Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Aki nem szeretne házasságig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki nem szeretne házasságig várni a szexszel, és ezért szakít, azt miért ítélik el kapásból?

Figyelt kérdés

Lány vagyok, de nem értem. Ha valakinek az a véleménye, hogy a szerelemhez a szex is hozzátartozik, házasságtól függetlenül, az miért önző attól, mert inkább magához illő partnert keres, ahelyett, hogy éveket várna a jelenlegi párja miatt?

Akár a szüzességpárti felet is nevezhetnénk önzőnek, mert rá akarja erőszakolni a párjára a saját véleményét (és ha ő nem ért egyet, akkor leönzőzi, meg olyanokat mond, hogy "jobb is, ha egy ilyen embertől megszabadulok"). Van egy elképzelése, és azon kívül nem létezik tárgyalási alap neki. Közben meg lehet, hogyha engedne, és együttmaradnának, akkor később tényleg össze is házasodnának, és működne.

Ha lenne valami előnye ennek a "várjunk" dolognak, még azt mondanám oké. (Ld. szexuális összeillés...) De így?

Azt kéne megérteni, én nem a partnerek gyors cserélgetését pártolom, nem a kéjelgést, hiszen a "mindenkivel összefekszünk" és a "csak és kizárólag a házastársunkkal" között elég sok átmenet van.

Tehát miért lesz az szeretni nem tudó önző bunkó, aki nem vár, hanem mást keres?

2010. dec. 26. 18:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Bocs, 19:09-es volta, csak közben írtak:)
2010. dec. 26. 19:12
 12/24 A kérdező kommentje:

Igen, látom, semmi gond :)

Én azt, hogy "szerintem butaságot csinált", arra értettem, hogy elhajtotta a fiúját, hiszen lehet, hogy egy értékes embert dobott el, akivel talán meg is tudott volna egyezni. Jobban nem gondoltam végig.

Amúgy nem gondolom, hogy aki másképp gondolja, mint én, az hülye, ha így jött le, sajnálom.

2010. dec. 26. 19:21
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

hát én úgy vagyok vele, ha valaki szeret az anélkül is szeret..megértem a zsákbamacskás témát és hogy hozzátartozik, de ha nem akarod hogy kihasználjanak ez a legbiztosabb módszer..innen is látszik hogy tényleg nem csak azt akarja-e..

ha hajlandó feleségül venni akor biztos nem csak az kell neki, mivel ha már "megfektettett" nem fog elválni hogy tovább vadásszon...

és őszintén szólva amit egyesek csinálnak..hogy hetekig játszák a szerelmest csak h felvághassanak h nah ez is megvolt pedig senki nem tudta megszerezni...szóval ez feljogosít arra hogy bizalmatlanok legyünk..sztem

2010. dec. 26. 19:53
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Én csak azt nem értem, hogy ilyen emberek találnak maguknak párt, én meg aki teljesen normálisan látom a világot, itt vagyok egyedül :(
2010. dec. 26. 20:22
 15/24 anonim ***** válasza:
Hali! Sztem nem hülyeség várni vele a házasságig egy részt helyénvaló bár ez csak a régi időkre és a kereszténységre vonható mert ebben a mai világban már hogyismondjam "szégyen" amit müvelünk.. ha nem érted gondolkozz el rajta és nézz utána hogy a hívő, keresztény (általában) emberek mért várnak adddig...
2010. dec. 26. 20:41
 16/24 anonim ***** válasza:
Ő úgy látja, te meg másképp. A legtöbb lánynál egyébként, bár életkort nem írtál, de sokaknál, akik nem akarnak ribik lenni, és érzelem nélkül szexelni, valamint lehetőleg az igazival szeretnének, mondhatják, hogy csak házasság után, de valószínű, ha szereti a fiút aki türelmes és bizonyít, ez a nézőpont megváltozhat. Ami pedig a szexuális összeillést illeti, pettinggel is bőven kiderülhet, a másik meg, akik 1-2-3évet együtt vannak konkrét szex nélkül, azoknak több mint valószínű, hogy nem ez áll életük és igényeik középpontjában, így nem fognak rögtön szaladni elválni, ha valami nem klappol, hanem megpróbálják megoldani.
2010. dec. 26. 20:45
 17/24 A kérdező kommentje:
Én is keresztény vagyok. Gondolom, sokan képmutatónak tartanak, de ez mindegy. Az tény, hogy nekem a szex elég fontos, de az érzelmek is, barátom szerint túl érzelgős vagyok néha. Meggyőzni továbbra se tudtatok, de legalább nem is hülyéztetek le.
2010. dec. 26. 21:06
 18/24 anonim ***** válasza:

nem értem a pettingel miért kivételeztek így :D az is sex csak aktus nélkül...

am meg minden lány szeretne egy kicsit királylány lenni..a királylányok meg csak a nászéjszakán sexelnek XD..

