Szét szeddtem egy családot? Ez a bűntetésem?
Kérdező!
Valóban nem tudjuk, hogy mi történt, de te írtad, hogy szétszedtél egy családot. Az, hogy szétszedtél egy családot azt jelenti, hogy viszonyt kezdtél egy nős férfival, aki otthagyta érted a családját. Ezt nagyon sokan elítélik, én is. Az, ami a gyerekeddel történt, nagyon sajnálatos, de az nem változtat a dolgon. Ha úgy gondolod, hogy azzal megbűnhődtél azért, amit tettél, az nem így működik. Attól még, hogy értek azóta csapások, nem változik az a korábbi dolog. Persze ebben a pasinak is nagy szerepe volt, hisz azt lehet elcsábítani, aki hagyja magát. És ahogy látszik, ő hagyja, nem is egyszer. Ebbe sajnos belefutottál. Azokból, amit írtál, ha most melletted marad is, jön majd egy újabb, és előbb utóbb lelép. "Ki milyet szakított, olyat szagoljon" tartja a régi mondás.
Napirai11 válasza:
Kedves Kérdező!
Andizsuzsi kommentjeivel teljes mértékben egyetértek.
Sajnos vannak ilyen pasik, akik nem tudnak megmaradni egy kapcsolatban, nem alkalmasak párkapcsolatra: te szegény egy ilyent fogtál ki.
Az a baj, hogy azonkívül, hogy imádkozol a párodért Istenhez, hogy változzon meg, nem nagyon lehet mit csinálni.
Mivel nem ismernek téged a Gyik válaszolói, többek között én sem, e zért nem lehet megmondani, hogy mi lenne erre a problémára a jó megoldás.
Üdv: Napirai
Isten megbocsát minden embernek aki tiszta szivből megbánta a bünét.A régmúltban Dávid is nagy bünt követett el, hozzád hasonlóan szétbomlasztott egy családot.Dávid megbocsátást nyert, de számolnia kellett a fegyelmezéssel és a bűn következményeinek a viselésével (Példabeszédek 6:27).
Isten most nem büntet senkit. Dávidhoz hasonlóan minden rossz tettünknek meg van a következménye.
Kérdezőnek:
"Szét szeddtem egy családot? Ez a bűntetésem?"
Azt hiszem az igaz hogy az ember a tetteiért valamilyen elégtételt kell hogy nyújtson (hiszen Isten
igazságos) egyrészt itt a földön másrészt pedig majd lehet hogy a túlvilágon is. De erre ne úgy gondolj
mint Isten büntetésére mert ebből az a téves elképzelésed fog kialakulni hogy Isten szigorú és büntetni
akar. Az igazság az hogy Isten elsősorban irgalmas vagyis megbocsátó és számunkra felfoghatatlan
mértékben szeret minket. És csak ezután igazságos. Tehát Isten igazságosságával csak annak kell szembenéznie aki elutasítja irgalmát. A szenvedést pedig ne büntetésnek tekintsd hanem
annak ami által a lélek fejlődni tud, érdemeket tud szerezni és amelyet fel lehet ajánlani Istennek
áldozatként. Pio atya mondta egyszer hogy ha az angyalok képesek lennének irigységet érezni akkor egy
dolgot irigyelnének csak az emberektől: azt hogy képesek Istenért szenvedni. Ha Te a helyzetedből adódó
szenvedéseidet igyekszel türelemmel viselni és felajánlod mondjuk a bűnösök megtéréséért akkor így
saját magaddal is jót teszel (Isten ezért meg fog jutalmazni) és másoknak is nagy szolgálatot teszel. De ezzel nem azt akarom mondani hogy a szenvedés annyira klassz dolog hogy Isten nem fog megszabadítani tőle. Isten meg fog szabadítani ha kitartóan kéred, és hidd el Istennek van egy nagyon jó terve az életeddel ami sokkal jobb mint amit Te most el tudsz képzelni. Istennek jó szokása az hogy nem azt adja meg amit kérünk hanem még annál többet is :)
"Még meg bocsájthat nekem?"
Igen, sőt meg is akar bocsátani, olyannyira hogy Jézus ezért képes volt önként kereszthalált halni. Ehhez a következőt kell tennie az embernek:
- elismerni hogy rosszat tett és őszintén bocsánatot kérni Istentől
- ha lehetséges bocsánatot kérni azoktól az emberektől is akiket megbántott és kibékülni velük vagy helyrehozni amit elrontott
- mindenkinek meg kell bocsátania az ellene elkövetett minden rosszat mert csak az kérhet bocsánatot aki saját maga is megbocsát.
- őszintén megfogadni hogy ezentúl igyekezni fog a bűnt és a bűnre vivő helyzeteket kerülni
Még ajánlok egy imát, ha ezt 7 napon keresztül mondod akkor megkapod a teljes bűnbocsánatot:
Még egy ima bűnbocsánatért:
A gyónást is megemlítem itt de csak a teljesség kedvéért, sajnos aki házasságon kívüli párkapcsolatban él az nem gyónhat (mivel helyzetéből adódóan nem tudja megígérni hogy Isten előtt rendezi a házasságát).
Ez egy nagyon nehéz helyzet de ne aggódj ha Istenre bízod a megoldást akkor segíteni fog. Tedd Jézus kezébe az életedet. Mondd neki hogy Őrá bízod a megoldást erre a nehéz helyzetre. A megoldás lehet hogy hosszabb időt vesz igénybe addig is imádkozz minél többet kérve a segítséget és a helyzet megoldását.
Ajánlok még egy imát, amit lelki áldozásnak hívnak:
Ez azért jó mert áldozni csak tiszta lélekkel lehet de ezt a lelki áldozást bárki végezheti. Én is sokáig csak lelki áldozást végezhettem a rendezetlen élettársi kapcsolatom miatt. Ezt naponta lehet és érdemes is imádkozni.
Hadd kérdezzek pár dolgot a hitéleteddel kapcsolatban:
Melyik felekezethez tartozol? Meg vagy-e keresztelve, bérmálkozni vagy konfirmálni voltál-e illetve a Szentlélek-keresztséget megkaptad-e már? Templomba járni szoktál?
Azért hogy egy lelkesítést is küldjek küldök egy linket:
Innen ha lehet töltsd le mp3-ban a tanításokat és hallgasd meg. Nagyon lelkesítőek, nekem is nagyon sokat segítettek ezek!
"köszönöm a válaszokat. Igazatok van. Tudom mit kellene!!! tennem, de nagyon nehéz."
Nincs igazuk mert azt figyelmen kívül hagyják hogy a mostani élettársaddal van egy közös gyereketek. Nem az ő boldogsága lenne a legfontosabb? Ha igen akkor viszont ő vajon nem azt szeretné hogy az apja és az anyja együtt éljen?
Napirai11 válasza:
Utolsó kommentelőnek:
Ha ez a férfi ott akarja hagyni ezt a nőt a gyerekével együtt, akkor nem nagyon lehet itt mit csinálni.
Üdv: Napirai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!