Milyen lehetett az egyetlen, ősi vallás?
"És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg;
Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói."
Humanista vallás.
Ilyen volt: Ha-sukalalala Ha-sukalalala Ha-sukalala Dumrumrum Dumrumrum (ott voltam)
Jay coruscanti menekult
Szerintem sokáig semmilyen vallás nem volt.
Csak jöttek a kérdések:
-Ki vagyok én?
-Mi az életem célja?
-Mit kell tennem?
-Mi lesz a halál után?(Ez szerintem vastag betűs)
-(Kit hibáztassak ha rossz dolog történik?)
És mivel nem volt ésszerű magyarázatok jöttek a tündérek,istenek,szellemek, pokemonok.
Nem volt egyetlen ősi vallás.
Sok kis különálló népcsoport volt, különböző vallásokkal.
"Kizárt, hogy egyetlen ősi vallás lett volna, a világ minden táján éltek emberek, elég valószínűtlen, hogy egy afrikai ősember a neten megbeszélte volna egy amerikaival, hogy milyen vallást kövessenek :)"
Azért látszik a sötétség... Elárulom, hogy az emberiség Afrikában alakult ki és innen terjedt szét a kontinenseken, sehol máshol nem voltak emberek, innen a mondás: Afrika az emberiség bölcsője.
Kérdésre: valamilyen természeti jelenségeket istenekkel társító vallás lehetett, szerintem...
Vallás az mindig is többféle volt, régióktól függően.
Ha az a kérdésed, hogy mi lehetett az egyetemes Igazság, az egyetlen Igazság, az univerzális tanítás, akkor ahhoz ma is hozzá tudsz jutni...s egyébként ennek az Igazságnak az elemeit használják a vallások és azok értelmezései, de nyilvánvalóan az emberek önmagukkal és a világgal kapcsolatos tévedései ráhordtak némi szemetet, amit persze le lehet mosni, ugye pont ezen az Igazság megértésével, és az Azzal való azonosulással.
üdv
27/F
LastOne.Left
"Milyen lehetett az egyetlen, ősi vallás?"
Az csak egy elmélet a sok közül, hogy valamiféle "ősvallás" vagy "korai vallás" volt jellemző az emberiségre a történelem előtti időkben.
Sokkal elterjedtebb vélemény, hogy az ősembernek nem volt vallása, aztán fokozatosan alakult ki a vallásosság, mégpedig sokféle vallás sok különböző helyen.
Ezek az elméletek különböznek egymástól abban, hogy mit gondolnak a vallás kialakulásának módjáról. Egyes elképzelések szerint a babonák fejlődtek tovább vallássá, mások szerint volt egy primitív panteista világkép, ami fokozatosan felbomlott és többistenhit lett belőle.
22:17
"Ki vagyok én?" Kovács János vízvezetékszerelő
"Mi az életem célja?" Semmi.
"Mit kell tennem?" Amihez kedvem van + fizetni az adót és a számlákat.
"Mi lesz a halál után?" Semmi
"Kit hibáztassak ha rossz dolog történik?" A kormányt.
Tessék, 2 perc alatt lehet ateista választ adni ezekre a kérdésekre. Hasonló válaszokat lehetett 100, 1000, 10000 vagy százezer éve is adni. Vagyis elég naiv elképzelés, hogy a népek azért fejlesztettek ki bonyolult vallásokat és mitológiákat, mert ezekre a kérdésekre "keresték a választ".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!