Jól teszem-e, hogy várok a házasságig a szexszel? 16/L
szex és a maszturbálás között van különbség.
és a bűntudat normális dolog ebben a korban, de rá kell jönnöd h amit csinálsz az nem rossz!:)
> Utána hihetetlen bűntudatod érzek
Köszönhetően egy értelmetlen, többszáz éve túlhaladott elmebeteg dogmának.
> de aztán előbb-utóbb újra elfog a vágy!
Hát igen, a biológiai késztetés nagy úr. Nem egészséges elfojtani.
> És szerintetek jól teszem-e, hogy a szexszel várok
> az esküvőmig?
Nem.
Nagyon helyes döntést hoztál! :) Természetesen helyes a döntésed, én is így voltam vele, és bár néha nagyon-nagyon nehéznek - szinte lehetetlennek - tűnt betartani, így utólag már belátom, hogy ez volt életem egyik, vagy inkább A legjobb és legfontosabb döntése. Mindent, amim ma van és ami igazán fontos - a tökéletes, boldog családomat - ennek a döntésnek köszönhetem. Szóval csak bátoríthatlak: tarts ki, bármi jöjjön is, mert MEGÉRI! És ha néha nem is tűnik így, LEHETSÉGES kitartani! :)
Ha pedig vágyat érzel a maszturbációra, vagy más helytelen cselekedetre, amint a legkisebb vágyat is érzed rá, imádkozz, hogy le tudd győzni a kísértést! Ha elég kitartóan és őszintén imádkozol, elég erőd lesz hozzá. Szóval akármilyen nehéznek vagy lehetetlennek is tűnik, MENNI FOG! Csak hit kérdése. :)
1: Mindenképpen várj. CSAK az előnyödre válik. A házasság nagyon fontos dolog. Most még lehetőséged van dönteni, utána már csak arra vágyhatsz, hogy házasságig várj a századik szex-el. Ez nem valami magasztos.
2: Néhány éve tértem meg, tanulmányozom a hitet, a vallásokat és a Bibliát, amennyire időmből és lustaságomból lehetőségem van erre.
Ennek ellenére nem merném határozottan kijelenteni, hogy a maszturbálás Isten szemében kedves, vagy nem kedves dolog-e. A tested biztos, hogy kedves neki, mert ő formálta, ő akarta hogy legyél, még akkor mikor nem volt még semmi sem.
De egy tényt azért had osszak meg veled. A Biblia (és tudtommal semmilyen apokrif irat) sem tartalmaz maszturbálásra vagy ellene intő kijelentést. Sőt még csak arra sem ad "útmutatást" vagy beleszólást, hogy a házastársak mit csinálhatnak vagy sem egymással.
Nekem úgy tűnik, mintha azt kérdeznéd, hogy leguggolhatok-e pár percre hetente egyszer? Pont ennyire foglalkozik Isten igéje ezzel.
Sőt:
"1Kor 7,4 A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége."
De ha megbotránkozol azon, ha csinálod, akkor mindent próbálj meg elkövetni, hogy ne gondolj rá. (Gondolom most is ezen vagy). Attól, hogy egy számodra nem helyes dolgot megpróbálsz megmagyarázni, még nem lesz helyes.
De ahogy előttem is írták már, imádkozz, mert Istennel minden lehetséges. Mi nem tudunk tökéletes választ adni a kérdésedre szerintem, de Isten fog, ha kéred!
Kitartás! Így menni fog, és ha sikerül, csak a hasznodra válhat, a károdra semmiképpen sem.
Jól teszed. Én nem vártam, megbántam. De onnan is van visszaút, ahol voltam: házasságig őrzött tisztaság, ha már a szüzességem őrzéséről lekéstem.
Ajánlok egy jó írást az önkielégítéssel kapcsolatban, mindenképpen olvasd el: [link]
Nem én írtam, de magam sok-sok-sok évnyi önkielégítésből szabadultam, nem volt könnyű, de Istennel sikerült és sokkal szabadabb vagyok. Ha azt mondom, amit a világ manapság, hogy nem bűn, meg emberi szükséglet stbstb... akkor is meg kell jegyeznem: egyre mélyebbre süllyedhet benne az ember, mivel FÜGGŐSÉG. Addig lépj ki, amíg még könnyebb!!!
A teljesen normális erőidet, amik a szexualitásból adódnak, pedig felhasználhatod rengeteg dologra, nem kell elfojtani, akkor nem feszít be. Kell az embernek a gyengédség: legyenek közeli barátaid, szeresd a családod, legyen háziállatod, ha lehet - és ezekben a közeli kapcsolatokban (ha esetleg fura is egy darabig) ne ijedj meg az érintésektől sem: néha egy vállveregetés, puszi, megölelgetés nagyon jól esik mindkét félnek.
Aztán. Legyen hobbid, ami leköt, amit szeretsz, töltsd hasznosan a szabadidőd. Járj emberek közé, ne ragadj be túl sokszor sokat egyedül a szobádba, ez is segít.
Nagyon fontos: MOZOGJ! Ha nem sportolsz szervezetten, vagy ha nem vagy egy nagy sportember szerinted, az sem baj, biztos van valami, amit szeretsz: túrázni, sétálni, bicajjal közlekedni suliba, táncolni, kutyát sétáltatni... Bármi.
És imádkozz rendszeresen, törekedj Isten megismerésére. Megéri várni.
Itt rengeteg nagyszerű és olvasmányos írást találsz arról, miért érdemes várni, meg úgy am blokk szex témakörben (és legtöbb egyéni tapasztalat-megosztás): [link]
Isten áldjon! Megéri!! :)
Napirai11 válasza:
Kedves Kérdező!
Nagyon helyes, hogy vársz a szexszel a házasságig.
Üdv: Napirai
És még valami, ami rengeteget segít: ha elhatározod, határozd el - ez megkímél sok fölösleges fejtöréstől és bizonytalankodástól + mások sem tudnak hülyeségekbe rángatni. Ne üresen hajtogasd, hogy "nem", legyenek indokaid, amik valósak. Gondold végig, miért jó ez, és hogy a Te lelkiismereted miért tartja jónak. Meg kell hallgatni mindenkit, és elgondolkodni a véleményén, de ne feledd: a döntés a TIÉD. Senki nem ismer úgy Téged, ahogy Te Magadat, Te tudod, mi a jó Neked.
Sok-sok sikert!
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!