tanulunk, aztán 30 évesen házasodunk. Legalábbis sokan. Én mondjuk hamarabb.
A zsidóknál 13 évesen már férfivá és nővé váltak, úgy kezelték őket. Aztán nemsokára már házasodhattak is. Sokkal egészségesebb volt, mert nem kellett évtizedeket várniuk arra, hogy kielégüljenek végre.
A szellem és a test (hús) harcáról a Római levél sokat ír. Attól, hogy hívő vagy, még nem haltak meg benned a vágyak. Meg egyébként is, a nemi vágy normális, jól is néznénk ki, ha kihalna!
A szellem uralkodik a test (hús) fölött. Képes rá. Van rá ereje. Ha elbuksz is, fel tudsz állni, és megpróbálhatod újra. Nemesedsz közben! Kitartóbb leszel. Edződöl!
A kulcs: párhuzamosan kell foglalkoznia két síkkal: az egyiket táplálni, erősíteni, edzeni, a másikat gyengíteni. Pl. böjttel. A szellemed erősödik, a test kívánsága gyengül. Sporttal. Az akaraterő növekszik, ezáltal megtanulsz uralkodni a vágyaidon.
Egy juhásznak két kutyája volt: egy fehér és egy fekete. Minden héten futóversenyt rendezett köztük, és lehetett fogadnia befutóra. A juhász mindig pontosan meg tudta mondani, melyik nyer majd. Amikor megkérdezték tőle, mi a trükk, azt felelte:
"Egyszerű. Az egyiket egész héten át edzem, futtatom és etetem. A másikat pedig egész héten át éheztetem és bezárva tartom."
Tehát, a vágyakat ne tápláld. Ne kényeztesd, ne etesd! A szellemedet pedig tápláld és etesd. Igével, imával, közösséggel. Csak így lehetséges nyerni:) Tudom, tapasztaltam.
Én nem vártam. Cserébe kaptam pár titkokkal és izgalmakkal teli középiskolia évet, olyan szerelmekkel, amiket sosem fogok elfelejteni. Nincs olyan gonosz isten, aki haragudna ezért. Azóta felnőttem, ugyan nem vagyok házas, de boldog kapcsolatban élek, ami biztos nem működne így, ha nem szereztem volna idejében tapasztalatokat.
A szexualitás egy remek játék, de veszélyes is lehet. Barátságok, családok mehetnek szét miatta. A rengeteg tiltás az ostoba embereknek kell, hogy ne ártsanak maguknak. Ha okos vagy, csináld. Ha nem, menekülj a vallásba. Isten rád bízza.
Szia!
Egy 17 éves lány vagyok, s én is úgy gondolkozom, ahogy te. Szeretnék neked ajánlani egy nagyszerű (és olcsó) könyvet, ami nagyon sok segítséget nyújtott a számomra. Ha elolvasod, neked sem maradnak majd kétségeid!
Ez az:
(Ha utánanézel a neten, még olcsóbban, pár száz forintért is hozzájuthatsz!)
Remélem, a segítségedre voltam. :)
"Én ugyan még nem pontoztam senki válaszát itt, de nem gondolom, hogy egy hívőt arra buzdítani, hogy vegye semmibe vallása tanításait hasznos válasz lenne,és erősen megkérdőjelezem az ilyen válaszok jó szándékú indíttatását is."
Meglepődnél, hogy a vallásos fiatalok mekkora része él nemi életet házasság előtt.
Én nem buzdítom a kérdezőt, én azt mondom, ez is egy járható út, és semmi kivetnivaló nincs benne. Ha elmész a diszkóba, és az első szép szeművel egy ital után már vonulsz is félre a WCbe, az más kategóra.
Ha megismerkedsz egy szimpatikus emberrel, összejöttök, és úgy érzitek, kész vagytok a szexuális életre, az szerintem nem elítélhető. Pláne nem ma.
Nem az ókorban élünk, arról nem is beszélve, hogy már akkor se tartotta szinte senki se be ezeket a morális törvényeket, csak beszéltek róla, meg álszenteskedtek.
