Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten képes olyan követ...

Isten képes olyan követ teremteni amit nem tud felemelni?

Figyelt kérdés

Ha nem: Isten nem mindenható hiszen nem képes megteremteni a leírt követ.

Ha igen: Isten nem mindenható hiszen létezhet olyan kő amelyet nem tud fölemelni.

2012. ápr. 16. 00:16
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:

20:

Ezek szerint nem érted mit jelent az, hogy homoszexuális. Ha értenéd, akkor értenéd azt is, hogy miért hülyeség az általad felállított állítólagos paradoxon.

De segítek: A meleg férfi nem attól meleg férfi, hogy meleg férfiakhoz vonzódik, hanem attól, hogy férfiakhoz vonzódik, holott maga is férfi.

2012. ápr. 16. 12:19
 22/54 anonim ***** válasza:
Hát de te nem érted? A kérdés alapján állítom. Érted? Mert a kérdés ilyen HÜLYE! Érted már? A kérdező kérdése úgy szintén van feltéve ahogy én a melegeket. Ha a meleg hasonlatomn röhögsz akkor a kérdező kérdésén röhögsz:D
2012. ápr. 16. 12:22
 23/54 anonim ***** válasza:
A kérdés nem ilyen kategória, mint a meleges hasonlatod, ez egy valós paradoxon, amit már a kérdező előtt sokan feltettek, és elgondolkodtak rajta. A paradoxon megállja a helyét, ha Istent természet fölött állónak tekintjük. Márpedig a legtöbb vallás ilyen Istenben hisz. Ezt a paradoxont csak úgy lehet feloldani, ha Istent a rendszer, vagyis a természet részeként kezeljük, és nem fölötte állónak, tehát beavatkozhat a rendszerbe, de nem kerülhet ki bizonyos szabályokat ő sem.
2012. ápr. 16. 12:49
 24/54 anonim ***** válasza:
46%
Te direkt csinálod, hogy ne kelljen elismerni. Alapból kizárod és a kérdezőét valósnak tartód. ASnnyi eszed nincs, hogy az nem paradox hanem szóforgató hülyeség! Vizsgáld át az agyad, mert pont a hasonlatom egyenlő a kérdezőével és pont. Ha a hasonlatom hülye akkor pont célt ért! Ennyi. Mindegy mit írok, mert alapból kizárod. Keményfejű.
2012. ápr. 16. 17:17
 25/54 anonim ***** válasza:

Fogd már vissza magad öreg. Ha értelmesen akarsz vitatkozni, akkor nem célszerű ez a stílus.

A te hasonlatod azon alapul, hogy félreértjük a meleg szó jelentését, innentől kezdve hülyeség.

A kérdező által felvetett paradoxonban egyedül ott lehet a hiba, hogy nem tudjuk, mit tekintünk Istennek, hogy Isten része-e a természetnek, avagy felette áll. Ha utóbbi, akkor működik a paradoxon.

"Vizsgáld át az agyad, mert pont a hasonlatom egyenlő a kérdezőével és pont."

Tudod mi az, hogy egyenlő? Még ha azt mondanád, hogy megfelelő párhuzam, vagy annak az analógiája, ami szintén hülyeség, akkor hagyján. De te kijelented, hogy egyenlő. És akkor még én vagyok a hülye...

2012. ápr. 16. 17:48
 26/54 anonim ***** válasza:

Szóval a lényeg, hogy Isten definíciója a kérdés. Mert ha úgy definiáljuk Istent, hogy ő az általa teremtett rendszertől függetlenül bármit meg tud csinálni ebben a rendszerben, akkor pontosan ehhez a paradoxonhoz jutunk. Ha viszont úgy definiáljuk, hogy rá nézve is lehetnek szabályok, korlátok, ami egyébként szükségszerű, hiszen maga a teremtés is egy folyamat kellett legyen, és ebben a folyamatban is kellett legyen valami rendszernek, akkor fel sem merül ez a paradoxon.

A "keményfejűnek" linkelem ezt:

[link]

De persze a kérdező hülye, meg mindenki aki ezzel a paradoxonnal foglalkozott pro és kontra valaha a középkor óta, és nem Tommk (ez a nickneve a nagyokosnak, mert privátban is kaptam egy szépet tőle), mert ő csípőből megállapította, hogy eleve hülyeség, ezért nem érdemes ezzel a hülyeséggel foglalkozni.

2012. ápr. 16. 17:56
 27/54 anonim ***** válasza:
Te kisgyerek szerinted a kérdező nem olyat írt ami hülyeség? Mi ebben a paradoxon áruld már el. Hallgatlak. Mond el mi az és akkor kiderül. Adva a lehetőség neked!
2012. ápr. 16. 17:58
 28/54 anonim ***** válasza:
Hiába linkelsz be ilyet! Te nem érted:) mert gyagyás vagy?
2012. ápr. 16. 17:59
 29/54 anonim ***** válasza:
Ha nem érted a paradoxont, akkor egyszerűen ismerd be, hogy kevés vagy ehhez, és ne személyeskedj(ez meg egy önellentmondás a részemről, ugyanaz amit te is alkalmaztál velem szemben, érted???). Vagy olvasd el a cikket, angolul talán tudsz.
2012. ápr. 16. 18:02
 30/54 anonim ***** válasza:
Ne a paradoxont fogalmazd meg, mert én is tudom mit jelent és mire lehet azt mondani. Nekem azt fejtsd ki saját szavaddal, hogy miért paradoxon. Fejtsd ki nekem és én meghallgatom. Ez nehéz kérés? Nem fogok személyeskedni vele.
2012. ápr. 16. 18:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!