Jól teszem-e, hogy várok a házasságig a szexszel? 16/L
"Soha többet nem
szeretnék maszturbálni, de nem tudom,
hogyan állítsam le magamat, amikor
kívánom. Utána hihetetlen bűntudatod
érzek, és megfogadom, hogy soha többet nem
csinálom, de aztán előbb-utóbb újra elfog a
vágy!"
Róma 7:23 De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik a szívem törvényével, és engem rabul ad a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban.
Róma 7:17 Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bűn.
"Hogyan kontrolláljam magam?"
János 8:31 Monda azért Jézus a benne hívő zsidóknak: Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok;
János 8:32 És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
"És
szerintetek jól teszem-e, hogy a szexszel
várok az esküvőmig?"
Igen, jól teszed ha ebben is a lelkiismeretedre hallgatsz. De ahhoz hogy ki is tudjál tartani a jó mellett, rá kell találnod arra a személyre aki fel tud szabadítani Téged a bűnök helyett az igazság szolgálatára.
Nos, üdvözöllek a klubban! Pont így vagyok én is, pedig nem 16 vagyok, hanem 35! Igaz, egyszer nős voltam, de exem hűtlen lett... Új menyasszonyommal jól vagyunk, de pontosan ugyanez a helyzet! Ám van jó hírem is.
Jézus minden bűnt elvett. Múltidőben. Szabad vagy. Mind elesünk, bánkódunk ezért, DE! A kárhozat ott van a kereszten és ott is marad! Törekedj tovább a jóra, add Istennek az egészet, és ne kárhoztasd magad. Ha elesel, Isten felsegít. A gyengeség még hasznos is lehet, hogy alázatosak maradjunk. Isten áldjon!
Érdekes amit írsz. Hát eddig mindenki a "jó" útra terelt, én azt mondom, a jó relatív, és magadban is megtalálhatod.
Én egy olyan keresztény fiú vagyok, aki él szexuális életet, pedig nem vagyok házas. És ismertségi körömben nem én vagyok az egyetlen ilyen keresztény, épp tegnap beszélgettem egy lány ismerősömmel is.
Te döntöd el, mit akarsz. Én pedig úgy döntöttem, nem akarok ilyen szoros dogmák között élni. A kereszténység az évszázadokon keresztül az álszentségre épített.
Ennek az álszentségnek a tetőfokát Amsterdamba ismertem meg, ahol elmesélték, hogy működött ott a matróz élet. A matróz megérkezett, rohant a kupiba. A templom minden 50 percben harangozik, mivel ennyi egy menet. Ha másnap a matróz kihajózott, de nem volt ideje gyónni, akkor elfutott a templomba, és egy papírkára felírta a bűneit, plusz adott hozzá jattott, és a lelke tiszta is volt.
Ez csak egy kis apró történet erről az egészről. Ez is egy viszonyítási alap. Az én párkapcsolatom csodás, szeretjük egymást, és szexelünk alkalomadtán. Érzek e bűntudatot? Nem. Nem teszek semmi rosszat. Tudom, a nagykönyv nem ezt írja elő, de azokat a szabályokat még az ókorban hozták létre, és már akkor se tartották be.
Én azt mondom, ne legyen bűntudatod a maszti miatt. Persze nehogy túlzásokba ess, hiszen az bizonyítottan egy rossz függőség is tud lenni.
Szüzességedet őrizd e meg? Döntsd el te. Mi neked a fontos. Hogy érzed?
Engem általában megszoktak kövezni itt a GYIKon a szabados gondolkodásom miatt, de én ilyen vagyok. Sőt, a keresztények nagy része ilyen. Mi is jó emberek vagyunk, csupán másképp állunk a dolgokhoz. De ez nem csak az én személyes álláspontom. Épp a múltkor láttam egy táblázatot a különböző keresztény irányokról, mihez milyen viszonya van. Az anglikán egyház pl nem ítéli el a maszturbációt. Azt hiszem van egy olyan egyház is, ami a házasság előtti szexet sem.
Irányzatok jönnek mennek, nem árt ha néha magadra is hallgatsz.
Az, hogy te keresztényként így gondolkozol kedves előző válaszoló az szomorú, de a te életed, te döntésed.
Azt viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy bár Krisztus követőnek mondod magad, mégis olyan tanácsot adsz egy hívő társadnak amely az Úr Jézus tanításával merőben ellentétes.
Talán azért tart ott a kereszténység ahol, mert sajnos ez nem egyedi eset, hogy a keresztények (vagy legalábbis magukat annak vallók)válogatnak a nekik tetsző parancsolatok között, ami pedig lemondással, önmegtartóztatással, ami megkívánja, hogy uralkodjanak magukon, azt nemes egyszerűséggel elavult tanításnak titulálják.
