Kiből hogyan lett Jehova Tanúja? Hogyan győződtek meg róla, hogy a helyes vallást követik?
Érdekelne a történetük,hogyan lettek Tanúkká,és mióta azok,milyen"tisztséget"töltenek be a Gyülekezetben?
Nincs bennem rosszindulat,csak érdeklődöm!
Uppszika, tényleg; rosszul emlékeztem. :(
India valóban ott van a listán, viszont tényleg elenyésző az arány az összlakossághoz képest: 3 százezrelék, azaz 0,00003 %. Remélem, ezt most jól írtam. :D
És azért ismernek minket világszerte, mert követjük a Máté 28:19,20 verseinek útmutatását, amelyet Jézus meghagyott a követői számára. Valamint teljesedik a Máté 24:14 verse, "És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég"
Ezek a versek a Tanúkat jellemzi.
... akkor ezeket az állításokat, amiket bárki mondhat, most már csak bizonyítani kellene valami hiteles forrással. :)
Úgyhogy hajrá, fiúk, kapjatok össze gyorsan valami értékelhetőt is; mert bizonyítékok nélkül még mindig csak a lakott föld 2/3 részéről lehet beszélni, nem többről...
Érdekes, hogy sokan mondjátok, higy elkezdtétek tanulmányozni a Bibliát, és hipp-hopp tanúk lettetek.
Na ezt nem szeretem.
Miért a "tanúkkal" kezdtétek el tanulmányozni? Miért nem saját magatok, hogy ÖNÁLLÓ véleményetek legyen, és önálló álláspontotok? Mert így gyakorlatilag mutogatják a mézesmázos részeket, de olvassátok el az Ószövetséget.
Én egyszerűen nem tudom felfogni, hogy lehetne a két isten azonos. Az Ószövetségben Isten folyamatosan szivatja földi népeket, gyűlölködésre, háborúra uszít, tömegeket gyilkol(/tat)
Az Újszövetségben meg már "ő a szeretet".
Hát nekem az Ószövetség alapján nem ez esett le. Tudom, hogy az Ószövetség törvényei nem hatnak a keresztényekre, de attól még az istenük ugyanaz? Nem?
Én is egy szar szakaszában voltam életemnek, és elkezdtem olvasni a Bibliát. Elejétől végéig, nem pedig össze-vissza a szép részeket.
Az Újszövetséget már mint agnosztikus kezdtem el, és ateistaként fejeztem be.
Vidiripi
"Az Újszövetséget már mint agnosztikus kezdtem el, és ateistaként fejeztem be."
Az Újszövetséggel mi a gondod?
Vidiripi
Azokat a népeket én is ki irtanám akik élő csecsemőket áldoznak máglyán.
^ Igen, sokkal jobb. Merthogy az ember és az állat között óriási különbség van ám, és ez csak az egyik része a dolognak. A másik az, hogy ezeket az áldozati állatokat el is fogyasztották; szóval nem csak úgy feleslegesen ölték le. Remélem, így már nincs kifogásod ez ellen. :)
A másik: ha figyelmesen olvasod az ószövetségi könyveket, észre fogod venni, hogy ott is sok-sok alkalommal megmutatkozik a szerető, megbocsátó, kegyelmes Isten: akár kifejezett leírásban, akár azáltal, hogy megbocsátott az egyes személyeknek vagy az egész népnek. Javaslom első nekifutásra a Zsoltárok könyvét, Dávid zsoltárait. :)
Ja, és még egy érdekesség a "népirtásokról": Nézd meg azt is, hogy hányszor volt olyan, hogy a rendelkezéssel ellentétben Izrael fiai nem irtották ki az egyes népeket. Számokat nem tudok most mondani, de a döntő többség...
Nem a te hibád egyébként, mert ilyen "apróságokat" az ember egy-két olvasás alkalmával általában nem szokott észrevenni, csak a sokadikra, vagy ha célzottan felhívják rá a figyelmet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!