Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki kereszteljen meg?

Ki kereszteljen meg?

Figyelt kérdés
Mert amelyik egyházhoz keresztelkedünk, annak az egyháznak elfogadjuk a hitelveit. Márpedig minden egyháznál van olyan dolog,a mivel nem értek egyet, mert emberinek vélem, és nem Istentől származónak. Nem hazudhatok keresztségem pillanatában.

2012. ápr. 18. 19:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

"Mert amelyik egyházhoz keresztelkedünk, annak az egyháznak elfogadjuk a hitelveit."

Kérd a Szentlélek vezetését hogy vezessen el abba az egyházba amelyik Neki tetszik és jól fontold meg azokat a kérdéseket amelyekkel nem értesz egyet. Próbálj utánanézni jobban hátha valamit nem jól látsz.

Ha sokat imádkozol ezért akkor Isten biztos segíteni fog. Ehhez persze az is kell hogy hagyd magad vezetni és ne ragaszkodj a saját véleményedhez.

2012. ápr. 19. 11:26
 12/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igyekszem alaposan utánajárni azoknak a dolgoknak, amikkel nem értek egyet. Tudod, mi a baj? Rákérdezek, hogy ez és ez miért van. Kapok egy választ. Erre nekem van egy viszontválaszom, hogy szerintem az miért nem úgy van. És itt megálltunk. Nincs több válasz. Némi gondolkodás, és... ööö... lehet, hogy igazad van... de akkor is... Hozzáteszem a válaszok mind az ő, mind az én részemről a Bibliából van. És nem kapok további választ, cáfolatot sem lelkésztől, sem evangelizátortól, sem tanítótól, sem "egyszerű" tagtól.

Tudom, hogy nem egyházakhoz kell ragaszkodni. Hisz ebből indult ki a kérdésem.

2012. ápr. 19. 11:45
 13/31 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Nem értek egyet a kérdésed magyarázatával. Szinte mindegy, hogy melyik egyház képviselői keresztelnek, a lényege a dolognak annak a kifejezése, hogy hiszel. Nem egyházban, Jézusban.
2012. ápr. 19. 12:16
 14/31 A kérdező kommentje:

Kedves #13-as!

Nem egészen értelek. Vagy Te nem értetted meg a problémám. Tudom, hogy mi a keresztség lényege. A gondom azzal van, hogy amelyik egyházzal én eddig találkoztam, ott mindenhol hozzátették a saját, emberi elvárásaikat is. Csak úgy keresztelnek meg, ha plusz elismered, fogadod, vállalod amit ők gondolnak. Mivel eddig én úgy tudtam, hogy "magánember" nem keresztelhet, ezért voltam gondban.

2012. ápr. 19. 12:33
 15/31 anonim ***** válasza:
63%

Fordítsunk egy kicsit a dolgon. Nem felekezetre, hanem személyre koncentrálva a következő felvetést tenném. (A legtöbb bemerítés ugyanis a Bibliában egy személy által történt, mondjuk Fülöp, vagy Pál, vagy ... stb. akiknek Krisztus parancsolta, hogy menjenek el, tegyenek tanítvánnyá, és kereszteljenek.)

De most nem az a helyzet, mint a korai időkben.

Tegyük fel, hogy valaki hisz, és szeretne bemerítkezni, és van egy olyan szervezet, amelynek mondjuk egy elöljárója be is merítené, csakhogy ez az elöljáró konkoly, hamis atyafi, aki csak belopódzkodott az egyházba, vagy éppen nyereség kedvéért van együtt a hívőkkel (Péter és Júdás levele ír ilyenekről, tehát nem lehet kizárni) Az ilyen ember általi bemerítés ér-e valamit? Vagy ha ez teszi rá valakire a kezét, milyen Szellemet fog venni az illető? Istenét? Üres kézből csak üresség jön, nem?

Mondjuk, hogy bibliai példát mondjak, mi van, ha valakit Simon mágus akar bemeríteni?

Tehát a kérdés, hogy a bemerítő ember, ha nem tanítvány, nem igaz hívő, csak teteti, ál, vagy akár hamis apostol, stb. Az ilyen ember általi bemerítés és kézrátétel ér-e valamit?

