Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki kereszteljen meg?

Ki kereszteljen meg?

Figyelt kérdés
Mert amelyik egyházhoz keresztelkedünk, annak az egyháznak elfogadjuk a hitelveit. Márpedig minden egyháznál van olyan dolog,a mivel nem értek egyet, mert emberinek vélem, és nem Istentől származónak. Nem hazudhatok keresztségem pillanatában.

2012. ápr. 18. 19:30
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
73%
Én annak idején a hgy-ben keresztelkedtem, bár nem fogadom el minden tanításukat 100%ig. De a bemerítkezésnél el sem hangzott a hgy neve, csak a Jézusé. Őhozzá keresztelkedtem meg. Nem kell nekem egyet értenem mindenben a pásztorral, aki a bemerítkezést vezeti le.
2012. ápr. 18. 19:45
 2/31 anonim ***** válasza:
50%
Tudom kicsit furcsa megoldás lehet első hangzásra: Nem csak felszentelt személy keresztelhet hanem akárki...
2012. ápr. 18. 19:47
 3/31 anonim ***** válasza:
48%

Egyébként szerintem sem kell az összes dogmát elfogadnod ahhoz hogy megkeresztelkedj, kérdezz meg erről egy (lehetőleg nem 98 éves inkvizítor-fejű) papot!

Én sem értek egyet mindenben a katolikus egyházzal mégsem zavar hogy megkereszteltek...

A második voltam

2012. ápr. 18. 19:50
 4/31 anonim ***** válasza:
67%

A probléma ismerős.

Engem a feleségem merített be, én meg őt.

2012. ápr. 18. 19:57
 5/31 anonim ***** válasza:
Van egy kedves ismerősöm, aki hasonló gondolatokkal küzdött. Ma "szabadkereszténym". Vagyis hisz, imádkozik, stb, de nem tartozik egyik közösséghez sem. Úgy gondolja, egyszer majd talán megkeresztelkedik, de egyelőre nem.
2012. ápr. 18. 20:43
 6/31 A kérdező kommentje:
Számomra ez komolyabb dolog annál, hogy csak úgy megkeresztelkedjek, mindegy hova. Amelyik egyházat ismerem, azoknál van oktatás, keresztségi felkészítés (mindegy minek nevezzük), ahol a saját felfogásuk szerint tanítják a Bibliát. Keresztség esetén ezeket el kell fogadni. Na, itt a bibi. Pedig a Bibliában az van, hogy a keresztséghez fogadjam el Jézust. A többi nincs...
2012. ápr. 18. 21:43
 7/31 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező! A négyes vagyok!

Úgy veszem észre, hogy neked a Biblia az alap. Ha keresztelkedésről beszélünk, akkor az újszövetség jöhet pontosabban szóba. Gondolom elolvastad már. Mi áll benne a keresztelkedéssel kapcsolatban? Krisztus, mikor elküldte tanítványait hirdetni Isten országát, hatalmat adott nekik, hogy gyógyítsanak, ördögöket űzzenek. Nyilván hatalmat adnia kellett, mert ez nincs "alapesetben" az emberben. Mikor elküldte keresztelni őket az Atyának, fiúnak, szentléleknek nevében, adott hatalmat? Nem kellett.

Mit látunk, ki keresztel az újszövetségben? Akárki!

Kezdve bemerítő Jánostól a tanítványokon keresztül.

Olvasd el az Apostolok cselekedeteinek a 8. részét.

Idéznék:

"Mikor pedig menének az úton, jutának egy vízhez; és monda a komornyik: Ímhol a víz: mi gátol, hogy megkeresztelkedjem?

Filep pedig monda: Ha teljes szívből hiszel, meglehet. Az pedig felelvén, monda: Hiszem, hogy a Jézus Krisztus az Isten Fia.

És megállítá a szekeret; és leszállának mindketten a vízbe, Filep és a komornyik; és megkeresztelé őt."

Téged mi gátol meg abban, hogy megkeresztelkedj? Hiszed-e, hogy Jézus Krisztus az Isten fia? Kérj meg bárkit, kivel kapcsolatban állsz hívő ember, hogy merítsen be, ha hiszel!

2012. ápr. 18. 22:27
 8/31 anonim ***** válasza:
Van egy protestáns felekezet, a baptisták, akiknek nem véletlenül ez a nevük. Ők is így gondolkodtak pár száz éve, mint te, ma már egyház, náluk érdeklődj szerintem.
2012. ápr. 18. 23:11
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Felkent Jézus bármelyik tanítványa alkalmas. Ha ilyen még nincs, kérni kell, Istennél semmi sem lehetetlen, aki kér, kap, ha nem kételkedik. Fülöpöt is Isten Szelleme rendelte a komornyik mellé. Isten Szelleme meg paragrafus, szabálykönyv szerint cselekszik, hanem fúj, ahová akar, de nem tudod honnan és hová, habár zúgását hallod.

Tehát nem felekezetbe, szervezetbe, annak hitvallásába, tantételébe, előírásába kell merítkezni, hanem Isten Fiának nevébe, hitébe, az ő halálába. Aki ennél többet vár el, ír elő, annál hogy a merítkező higgyen, hogy a Felkent Jézus az Isten fia, azt ott kell hagyni, annál nem kell merítkezni.

2012. ápr. 19. 10:37
 10/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat. Kérni fogom az Úrtól, hogy helyesen döntsek.
2012. ápr. 19. 11:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!