Isten képes olyan követ teremteni amit nem tud felemelni?
Ha nem: Isten nem mindenható hiszen nem képes megteremteni a leírt követ.
Ha igen: Isten nem mindenható hiszen létezhet olyan kő amelyet nem tud fölemelni.
20:
Ezek szerint nem érted mit jelent az, hogy homoszexuális. Ha értenéd, akkor értenéd azt is, hogy miért hülyeség az általad felállított állítólagos paradoxon.
De segítek: A meleg férfi nem attól meleg férfi, hogy meleg férfiakhoz vonzódik, hanem attól, hogy férfiakhoz vonzódik, holott maga is férfi.
Fogd már vissza magad öreg. Ha értelmesen akarsz vitatkozni, akkor nem célszerű ez a stílus.
A te hasonlatod azon alapul, hogy félreértjük a meleg szó jelentését, innentől kezdve hülyeség.
A kérdező által felvetett paradoxonban egyedül ott lehet a hiba, hogy nem tudjuk, mit tekintünk Istennek, hogy Isten része-e a természetnek, avagy felette áll. Ha utóbbi, akkor működik a paradoxon.
"Vizsgáld át az agyad, mert pont a hasonlatom egyenlő a kérdezőével és pont."
Tudod mi az, hogy egyenlő? Még ha azt mondanád, hogy megfelelő párhuzam, vagy annak az analógiája, ami szintén hülyeség, akkor hagyján. De te kijelented, hogy egyenlő. És akkor még én vagyok a hülye...
Szóval a lényeg, hogy Isten definíciója a kérdés. Mert ha úgy definiáljuk Istent, hogy ő az általa teremtett rendszertől függetlenül bármit meg tud csinálni ebben a rendszerben, akkor pontosan ehhez a paradoxonhoz jutunk. Ha viszont úgy definiáljuk, hogy rá nézve is lehetnek szabályok, korlátok, ami egyébként szükségszerű, hiszen maga a teremtés is egy folyamat kellett legyen, és ebben a folyamatban is kellett legyen valami rendszernek, akkor fel sem merül ez a paradoxon.
A "keményfejűnek" linkelem ezt:
De persze a kérdező hülye, meg mindenki aki ezzel a paradoxonnal foglalkozott pro és kontra valaha a középkor óta, és nem Tommk (ez a nickneve a nagyokosnak, mert privátban is kaptam egy szépet tőle), mert ő csípőből megállapította, hogy eleve hülyeség, ezért nem érdemes ezzel a hülyeséggel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!