Szóval szerintem azért erre oda kell figyelnie annak aki Jézusban hisz, hogy nehogy csapdába essen, vagy a gonosz tőrébe. (mivel sok antikrisztus ment szét a világba, mondja János) Persze, akit Isten vezet, akkor nyilván az ilyen utakat elzárja, és csak oda viszi, ahova kell. Ugyanis azért ne felejtsük, hogy Isten az, aki választ, aki vezet, aki ad, aki eljuttat az Ő igazságára, és az Ő kezébe van a dolog. Ha meg ember által van, embertől a bemerítkezés, akkor az csak egy fürdés jobb esetben, rosszabb esetben varázslás, beavatás.

2012. ápr. 19. 12:54
 16/31 anonim ***** válasza:
27%

"Mivel eddig én úgy tudtam, hogy "magánember" nem keresztelhet, ezért voltam gondban."

Szerintem nem minden ember keresztelhet hanem minden keresztény teheti meg.

Elősorban a pap dolga. Ha a Bibliát veszed alapul akkor nézd meg hányszor szerepel benne az engedelmesség szó.

Itt is van a keresés, 117-szer szerepel:

[link]

Ha valaki önként keresztel akkor ezzel kifejezi hogy az összes keresztény pappal szemben engedetlen (hiszen egyik se jó neki).

2012. ápr. 19. 12:58
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

"az összes keresztény pappal szemben engedetlen (hiszen egyik se jó neki)"

Csakhogy ezzel van egy kis probléma.

Olyan, mint földi papság és istentiszteleti rend megszűnt a jeruzsálemi Templom lerombolásával. (vagyis a kárpit kettészakadásával) Ha meg Krisztust nézzük, ő örökkévaló főpap a Melkisédek rendje szerint, nem a lévita szerint. A tanítványok meg királyi papság, szent nemzet, akik szellemi áldozatokat visznek Isten elé. (dicséret, hála, jó cselekedet) Tehát nincs külön kinevezett papság, sehol ilyet nem olvasol az Írásban, hogy valakik a tanítványok közül papok, mások meg nem. Krisztus apostolai ugyan rendeltek elöljárókat, és diakónusokat. Node papokat akik fizikai áldozatokat visznek??? Mint a Léviták? Ilyet nem rendeltek. Ezt, a hamisság részekét, emberek rendelték el későbbi századokban.

Engedelmeskedni Istennek kell, nem embereknek. Péterék ezt egyértelművé tették. A Krisztus pedig örökkévaló főpap a Melkisédek rendje szerint, és mind királyi papság, szent nemzet vagyunk (I. Pt 2:9), akik hiszünk Jézus Krisztusban.. Tehát bárki, aki Krisztus tanítványa, pap, csak nem földi papság része, és nem is az elmúlóé, ami az igazinak rak mása volt, hanem a romolhatatlan élet erejéből, a Krisztus testének megáldozása által.

2012. ápr. 19. 13:35
 18/31 A kérdező kommentje:

#15!

Úgy vélem, az én keresztségemen az én lelkületem számít. Nem az én dolgom ítélni. Ha valaki termeli a gyümölcsöt, és ez csak egy álarc, azzal számoljon el ő.

#16!

Lényegében #17-es válaszolt. Nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem az engedelmességre és hogy ennyi helyen szerepel a Bibliában. Szerintem az is ott van, hogy a Teremtőnek, és nem embereknek. Ha pedig minden keresztény keresztelhet (ahogy írod), akkor ugyanazt mondod, amit a többi előző hozzászóló. Ugyan így nem írta egyikük sem, de szerintem keresztényekre gondoltak, nem más vallásúakra, vagy nem hívőkre. Ha rosszul gondolom, javítson ki valamelyikük.

Még egy gondolat. Ha már találtál egy ilyen jó kis keresőt... A szombat hányszor szerepel? És a vasárnap? De ez már egy másik kérdés.

2012. ápr. 19. 15:59
 19/31 anonim ***** válasza:

"Mert amelyik egyházhoz keresztelkedünk, annak az egyháznak elfogadjuk a hitelveit. Márpedig minden egyháznál van olyan dolog,a mivel nem értek egyet, mert emberinek vélem, és nem Istentől származónak."

Hát akkor keress tovább. Egyénként konkrétan mik ezek a dolgok, amivel nem értesz egyet?

2012. ápr. 19. 16:30
 20/31 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor inkább ne keresztelkedj meg még. Mert pl. a katolikus hitvallásban benne van, hogy hiszed, hogy az Egyház egy, szent, katolikus és apostoli. Ha ezt nem hiszed, akkor úgy nincs értelme katolikusnak keresztelni téged. Ez csak egy példa volt, de gondolom máshol is így működik.
2012. ápr. 19. 21:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!