Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szét szeddtem egy családot?...

Szét szeddtem egy családot? Ez a bűntetésem?

Figyelt kérdés
évekkel ezelőtt fel bomlott miattam egy család. Apuka ott hagyta a párját a gyerekkel. Együtt vagyunk és a gyermek is velünk él . Született egy közös is. Sajnos ugyan azt élem át amit a volt feleség is. Jött a harmadik. Ugyan együtt vagyunk, de haldoklik a dolog. Vajon Isten mérte mérte rám ezt a bűntetést? Most már át érzem milyen kegyetlen ez. Minden nap kérem Istent könyörüljön rajtam ne engedje hogy a gyermekem külön éljen az apukájától. Még meg bocsájthat nekem?
2012. ápr. 10. 22:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Ne is törődj velük. Ha egy házasságot szét tud választani egy harmadik, akkor annak a házasságnak később úgy is vége lett volna valahogy. Nem hiszem, hogy ez Isten büntetése, Isten nem büntet (ha egyáltalán létezik). Azt mondják, a büntetés a halál után következik, a pokolban megtapasztaljuk, mi az igazi szenvedés, és amikor a tűz tisztító ereje megtisztít minket "bűnösöket", akkor elnyerjük a megbocsájtást, és a paradicsomba kerülünk. Én nem ezt a vallom, én a reinkarnációban hiszek. És ha tönkre megy a házasságod akkor az részben a férjed hibája, mert nem tudott meg elégedni veled, részben a tiéd, mert nem tudtad megadni neki amire vágyott, vagy lehet, hogy te megadtad, és akkor a férjed volt telhetetlen.
2012. ápr. 23. 17:00
 22/31 anonim ***** válasza:

"Ne is törődj velük."

Ebben még egyetértünk. :)

"Ha egy házasságot szét tud választani egy harmadik, akkor annak a házasságnak később úgy is vége lett volna valahogy."

Ilyen elven akkor ha jön egy gyilkos és legyilkol Téged az is OK hiszen előbb-utóbb úgyis meghaltál volna.

Vagy ha jön egy tolvaj és ellopja a pénztárcádat azzal sincs baj hiszen a pénzed is előbb-utóbb úgyis elfogyott volna.

"

Nem hiszem, hogy ez Isten büntetése, Isten nem büntet (ha egyáltalán létezik). Azt mondják, a büntetés a halál után következik, a pokolban megtapasztaljuk, mi az igazi szenvedés, és amikor a tűz tisztító ereje megtisztít minket "bűnösöket",

"

Amit írtál azt úgy írtad mintha a pokolba kerülőket is a tisztítótűz égetné. Nem tudom hogy így értetted-e de ha igen akkor hadd javítsam ki, aki elkárhozik az soha nem tisztul meg mivel nem is akar megtisztulni, az ilyen lélek gyűlölete soha nem múlik el.

"És ha tönkre megy a házasságod akkor az részben a férjed hibája, mert nem tudott meg elégedni veled, részben a tiéd, mert nem tudtad megadni neki amire vágyott, vagy lehet, hogy te megadtad, és akkor a férjed volt telhetetlen."

A részleteket nem tudjuk ezért ezt így elég nehéz megmondani hogy mi kinek a hibája. De a kérdés nem is erre vonatkozott.

"Én nem ezt a vallom, én a reinkarnációban hiszek."

Miért hiszel a reinkarnációban?

2012. ápr. 24. 09:28
 23/31 anonim ***** válasza:
Csak úgy, akkor akár a Istenben hívőktől is kérdezhetnék, hogy miért hiszek Istenben, ők erre azt felelnék, hogy mert van, hát én is ezt mondom, mert van. A szkeptikus emberek számára talán mindez hülyeség, de én így hiszem. És az, hogy megölhet egy gyilkos, mert előbb utóbb úgy is meghalsz, ez egy nagy ostobaság volt, mert úgy gondolom, hogy az élet egy sokkal fontosabb dolog. És nem azt mondtam, hogy a tisztító tűztől ,minden ember szent lesz, hanem azt, hogy kiöli belőle a bűnös dolgokat, de nem azokat amik egykor az életéhez tartoztak, hanem, hogy elfogadják a azokat az embereket, akiket utáltak. És ha lehet ne szólj bele a gondolataimba, mert semmit nem tudsz rólam, hogy milyen érzések vannak bennem, hogy milyen dolgok történtek velem.
2012. ápr. 26. 15:21
 24/31 anonim ***** válasza:

"És az, hogy megölhet egy gyilkos, mert előbb utóbb úgy is meghalsz, ez egy nagy ostobaság volt"

Igen, szerintem is ostobaság volt, pont akkora mint az amikor azt írtad hogy a házasság amúgy is előbb utóbb szétment volna ezért nem baj amit a kérdező tett.

"És ha lehet ne szólj bele a gondolataimba"

Jól van, ezt megigérhetem, amúgy sincsenek telepatikus képességeim.

2012. ápr. 26. 15:37
 25/31 anonim ***** válasza:
Amit csinált nem bűn, csak egy olyan dolog amivel erősen megbántott másokat. És tudom, hogy nem volt helyes, de ahogy már te is említetted, hogy nem ismerjük a részleteket, és nem tudjuk kinek volt nagyobb részesedése a házasság tönkremenésében.
2012. ápr. 26. 22:18
 26/31 Andizsuzsi ***** válasza:

"Amit csinált nem bűn"

6. Ne paráználkodj!

9. Felebarátod házastársát ne kívánd!

2012. ápr. 27. 08:23
 27/31 anonim ***** válasza:

"Amit csinált nem bűn"

Már hogy ne lenne bűn? Gondolod hogy a szétszakadt család tagjai nem tartanák bűnnek? Mondjuk a gyerek aki így apa nélkül kell hogy felnőjön. Vagy az feleség akinek egyedül kell nevelnie a gyereket és elvesztette férjét?

A kérdező egyébként elismerte a saját felelősségét, a kérdése nem is erre vonatkozott.

2012. ápr. 27. 09:32
 28/31 anonim ***** válasza:
Az én szüleim is elváltak, és mégsem gyűlölöm azt a nőt aki miatt szétmentek , és a féltestvéreimet imádom, és soha nem jutott volna eszembe, hogy jobb lett volna meg se születniük. És azért én tapasztalt vagyok ebben a témában, és nem tartom bűnnek, csak Isten szerint a, de szerintem nem. Most már megtörtént nem lehet visszafordítani.
2012. ápr. 27. 10:15
 29/31 Andizsuzsi ***** válasza:
Utolsó! Édesanyád is így gondolja? (Mármint, hogy teljesen természetes, hogy apád egy másik nőért otthagyott titeket?)
2012. ápr. 27. 12:25
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy teljesen természetes. És anyukám úgy gondolja, hogy nem volt vele szemben tisztességes, de nem utálja azt a nőt.
2012. ápr. 27. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!