Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hipnózisról miért gondolják...

A hipnózisról miért gondolják azt sokan hogy az okkultizmushoz tatozik, és Isten ellen való dolog?

Figyelt kérdés
Azt olvastam,hogy a hipnózis nem okkultizmus,hanem olyasmi állapot mikor az ember fél álomban van.(orvosok által bizonyítottan hasznos dolog) Nem szállja meg semmi az embert, tudatánál van a páciens és így hozhatóak elő az elnyomott emlékek amelyek valakinek az életét megkeserítik a tudat alatt. De sokan azt írták,hogy a hipnózis a gonosz erőktől ered..ezt én nem hiszem. De akkor most az az ember mit csináljon akinek erre a kezelésre van szüksége? Szenvedjen egész életében?

2012. ápr. 10. 11:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Dr. Erdélyi Judit, orvos ír ennek veszélyeiről és meg is indokolja. Nem épp rövid cikk, de szerintem érdemes végig olvasni: [link]
2012. ápr. 10. 23:32
 12/17 anonim ***** válasza:
44%
nagyon jó cikk az utolsó. velem megtörtént az ami ottvan leírva, hipnózis miatt. nekem csak rosszat hozott az egész, soha többé nem akarok még csak hasonlót se. én pont emiatt lettem keresztény. kérdező: a hipnózis a gonosz erőktől ered, én már ebben teljesen biztos vagyok, ne hidd hogy az bármire megoldás lesz, csak rosszabb lesz utána.
2012. ápr. 11. 01:11
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

Most ezt lehet hogy sokan nem fogják elhinni de édesanyám sokáig járt agykontrollra, egészen addig amig az egyik összejövetelen azt nem mondta a csoportvezető: "Most pedig imádkozzunk a sátánhoz!". Ezzel nem azt akarom mondani hogy minden agykontrollos sátánista vagy hogy szándékosan az de azt viszont merem állítani hogy agykontrollal vagy hipnózissal csak démonokkal lehet felvenni a kapcsolatot.

Aki keresztény az tudja hogy ezekre a technikákra nincs szüksége. Illetve egy kereszténynek ott vannak a Szentlélek ajándékai és karizmái, ott van a belső ima, ezek mellett mi szükség lenne bármilyen hipnózisra?

2012. ápr. 11. 14:19
 14/17 A kérdező kommentje:
sztem az agykontrol és a hipnozis teljesen más. az agykontrollal én sem értek egyet! de nem hiszem hogy a hipnozis maga amelyet az orvosok használnak(és nem a reinkarnációs hipnózisra gondolok) a démonokkal venné fel a kapcsolatot..
2012. ápr. 11. 15:58
 15/17 anonim ***** válasza:
kérdező: azt a linket elolvastad? Nagyon jó az az írás látszik hogy a szerző sok időt rászánt és utánajárt a témának.
2012. ápr. 12. 08:58
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha elolvasod a cikket, világosan látni fogod, hogy az agykontroll és a hipnózis között a lényeget tekintve az égvilágon semmi különbség nincs.
2012. ápr. 12. 11:31
 17/17 anonim válasza:
100%

Semmi rossz sincs a hipnózisban. Itt olyan félreértéseket írtok le, ami valószínüleg abból ered, hogy egyből elhisztek mindent, amit olvastok. A hipnózis veszélytelen, ha megtanulta valako használni. Semmilyen szellemi meg démoni támadás nem érheti közben az alanyt. Olvasott ilyenre valaki konkrét példát, hogy hipnózis allat megszállt volna valakit a gonosz? Ilyen nem létezik, vagy hazugság. Azért írok, hogy eloszlassam ezeket az elavult tévhiteket. Ez modern pszichológia. Aki a hipnózist tiltja, az az orvoslást tiltja. A lelki béke és nyugalom lehetőségét senkitől sem vonhatják el. Sem a papok, sem Isten, se senki. Haladjunk már a korral emberek. Ez már régen nem a Márió és a varázsló...

ELTE PPK

2015. ápr. 17. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!