Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem szeretne házasságig várni a szexszel, és ezért szakít, azt miért ítélik el kapásból?
Lány vagyok, de nem értem. Ha valakinek az a véleménye, hogy a szerelemhez a szex is hozzátartozik, házasságtól függetlenül, az miért önző attól, mert inkább magához illő partnert keres, ahelyett, hogy éveket várna a jelenlegi párja miatt?
Akár a szüzességpárti felet is nevezhetnénk önzőnek, mert rá akarja erőszakolni a párjára a saját véleményét (és ha ő nem ért egyet, akkor leönzőzi, meg olyanokat mond, hogy "jobb is, ha egy ilyen embertől megszabadulok"). Van egy elképzelése, és azon kívül nem létezik tárgyalási alap neki. Közben meg lehet, hogyha engedne, és együttmaradnának, akkor később tényleg össze is házasodnának, és működne.
Ha lenne valami előnye ennek a "várjunk" dolognak, még azt mondanám oké. (Ld. szexuális összeillés...) De így?
Azt kéne megérteni, én nem a partnerek gyors cserélgetését pártolom, nem a kéjelgést, hiszen a "mindenkivel összefekszünk" és a "csak és kizárólag a házastársunkkal" között elég sok átmenet van.
Tehát miért lesz az szeretni nem tudó önző bunkó, aki nem vár, hanem mást keres?
Valószínűleg másképp gondolnád ha nem lennél már szűz. Mert akkor tudnád hogy a jó szex hozzátartozik egy jó kapcsolathoz, és ha a szex nem jó, az elronthatja az egész kapcsolatot. Szerintem sem szép dolog cipős hasonlatot hozni, meg azt mondani hogy zsákbamacskát nem veszünk, mert mégiscsak emberekről van szó. De egyszerűen egy szerelem nem teljesedhet be (legalábbis nálam) teljes testi harmónia nélkül, akivel meg nincs beteljesedett szerelmem, azt nem veszem el feleségül.
Volt már itt gyk-n is pár kérdés amit olyan nők tettek fel akik csak házasság után feküdtek le a párjukkal. Volt akinek az volt a gondja hogy a párja vad és neki ez így nem jó és nem tud változtatni, volt akinek a férfi mérete volt túl nagy, amint meg sehogysem lehet változtatni, meg még sok más probléma. Szerinted azoknak a házasságoknak mi lett a vége? valószínűleg megcsalás, vagy válás. Biztos megérte...persze ezzel nem azt mondom, hogy ha valaki nem szexel házasság előtt akkor az úgyis válni fog később, viszont ha nem egyeznek az igények, stb, akkor az ahhoz vezet.
Előzőnek: én vagyok az előtted író. Én értem nagyjából, mire akarsz kilyukadni, de azt valahogy nem tudom megérteni (gondolom, szintén szexuális tapasztalatlanságom miatt), hogy hogy lehet méretbeli különbség miatt szakítani/válni? Ez tényleg akkora probléma lehet, ha egyébként szeretik egymást a felek??? Mert ha szeretik, és emiatt mégis szétmennek (most akár kapcsolatról, akár házasságról van szó), az számomra felfoghatatlan.
DE! Ha egyébként problémás a kapcsolat, akkor persze érthető, hogy még ez is rátesz egy lapáttal.
Csak valahogy én azt nem tudnám elképzelni, hogy találok egy férfit, akivel őszintén szeretjük egymást, tegyük fel, lefekszem vele, és nem lenne jó vele a szex, mert mondjuk túl nagy... hát eszembe nem jutna szakítani emiatt, ha egyébként minden oké! Én úgy gondolom, úgy működik ez, hogy majd "gyakorolunk" egymással, és előbb-utóbb jó lesz.
Hangsúlyozom, nem akarom ráerőltetni senkire a véleményem, csak ezeket az indokokat sosem tudtam megérteni, gondolom, tapasztalatlanságomból kifolyólag.
ma 23:18
olyan dologról beszélsz amiről fogalmad sincs, előbb tapasztalj, élj, és utána mond el itt a véleményed, mert így kb. semmi közöd a témához a szexhez meg pláne...
am imádom amikor szüzek osztják az észt elég vicces :D
Légy szíves, mondj rá példát, hogy mikor osztottam az észt! Sorold fel, kérlek.
Úgy emlékszem, nem egyszer hangsúlyoztam, hogy tapasztalatlan vagyok, és valószínűleg azért gondolom úgy, ahogy. Észosztás alatt én azt értem, hogy valaki rá akarja erőltetni a saját véleményét másokra, mert szerinte csak az egyedüli a helyes.
Én egy szóval nem mondtam, hogy a házasság előtti no-szex a helyes, annyit pendítettem meg, hogy szép gondolatnak tartom, és talán van is benne valami. Nem mondtam, hogy én feltétlenül ragaszkodom ehhez, nem mondtam, hogy mindenki, aki szexel házasság előtt, hülye.
Nem egy tizenéves vagyok, hanem huszonéves nő, tapasztalatlanságom oka az, hogy még nem találkoztam olyan férfival, akivel érdemes lett volna szexuális tapasztalatot szereznem. DE! Ettől még lehet egy véleményem, amit nem "osztok", mint ahogy te megállapítottad kedvesen, csak elmondom. Van egy kis különbség.
És ne beszélj velem ilyen vállveregetős stílusban, légy szíves, mint egy tudatlannal. Attól még, hogy tudatosan döntöttem úgy, hogy nem szexelek olyan férfiakkal, akik nem érdemeltek meg engem: nem vagyok egy ostoba gyereklány, akivel ilyen lekezelően lehet bánni. Soha nem akartam úgy beállítani magam, hogy amit én teszek, az a helyes, soha nem osztottam az észt (de várom a cáfolatot, ha szerinted igen), csak mondtam egy véleményt.
Na szerbusz, te tapasztalt férfiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!