Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik olvasták a Bibliát, le...

Akik olvasták a Bibliát, le tudnák nekem írni, hogy mi a lényegi mondanivalója? Ki kaphat örök életet? Van-e benne Szentháromságról szó?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 07:34
1 2 3 4
 31/37 lsandor ***** válasza:
25%
Hát igen pont azoknak a személyeknek kell hinni, akik hitehagyottak lettek, pont ők az igazat fogják mondani. Am is ha ki lettek közösítve, akkor valami miatt. De mind1 mindenki olyan fordítást olvas, amilyet akar
2012. ápr. 22. 08:35
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

@ 30:

Szívesen, bár nem tudom, mit; nem emlékszem rá, hogy beszélgettünk volna. :)

Az viszont biztos, hogy jól teszed, ha a Károli fordításnál maradsz. De vannak más fordítások is, amik hasznosak lehetnek egy-egy összehasonlításnál; mutatok linkeket, melyek több fordítást is tartalmaznak:

[link]

[link]

[link]

Tegnapelőtt egy másik kérdésben felmerült a Szent Pál Akadémia fordítása is, amit szintén nagyon jónak tartok; mivel elektronikus formában nekem nem volt meg, rákérdeztem, valaki tudja-e, honnan lehet letölteni. Még aznap este elküldte nekem valaki email-ben. :)

Azzal pedig nem érdemes foglalkozni, hogy JT-i mit mondanak a "Szentháromságot" illetően, mivel igazából nem is tudják pontosan, mit értünk e kifejezés alatt; ők valahogy úgy képzelik, hogy három istent imádunk, azaz poli- / triteisták vagyunk, pedig ez nem igaz. Akik olvastuk már a Bibliát, tudjuk, hogy nincs benne ez a szó, de ahhoz komolyan - és az ŐT-tól függetlenül - kell tanulmányozni, hogy ne egy sötét szemüvegen át lássuk és értsük.

Nekem erről az "ateista pápa", Richard Dawkins jutott eszembe: tulajdonképpen ő sem ismeri igazán a Bibliát, legfeljebb felületes ismeretei vannak; és ebből következőleg egy saját maga által elképzelt isten léte és egy sajátosan elképzelt hit ellen hadakozik, nem a Bibliából megismerhető egy igaz Isten, JHWH ellen, vagy a valódi hit ellen. Nem hiába kritizálták már annyian, még az ateisták közül is.

GBU

2012. ápr. 22. 11:27
 33/37 anonim ***** válasza:

Saca, már egyszer leírtam egy másik kérdésben, hogy a szervezetet öként elhagyók és a kiközösítettek két külön kategória. Azért vicces, hogy ezt pont nekem kell elmagyaráznom. :DDD

És légy szíves, ne rágalmazd őket, mivel nem ismerheted mindegyiküket személyesen, és nem tudhatod, hogy igazat állítanak-e vagy sem. Én nem mondom azt, hogy mindenki mindig igazat mond közülük, mert nem tudhatom, én sem tudom leellenőrizni; de azért az már nagyon gyanús, amikor többezer ember ugyanazt mondja egy-egy témában...

Azt is leírtam már, hogy az ex-JT-k a blogjaikon főleg a sérelmeiket, panaszaikat szokták leírni, amiket az ŐT szervezetben eltöltött évek során tapasztaltak; illetve segítenek egymásnak feldolgozni ezeket, és megbeszélnek némely dolgokat. Szerintem nézz be egy ilyenbe, győződj meg erről magad.

2012. ápr. 22. 11:34
 34/37 anonim ***** válasza:

Kedves Berta!

Igazad van, ennél a kérdésnél még nem beszélgettünk, és tudom, hogy az ÚVF-ról írt válaszod nem nekem szólt, azért köszöntem meg, mert hasznosabb válasz volt a kérdésemre amit Isandornak tettem fel, mint amit tőle kaptam.

Amiket belinkeltél köszi, meg fogom nézni mindenképp őket, mert bár a Károli az abszolút kedvenc fordításom, azért nyitott vagyok más fordítások olvasására is.

A kegyelem.net-en van fenn néhány fordítás, eddig ott nézelődtem.

Shalom.

2012. ápr. 22. 15:53
 35/37 anonim ***** válasza:

Szia!

Akkor ezek szerint már máshol beszélgettünk? :D

Bocsánat, de nick nélkül nem sok embert tudok beazonosítani.

Szóval, még egyszer szívesen; és van még egy lehetőség: a napokban megkaptam a Szent Pál Akadémia fordítását is. Ez nem a teljes Biblia, de majdnem a teljes Újszövetség. Ha gondolod, feltöltöm valahova; vagy ha adsz egy email-címet privátban, arra el tudom küldeni szövegfájlként.

Shalom. :)

2012. ápr. 27. 02:34
 36/37 anonim ***** válasza:
Többször is. Beállítottam a nickemet a beazonosíthatóság kedvéért.
2012. ápr. 27. 18:48
 37/37 anonim ***** válasza:

Miattam nem kellett volna, nem szemrehányásként írtam.

Megkaptam az üzenetedet, és már el is küldtem a fordítást.

GBU

2012. ápr. 27. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!