Az iszlám vallás tiltja a zene hallgatásást?
Figyelt kérdés
Egy videóban láttam,hogy erről beszélt egy muszlim2012. jan. 23. 15:46
1/7 anonim válasza:
Csodálkoznék, ha így lenne. Talán valami fundamentalista magyarázat szerint.
2/7 anonim válasza:
Csak a vahhabita irányzatban tiltott a zene! Szaud-Arábiában is ez van jelen. Mellesleg a tálibok sem engedték, mivel ők is a vahhabita, azaz az iszlám legrégibb szokásait tartották be.
3/7 anonim válasza:
Közép- Ázsiában is jelen volt az irányzat egy időben(talán még ma is?), van egy történet h egy magyar utazó(talán Vámbéry?)egy zenére gondolt és dobolta a lábával a ritmust, mikor kérdőre vonták azt mondta h az imádság ritmusát dobogja.
4/7 mucus98 válasza:
Nem, nem tiltja
az iszlámok szoktak zenét hallgatni
csak nem mindegy hogy milyen zenét
ez olyan mintha a pap rap-pet hallgatna :)
5/7 anonim válasza:
egyáltalán nem tiltja..csak a hülye Wahhabbiták szerint. én is muszlim vagyok. és hallgatok rappet R&B-t Kpop-ot mindent. és még lány is vagyok. :)
6/7 anonim válasza:
Ramadan alatt van egyfajta tiltás de ez a nasheedra nem vonatkozik.
7/7 anonim válasza:
én muzulmán vagyok. igaz én mindent csinálok, amit nem kéne (mondjuk nem eszek sertéshúst, mert nem szeretem. szóval nem vagyok nagyon válásos. de egyébként igen tiltja a zene halhatást a vallás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!