Az iszlám vallás ismeri (elfogadja) a reinkarnációt vagy sem?
Napirai11 válasza:
Azt olvastam, hogy az iszlám is, akár a kereszténység, és a zsidó vallás elveti a reinkarnációt.
Ha az iskolában az általános iskolás gyerekeknek megtanítanák az alapvető dolgokat az öt világvallásról, akkor nem kellene ilyen kérdéseket kiírni ide a Gyik-ra senkinek, mivel annyira evidens lenne mindenki számára, hogy az egyes vallások a túlvilágról mit gondolnak.
Üdv: Napirai
Az ábrahámi vallások: judaizmus, kereszténység, iszlám egymásból fejlődtek ki, nagyon sok a közös vonásuk.
A reinkarnációt az iszlám is elutasítja, Mennyországban (Dzsanna - Kertek) és Pokolban (Nar - Tűz) hisz. A különbség, hogy az iszlám elutasítja az eredendő bűnt, így a megváltást is. Csak a hit és a cselekedetek számítanak.
Köszönöm a válaszokat! Igazából sejtettem, hogy "Ábrahám gyermekei" ebben a kérdésben egy húron pendülnek, viszont az Iszlámnak több - egymást sem kímélő - irányzata van és bizonytalan voltam a kérdésben. (Örülök viszont, hogy a drúzokról megtudtam valami újat.)
Igazából az is felvetődött bennem, hogy Jézus próféta visszatérését Mahdival, az idők végén, nem kell-e reinkarnációnak tekinteni, de rájöttem, hogy ő jöhet a muszlimok mennyországából is, újjászületést nem igénylő dologról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!