Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem szeretne házasságig várni a szexszel, és ezért szakít, azt miért ítélik el kapásból?
Lány vagyok, de nem értem. Ha valakinek az a véleménye, hogy a szerelemhez a szex is hozzátartozik, házasságtól függetlenül, az miért önző attól, mert inkább magához illő partnert keres, ahelyett, hogy éveket várna a jelenlegi párja miatt?
Akár a szüzességpárti felet is nevezhetnénk önzőnek, mert rá akarja erőszakolni a párjára a saját véleményét (és ha ő nem ért egyet, akkor leönzőzi, meg olyanokat mond, hogy "jobb is, ha egy ilyen embertől megszabadulok"). Van egy elképzelése, és azon kívül nem létezik tárgyalási alap neki. Közben meg lehet, hogyha engedne, és együttmaradnának, akkor később tényleg össze is házasodnának, és működne.
Ha lenne valami előnye ennek a "várjunk" dolognak, még azt mondanám oké. (Ld. szexuális összeillés...) De így?
Azt kéne megérteni, én nem a partnerek gyors cserélgetését pártolom, nem a kéjelgést, hiszen a "mindenkivel összefekszünk" és a "csak és kizárólag a házastársunkkal" között elég sok átmenet van.
Tehát miért lesz az szeretni nem tudó önző bunkó, aki nem vár, hanem mást keres?
létezik még olyan ember aki nem akar szexelni házasságon kívül???
nem tudom... egy nagyon jó barátom modnta és abszolut igaza van: zsákbamacskát nem veszünk.
egyébként igazad van, midnegy hogy mi aprobléma, ha nem illetek össze akkor nem. rádásul a szexualitás fontos része egy kapcsolatnak...
Ahogy az egyik tanárom mondta: a párkapcsolatban fontos a testi-lelki harmónia.
Tehát ha nincs szex akkor már eleve nem lehet tökéletes a párkapcsolat
És te miért ítéled el azt, aki szeretne várni a házasságig a szexel, és ezért szakít?
Ha nincsenek egy véleményen, akkor miért baj, ha szakítanak?
Most képzeld el azt szitut, hogy egy nő szeretne gyereket, a párja meg nem.
Tegyük fel, hogy a nő elhagyja a pasit. Ennyi rővel őt is lehülyézhetjük, hogy miért nem változtatja meg a véleményét a pasi kedvéért.
Most tegyük fel, hogy a pasi szakít, ugyanez miatt.
Őt is lehülyézhetjük, hogy miért nem tesz a párja kedvére, és csinál neki gyereket.
Mindkét fél engedhetne, de egyik sem köteles engedni. Ha nem akarnak, hát szakítsanak és kész.
Utolsó vagyok. Szóval nézd csak meg amit írtál:
"szerintem butaságot csinált"
Tehát te elítéled ezt a látásmódot. Szerinted hülyeség várni a házasságig. Ez a TE személyes véleményed.
"Ha valakinek az a véleménye, hogy a szerelemhez a szex is hozzátartozik, házasságtól függetlenül, az miért önző"
Ez meg mások személyes véleménye.
Neked is meg kell értened, hogy más máshogy gondolja. Neked fontos a szex házasság előtt, vkinek meg az a fontos, hogy ne legyen szex házasság előtt és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!