Ti is azt látjátok, amit én?
Ha kilépsz - mondjuk - egy város utcájára, akkor nem tudsz már hova nézni, hogy ne írást láss magad előtt. (pl. reklámhegyek) Nem lehetséges, hogy ez szándékos?
Íme ez a kép:
Ha jobban megnézed, azt látod, hogy egy patás, szarvas jószág akarja neked adni az íródeák pennát, hogy írj, írj, írj...! folytasd a könyvek írását, tovább elárasztva életünket írásokkal,... Nem lehet, hogy ez a folyamat szándékos, és szándékosan van elárasztva életünk írással?
Fura elképzelés de az írás és a reklám nem mindig stimmel. Mondjuk ha Pesten a metróban vagy ott igenis bosszantó, hogy nem látok mást csak a reklámot és ahogy nem hivatalos reklám ott illegális reklám azaz emberek keze által írt dolgok mint: itt jártam...
Az amúgy ha könyveket reklámoznak még nem is olyan nagy baj, mert IGEN! olvasson a fiatalság, hisz alig vannak kamaszok akik valamit is olvasnak... még a kötelezőket is inkább filmekben nézik, és AZ amikor egy filmet reklámoznak amiben a kólát vagy akár emberi nézetet mint a mocskos bu*i-ságot reklámoznak az már baj, mert ez nem természetes.(ahol aminek ki kell jönnie ott nem menjen be semmi)ha érted mire gondolok...
Lényegre térve pont egy jó példát vettél észre az elme korlátozó reklámok közül :)
"Ha kilépsz - mondjuk - egy város utcájára, akkor nem tudsz már hova nézni, hogy ne írást láss magad előtt. (pl. reklámhegyek) Nem lehetséges, hogy ez szándékos?"
Igen a TV-ből és a rádióból áramló folyamatos zene és információ, a városokban jelenlevő állandó zaj, a mindenhol jelen levő reklámok és feliratok valóban azt eredményezik hogy az ember gondolatai folyamatosan le vannak kötve.
Ez azért jó a patásnak mert Isten a csendben szól az emberhez és ha az ember gondolatai folyamatosan pörögnek akkor nem fogják meghallani Isten halk, szelíd hangját.
Jézus is amikor imádkozni akart mindig a természetbe ment, általában egyedül.
Amit eddig írtam azt komolyan gondolom. Ez a link amit küldök nem komoly de azért elgondolkodtató (hiába szánták paródiának ezt a filmet attól még sok igazságba beletenyereltek):
Kérem, hogy aki csak annyit értett meg a felvetettből, hogy bajom van az írással, az keressen másik kérdést, mert a megértés még nem erős oldala.
Például azt írom: "elárasztva életünket írásokkal" - Tehát nem arról van szó, hogy van írás és ezzel "bajom van", hanem, hogy túlzásba van véve, túl nagy szerepe van általánosságban életünkben (időnk, energiánk stb. és az már mindegy, hogy ez most az utca, vagy a számítógép, vagy a könyv, vagy mi, az már csak "közeg"), és ezt szándékodnak, irányítottnak látom (lásd a köz-gondolkodást is, hogy nem olvasunk eleget. Nade, mihez képest? Vagy mit? Az sem mindegy. Vagy... 500 éve is így gondolkodtak? stb. Szóval nem 50-100 év alapján kell szerintem gondolkodni, ha igazán átfogóan akarunk véleményt alkotni a jelenségről, hanem sokkal nagyobb távlatban)
Eddig 4-es hozzászóló értette meg leginkább a lényegét a kérdésemnek. Köszönöm neki! És a videót is. (ment a pipa)
Nem biztos, hogy az én megértésemmel van a baj. Lehet, hogy a te fogalmazásoddal (ami az olvasás hiányának következménye). Még mindig nem fejtetted ki, hogy mi bajod azzal, hogy mindenüt írás vesz minket körül. Elvégre így tudunk új ismereteket szerezni. Az olvasás még senkinek sem vált kárára.
"nem olvasunk eleget" - és ez így is van. Ne is haragudj, de a mai átlag tinédzsereknek fogalmuk sincs alapművekről. Lehet, hogy szerinted ez jobb is így, de szerintem ez hatalmas hiba. Mondd meg nekem őszintén: szerinted mi a rossz abban, hogy ennyi helyen találkozunk különböző írásokkal?
500 éve nem várták el az emberektől, hogy annyit olvassanak, mint most. De ez meg is látszott az életszínvonalon.
Ui.: Nem biztos, hogy a négyes értette meg a legjobban a kérdésedet, csak ő írta a tiédhez leginkább hasonlító véleményt.
Kedves 9 szívemből szóltál.
90 percet buszozom a lakóhelyemtől a munkahelyemig. Diák,szellemi,fizikai (én nyomdász lennék) dolgozó is utazik ezeken a járatokon. Páran vagyunk,akik olvasnak.(a többi zenét hallgat,vagy bambul,vagy homo habilis:) Szeretem a sci-fi irodalmat,általában ezeket olvasom,vagy História,Rubicon,HVG....okos,elgondolkodtató ÍRÁSOKAT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!