Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismerek egy magyart aki...

Ismerek egy magyart aki felvette az iszlám vallást. Szerintetek az milyen már?

Figyelt kérdés
2011. nov. 26. 03:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%

Az iszlam csoportok meg fizetnek is hogy valaki felvegye a vallast. Egyebkent, mint a zsidoknal, ha nem ebbe szulettel, soha nem vesznek magukeknak.

Hogy milyen ez? Idiota, de most nagyon divat.

2011. nov. 26. 07:02
 2/16 anonim ***** válasza:
30%
Hogyhogy milyen? Neki ez tetszik, miért ne vehetné fel? Nem tudom, mi értelme ennek a kérdésnek (azon kívül, hogy provokálni akarsz másokat), mindenkinek joga van eldönteni, hogy milyen vallást vesz fel.
2011. nov. 26. 08:01
 3/16 anonim ***** válasza:
65%
Mint ember, valószínűleg gondolkodó és útkereső volt. Azt hiszem azonban, ezzel rossz utat választott: bizonyos "szirénhangok" hatására beállt azok sorába, akik (történelmi értelemben) rövid idő alatt elveszejtik majd Európát. Az iszlám nem csak spirituális vallás, hanem a mindennapi élet minden mozzanatát mereven meghatározó szabályrendszer - és ebben retrográd. Nagy tehertétele, többek között, hogy a nemek közötti kapcsolatokat, a nő szerepét a társadalomban visszarántja a középkorba, valamint terjeszti a harcos fanatizmust. Tévhit, hogy "szelíd iszlám" létezik. A lényege a kirekesztés, az erőszakos hitterjesztés..nem "gyerekbetegsége", mint a kereszténységnek, amiből az mára már kigyógyult. Az iszlám hódít: tömegesen Európába "exportálja" a híveit (Németország, Franciaország, Anglia, Svédország és Svájc területén ma már exponenciálisan szaporodó, jelentős kisebbségek) - és már a Kölni Kalifátus gondolatáig is eljutott. Az áttért magyarban tehát elveszett egy újabb európai.
2011. nov. 26. 08:43
 4/16 A kérdező kommentje:
utolsó, köszi a választ!
2011. nov. 26. 09:13
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Ismerek egy magyart, aki elhiszi hogy létezik isten. Szerinted ez milyen már? Szerintem idiótából sok van, nagy divat most annak lenni.
2011. nov. 26. 11:59
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
#2-nek üzenném, hogy mivel az iszlám 700 évvel később született, mint a kereszténység, ők most tartanak ott ahol ti 700 évvel ezelőtt. 700 éve, 1300 körül mik is voltak? Keresztesháborúk? Nah akkor miért is kell le harcos fanatikusozni őket? Ti sem vagytok/voltatok jobbak ezidőtájt, miért várod el tőlük? Majd továbbhaladnak, és pár száz év múlva, már csak szóban akarják mindenkire ráerőszakolni a hitüket, pont úgy ahogy most ti. Ti meg már akkor kitudja hol lesztek a kereszténység gyors-ütemű hanyatlását figyelembe véve... Semmivel sem rosszabbak mint ti, ti pedig semmivel sem vagytok sem emberileg, sem morálisan jobbak. Annyi hogy 700 év előnyötök van. Szép napot!
2011. nov. 26. 12:03
 7/16 anonim ***** válasza:
89%

előző: ja, ugyanott tartanak, ahol a kereszténység tartott 700 évvel ezelőtt, csakhogy mi meg most élünk, nem 700 évvel ezelőtt, így nekünk a mai kereszténységgel és a mai iszlámmal kell együttélnünk. Ezek közül pedig a mai helyzetet nézve az utóbbi durván problematikusabb.

És nekem nincs arra 700 évem, hogy kivárjam, míg az iszlám is eljut arra a szintre, hogy már egész jól lehet mellette békésen eléldegélni.

2011. nov. 26. 16:17
 8/16 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló szempontjával tökéletesen egyetértek. (A 2. voltam)
2011. nov. 26. 16:25
 9/16 anonim ***** válasza:
35%

Sziasztok!

Az első válaszoló véleményem szerint hatalmas baromságot írt. Nem tudom elhinni, hogy valakinek azért fizessenek, hogy felvegyen egy vallást.

Kérdező, a kérdésedet nem igazán értem.

Az ismerősödnek valószínűleg megtetszett az iszlám vallás, és felvette, és akkor mi van?

Ha azt szeretnéd kérdezni, hogy miért vette fel, azt mi nem tudhatjuk, azt a haverodtól/ismerősödtől kéne megkérdezned.

A többi válaszolónak pedig azt üzenem, hogy szánalmasak vagytok.

Üdv: napirai

2011. nov. 26. 16:27
 10/16 Peruccsia ***** válasza:

Ha valaki felvesz egy vallást, az magánügy.

Viszont ez esetben a gyerekeire is hatással van/lesz a dolog, és az már nem vicces.

Hallottam én is olyan magyar családról, ahol a szülők felvették az iszlámot, oszt elmaradt a karácsony a gyerekeknek, s lett helyébe Ramadán havi böjt kötelezően (persze csak amennyire a gyerekeknek kell)

Az iszlámmal az a gond, hogy ráteszi a mancsát más emberek életére (is)

2011. nov. 27. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!