Kedves Kérdező!
Dicséretes, hogy fiatal korod ellenére így gondolkozol.
Tanácsolni azt tudom neked, hogy hallgass a szívedre, no és persze az Úrra, és beszélj olyanokkal, akik maguk is a tisztaságot választották, vagy olvasd el, hogy ők miért döntöttek így, milyen nehézségeik adódtak és miként kezelték azokat.
A fent linkelt oldalon találsz ilyen cikkeket.
Én sajnos csak felnőtt koromban tértem meg és most értettem meg, hogy a múltamat jellemző sexuális megkötözöttség milyen károkat okozott a lelkemben.
Változtatni nem tudok rajta, megbántam, de nem tudom kitörölni, meg nem történté tenni. Senkinek nem ártottam vele, csakis saját magamnak és ha visszamehetnék az időben, mindent másként csinálnék.
A magát kereszténynek valló,fiatalember is majd csak akkor fogja megérteni tettei helytelenségét,érezni következményeit ha valódi kapcsolata lesz Istennel, mert Ő felnyitja szemünket.
Hogyan álj ellene?
"Aki hisz annak minden lehetséges."
"Álljatok ellene az ördögnek és elfut Tőletek."
A szexuális tisztátalanságok mögött olyan gonosz szellemek vannak akik megpróbálnak uralkodni az ember felett. De te ezeknek a Jézus nevében megálljt parancsolhatsz! Jézus legyőzte őket. "Jézus lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat(démonok) bátran mutogatta őket diadalmatt vett rajtuk." - másik fordítás "megfosztotta őket a hatalmuktól"
Csak akkor tudnak uralkodni a keresztény emberen ha azok hagyják nekik.
Ha próbálkozik küldd el a Jézus nevében. Mert Jézus nevére engedelmeskedik..
"Jézus nevére minden tért meghajol mennyeieké földieké és föld alatt valóké és minden nyelv vallja,hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére."
"Ímé adok nektek erőt és hatalmat,hogy kígyókon és skorpiókon tapodjatok(gonosz szellemek) és az ellenség minden erején és semmi nem árthat néktek."
Te döntsd el. Ha úgy érzed, SZÁMODRA ez a helyes, akkor ne érdekeljen a nyomás, hogy MINDENKI MÁS úgy csinálja!
Én vártam. Férfi létemre nem volt könnyebb. A feleségem is várt. A nászéjszakán feküdtünk le egymással először. Örülök ennek, mert ezzel kifejezhettem felé is az elköteleződésemet. Az elkötelezettség ugyanis fontosabb, mint a szex. Nem csak arra használom a feleségem, hogy kielégítsen.
Persze az is fontos. De előbb őt szerettem, csak utána a testét. Sokan előbb a testét akarták. Hála Istennek, hogy kitartott. Nem érezte magát értéktelennek, csak mert nem feküdt le minden sráccal, akinek kangörcse lett, ha meglátta. Én is kerültem az olyan helyzeteket, amikor a lányok rám akartak mászni. Volt, hogy egyenesen bunkó voltam, amikor pl. megmondtam egy lánynak, aki a vállamra borult, hogy vannak itt elegen mások is, keressen mást. Szegény nem tudta hova tenni, mert erre mások már az ágyában kötöttek ki. Aztán volt olyan lány, aki meghívott a szülinapjára. Mint kiderült, egyedül engem hívott:D Aztán ketten felajánlották, hogy hozzám jönnek feleségül. Egy másik meg hozzám bújt. Ezek közül többen olyan lányok voltak, akiknek minden ujjára akadt volna 10 fiú. De egyik sem olyan, mint én. Ha így visszagondolok, nem is értem, hogy bírtam ki:D
Amikor kimondom, hogy "egyetlenem", igazat szólok neki. Amikor megcsókolom, vagy együtt vagyok vele (szerelmeskedünk), nem hasonlítgatunk. Nincs bennem, vagy benne semmiféle megfelelési kényszer, hogy ő csak az x.legjobb az ágyban. Nem idéződik fel egy másik lány képe, egy mozzanat sem. Ez ad egy olyanfajta szabadságot, ami nagy érték. Sokan mondják: régimódi, őskövület vagy! És? Ki a francot érdekel, hogy ki mit mond, ha nekünk így jó? Sőt!
Nem igaz, hogy nem lesz tapasztalatod. A házasságban is szert tehetsz tapasztalatra. Van idő rá. Nem hajt az idő, élvezheted. Jó "játék" egymással lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!