Ki kereszteljen meg?
Egyébként szerintem sem kell az összes dogmát elfogadnod ahhoz hogy megkeresztelkedj, kérdezz meg erről egy (lehetőleg nem 98 éves inkvizítor-fejű) papot!
Én sem értek egyet mindenben a katolikus egyházzal mégsem zavar hogy megkereszteltek...
A második voltam
A probléma ismerős.
Engem a feleségem merített be, én meg őt.
Kérdező! A négyes vagyok!
Úgy veszem észre, hogy neked a Biblia az alap. Ha keresztelkedésről beszélünk, akkor az újszövetség jöhet pontosabban szóba. Gondolom elolvastad már. Mi áll benne a keresztelkedéssel kapcsolatban? Krisztus, mikor elküldte tanítványait hirdetni Isten országát, hatalmat adott nekik, hogy gyógyítsanak, ördögöket űzzenek. Nyilván hatalmat adnia kellett, mert ez nincs "alapesetben" az emberben. Mikor elküldte keresztelni őket az Atyának, fiúnak, szentléleknek nevében, adott hatalmat? Nem kellett.
Mit látunk, ki keresztel az újszövetségben? Akárki!
Kezdve bemerítő Jánostól a tanítványokon keresztül.
Olvasd el az Apostolok cselekedeteinek a 8. részét.
Idéznék:
"Mikor pedig menének az úton, jutának egy vízhez; és monda a komornyik: Ímhol a víz: mi gátol, hogy megkeresztelkedjem?
Filep pedig monda: Ha teljes szívből hiszel, meglehet. Az pedig felelvén, monda: Hiszem, hogy a Jézus Krisztus az Isten Fia.
És megállítá a szekeret; és leszállának mindketten a vízbe, Filep és a komornyik; és megkeresztelé őt."
Téged mi gátol meg abban, hogy megkeresztelkedj? Hiszed-e, hogy Jézus Krisztus az Isten fia? Kérj meg bárkit, kivel kapcsolatban állsz hívő ember, hogy merítsen be, ha hiszel!
Szerintem a Felkent Jézus bármelyik tanítványa alkalmas. Ha ilyen még nincs, kérni kell, Istennél semmi sem lehetetlen, aki kér, kap, ha nem kételkedik. Fülöpöt is Isten Szelleme rendelte a komornyik mellé. Isten Szelleme meg paragrafus, szabálykönyv szerint cselekszik, hanem fúj, ahová akar, de nem tudod honnan és hová, habár zúgását hallod.
Tehát nem felekezetbe, szervezetbe, annak hitvallásába, tantételébe, előírásába kell merítkezni, hanem Isten Fiának nevébe, hitébe, az ő halálába. Aki ennél többet vár el, ír elő, annál hogy a merítkező higgyen, hogy a Felkent Jézus az Isten fia, azt ott kell hagyni, annál nem kell merítkezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!