Ha én lennék az egyetlen vallásos ember, aki nemi életet él, elfogadnám, hogy velem van a baj. De a gyakorlat azt mutatja, itt is, ismertségi körömben is, hogy ez már jelen van. És ettől még nem vagyunk erkölcstelenek. Nem váltogatjuk a párunkat hetente. Ugyanúgy törődünk a másik lelkével is, nem csak a testiség a meghatározó, mint azt sokan ilyenkor felhozzák. Én ugyancsak nem támogatom azt az életfelfogást, hogy amíg fiatal az ember, élje ki magát (magyarán szexelj sokat sok emberrel).
Én azt tanácsolom a kérdezőnek, döntsön maga. Itt olvashatott rengeteg véleményt, érvet és ellenérvet keresztényektől.
A lány szenved és bűntudata van. Elmondtam a véleményemet, hogy velem mi történt, hogy élek most, és mit gondolok a témáról. Erre való az oldal. Nem hazudtam és véletlenül sem akartam neki rosszat. Kicsit ki kéne nézni a Biblia mögül, nem mindenki cimborál az ördöggel, aki nem jár templomba, sőt. Bár úgyse ér semmit a szavam, a vallásos gondolkodás a befogott fülről és eltakart szemről szól.
Sok sikert, kislány, úgyis te döntesz.
Lehet, hogy a vallásos gondolkodás tényleg arról szól amit írsz, de amit írtam nem vallásosoknak, hanem keresztényeknek szólt.
Kereszténység = Krisztus követés
Ne haragudj, de akár elavult tanítás a tisztaság megőrzése a házasságig, akár nem, nem emlékszem, hogy Jézus azt tanította volna, amit ti gyakoroltok.
Élhettek úgy ahogyan nektek kényelmes, ahogyan az egótok diktálja és válogathattok a tanítások közül aszerint, hogy mit tartotok betarthatónak, de ettől még nem lesztek keresztények.
Persze én is voltam ilyen, én is nagyon jó kis magyarázatokat találtam ki arra, hogy miért is nem kell engedelmesnek lennem, hiszen Isten azt akarja, hogy boldog legyek stb.
Én is csak most utólag,tanulva a hibáimból és viselve azok következményeit látom be, hogy Jézus minden tanításának van értelme és jól tesszük ha követjük.
Íme 28 érv a tisztaság mellett,és döntsön mindenki belátása szerint:
A várakozás megvéd a szexuálisan terjedő betegségektől (SZTB) való félelemtől, illetve azok következményeitől.
A várakozás megóv a nem kívánt terhességtől való félelemtől, illetve azok következményeitől.
A várakozás megóv a különböző fogamzásgátló módszerek veszélyeitől.
A várakozás megóv az abortusz okozta traumától.
A várakozás megóv attól, hogy a szexualitás rabja légy.
A várakozás megóv az idő előtti házasságkötés kányszerétől.
A várakozás megóv attól, hogy állandó elvárásoknak kelljen megfelelnek.
A várakozás megóv attól, hogy majdani házastársadat összehasonlítgasd a korábbi partnereiddel.
A várakozás megóv attól, hogy érzelmeid félrevezessenek.
A várakozás a házasságig biztosítja a házasságon belüli szexuális gyönyört.
A várakozás megvéd a "rossz" párkapcsolatok fenntartásáról.
A várakozás megóv a gyermeked esetleges örökbe adásából eredő traumától.
A várakozás segít elkerülni, hogy mély sebeket szerezz.
A várakozás a bizalom alapját nyűjtja.
A várakozás segít, hogy megbecsüld az életet.
A várakozás megóv attól, hogy energiáidat újabb és újabb kapcsolatok felépítésére kelljen koncentrálnod.
A várakozás megóv a bűntudattól.
A várakozás segít kifejleszteni egyfajta önzetlen érzékenységet.
A várakozás erősíti az őszinte kommunikációt a partnerkapcsolatban.
A várakozás segít a türelem és az önkontroll kiépítésében.
A várakozás segít megerősíteni azt a sajától viszonyt, amely csak a házasságban lelhető fel.
A várakozás segít kifejleszteni a kölcsönös növekedés pozitív irányelveit.
A várakozás szabadságot biztosít a tinédzser kor élvezésére.
A várakozás nyújtja az igaz szerelem egyik legnagyobb ajándékát: a szüzességet.
A várakozás segít az önbecsülés növelésében.
Az önmegtartóztatás a szerelem egyik jó próbatétele.
A várakozás jobb partnerré tehet.
A várakozás lehet az erkölcsi feddhetetlenség egyik kifejezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!