Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismerek egy magyart aki...

Ismerek egy magyart aki felvette az iszlám vallást. Szerintetek az milyen már?

Figyelt kérdés
2011. nov. 26. 03:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az iszlám az európai életvitellel, gondolkodásmóddal, társadalomfelfogással és (általában:) kultúrával nem kompatibilis - ahogyan a zsidó ortodoxia sem. A kettő egylényegű: az egyén és a közösség életének minden percére és megnyilvánulására rátelepszik. Ennek az ókorban - majd, az iszlám esetében, a kora-középkorban - meg is lehetett a létjogosultsága, mára azonban már anakronizmus.
2011. nov. 27. 14:53
 12/16 anonim ***** válasza:
a zsidó ortodoxia nem térítő, azok elvannak maguknak, a maguk közösségében, és ez működik, pl. Antwerpenben is nagyon szépen. A mellettük élő többi csoportot meg békén hagyják. Ez csomó muszlimmal is működik Európában is, de sajna az egy jellemző probléma, hogy soknál nem.
2011. nov. 27. 16:30
 13/16 anonim ***** válasza:
Valóban nem. A judaizmus - sem ortodox, sem neológ változatában - nem térítő vallás. Nem ebben vontam a párhuzamot, hanem abban, hogy mind az egyik, mind a másik (az iszlám, ez esetben) "beszabályozza" az élet teljességét.
2011. nov. 27. 16:36
 14/16 A kérdező kommentje:

igen,értem ami írtatok.azért tettem fel ezt a kérdést,mert kicsit furcsának találtam.és érdekelt a véleményetek.

köszi a válaszokat!

2011. nov. 27. 16:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Meg fogsz lepődni: van "gőzöm" az iszlámról, és nem is halvány. Észt nem osztok: annak, akinek nem lehet, nem is érdemes. Véleményt ellenben mondok. Lényege, hogy az iszlám NEM KOMPATIBILIS Európával. A XIV.-XV. századi Spanyolországban még konstruktív szerepe volt - mégis jó, hogy elkövetkezett a Reconquista; ma már ilyen funkciója azon a földrajzi területen sincs, ahol megszületett.
2011. nov. 29. 08:51
 16/16 anonim válasza:

1.A kérdés értelmetlen.2.Akkor a krisna,hindu,buddhista magyar hívőket is kérdezd meg miért vették/tértek más hitre.

3.Emberi jogok nyilatkozatában benne van vallásszabadság.

4.Ha zavar téged van 1 gomb az egéren elkattintasz,távirányító off gombját megnyomod.5.Ha barátod ilyen vallású lett és téged zavar akkor keress másik barátot.További szép napot kívánok minden olvasónak!!!

2013. dec. 2. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!