2010. dec. 26. 21:58
 19/24 anonim ***** válasza:

Én csak annyit mondok hogy mindenki keresse a maga párját. Tisztázzák a legelején, hogy csak házasság után tervez-e valamelyik fél szexet, és hogy ez így oké-e. De tényleg meg kell ezt beszélni a legelején, mert ha mondjuk a 3. hónapban próbálkozik a férfi/nő és a másik fél visszautasítja és benyögi hogy házasságig max a jobb kezed, akkor azért az elég kellemetlen.

Én szexelek a barátnőmmel. Azt utálom ha valaki elítél ilyenek miatt. Nekem egy ismerősöm ilyet mondana hogy romlott vagyok emiatt, tuti valahogy leosztottam volna. De engem sem zavar ha valaki nem akar szexelni házasságig. Az ő dolga, ő így érzi, így nevelték, ez van.

Viszont 1 valamiben nem értek egyet a legtöbb válaszolóval: szerintem van különbség a 2 között. Tegyük fel van egy nő aki nem akar szexelni házasság előtt, meg egy barátja aki akar. Szerintem nem ugyanaz ha a nő dobja ki a pasit mivel akar, mint ha a pasi dobná ki a nőt mert nem akar. Én ezt azért gondolom így, mert van egy bizonyos idő ami alatt megismersz egy embert annyira, hogy ha nem tűnik fel hogy csak a szexért van veled akkor az a te bajod, és ez után az idő után lehetne szexelni, mivel ez is a módja a szerelem kifejezésének, plusz alapvető emberi vágy, ki kell elégíteni. Így teljesen megértem azt a férfit vagy nőt aki kidobja a párját ha nem akar egyáltalán szexelni. Viszont, ha egy nő dobja ki emiatt (mint ami a kérdező történetében is van), akkor az az én szememben úgy tűnik, hogy valami idióta vallási dolog miatt aminek semmi értelme nincs, nem engedi a párjának hogy szeresse maximálisan, és nem hagyja hogy a kapcsolat tökéletesen harmonikus legyen. Szerintem a 2. eset nagyobb önzőség, de ez az én véleményem.

2010. dec. 27. 10:07
 20/24 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs különbség a kettő között. Itt a hangsúly azon van, hogy vannak házasság előtti szexet pártolók, illetve nem pártolók. Mindenki keresse meg a maga párját, és ne adja fel az elképzelését a másik kedvéért. A "ne adja fel" alatt azt értem, hogy a másik kedvéért olyat tesz, amit nem akar, és ettől rossz érzései lesznek. Ha viszont az van, hogy közben netán közben megváltozik az elképzelése, és ettől nem lesznek rossz érzései, az nem baj szerintem.

Ne fikázzátok azokat, akik nem szexelnek házasság előtt. Én tök szép gondolatnak tartom. Nem mondom, hogy nálam kritérium, és csakis ilyen pasit keresek, de biztos, hogy pozitívan állnék hozzá, ha találnék egy ilyet férfit.

Az meg, hogy olyanokkal jöttök, hogy "cipőt se veszünk anélkül, hogy felpróbálnánk" -- bocsi, de no comment. Ne hasonlítgassunk már embereket cipőkhöz! Ti nem érzitek megalázónak ezt a "próbáljuk ki egymást"? Én kicsit igen.

Hangsúlyozom, én nem ítélem el a házasság előtti szexet, és ha találok olyan férfit, aki szerelmes belém és tisztel, meg én is őt, el tudom képzelni vele házasság előtt (még szűz vagyok). Csak próbáltam megvilágítani, hogy szerintem azért nem olyan nagy badarság az, ha vár az ember.

Lehet, hogy másként gondolnám, ha már lett volna szexuális kapcsolatom, de most ez a véleményem.

2010. dec. 30. 00:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!