Miért szól annyi minden az egyházról Magyarországon egy ateista államban?
A másik:
"demokrata vagyok minden téren, de adott esetben a vallás és az egyházak betiltását sem tartanám rossz ötletnek".
Jobb esetben konfúzus fejű, még-nem-felnőtt vagy, rosszabb esetben pedig, ha ez a kijelentés tudatos, tipikus példája a "demokratának" (jaaj, ha nem kéne sírnom, ezen röhögnöm kéne). Ismerünk benneteket sokan, mind egy szálig: nektek "demokratának" lenni annyit jelent, mint betiltani, megtorolni, elfojtani, - ha lehet fizikailag is - megsemmisíteni a más véleményt és a hordozóját. Látod: nekem nem tetszik a sok tekintetben primitív véleményed, mégsem jutna eszembe betiltani - veled együtt. Lehet, hogy aki úgy gondolja, ahogy én, annak a nagyvonalúsága maga ellen fordított, éles fegyver?! :(((((((
Kérdező, mutasd csak azokat a forrásokat, amikre hivatkozol. :P
1. Lista Magyarország lakosainak vallásosságáról.
2. Tudományos szaklap cikke, amely szerint tudományosan bizonyított tény Isten nemlétezése.
3. A fiatalok között készült felmérés.
Majd ha ezek megvannak, utána lesz miről beszélni.
Én pontos forrást nem tudok megjelölni. De istenben hinni ugyanannyit jelent, mint a mikulásban vagy a jézuskában hinni.
Hallomásból hallottam már, hogy a papok a vasárnapi és ünnepi miséket áltlában teljesen üres templomban tartják, mer nekik kötelező elmondani, akkor is ha nincsennek ott egyháztagok. A fiatalok meg szerintem csak röhögni járnak a templomba.
Akkor szépen ballagj el egy templomba és nézd meg, hogy tele van. Fiatalokkal is.
vagy nézd meg a népszámlálási statisztikát hányan vallották magukat valamely valláshoz tartozónak.
És amennyiben számtalan tudós hisz Istenben, ki vagy te, hogy okosabbnak hidd magad náluk?
(ésmost üres az a templom, vagy tele van röhögő fiatalokkal? döntsd már el)
Nem azzal van baj, hogy más a véleményed, hanem hogy ezt tudatlanságra és hülyeségre alapozod.
Kijelented, hogy 99%-ban ateista ország,hogy senki nem jár templomba...ezek könnyen ellenőrizhető és beszerezhető adatok.Először tájékozódj és utána alkoss véleményt
Egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki ennyire unatkozzon. Döbbenetes.
Kérdező, nem olyan hosszú ez a tavaszi szünet, használd már pihenésre vagy akár tanulásra, de ne égesd már tovább magad...
Pl. elővehetnél egy helyesírási szótárat tanulmányozás céljából, igencsak rád fér.
Vagy legalább nézz bele a Bibliába, hogy legyen valami halvány fogalmad róla. Épp az előbb másoltam be néhány linket egy másik kérdéshez, tessék, neked is megmutatom:
Kezdd el Lukács vagy János evangéliumánál, aztán szólj, ha megvolt, segítünk, hogyan menj tovább.
Még egy honlapot ajánlok figyelmedbe, ahol élőben nézheted a budapesti Golgota Gyülekezet Istentiszteleteit. A délelőttinek nemsoká vége, és a helyszínen jelenlévők létszámát nem is lehet tudni; de csak a neten 140-en nézik épp most; és ez csak egyetlen egy a Magyarországon levő keresztény közösségek közül.
Ma már sajnos nem lesz több közvetítés, de keresgélhetsz az archívumban is.
Kedves Kérdező! Szerintem te egy nagyon unatkozó butuska gyerek vagy. :) Hogy miért gondolom ezt?
1. A kérdésed utáni szöveg egy vicc, főleg, hogy a tudományra hivatkozol benne.
2. Te vársz el másoktól toleranciát, amikor te magad tiltanál be dolgokat?
3. Általánosságban beszélsz a fiatalokról, pedig sok fiatal van, akiknek nem "áll fel a szőr" a hátukon az isten szó hallatára.
Nézd, annyi a megoldás, hogy kerülöd messziről. Mást nem tehetsz. Én keresztény létemre, nem zaklatom az ateistákat, nem nyúzom őket azzal, hogy térjenek meg, és higgyenek. De akkor elvárom az ateistáktól is, hogy hagyjanak engem szépen békén, és ne akarjanak arról meggyőzni, hogy hülyeség, amiben hiszek. Szabad országban élünk, és ha én a húsvéti nyusziban akarok hinni, akkor azt is megtehetem.
Mellesleg itt egy képsorozat azokról a fiatalokról, akik nem csak röhögni járnak el a templomba. Őket a Szalézi testvérek vezetik. Többet ismerek közülük. És ez a kis közösség egy igen kis létszámú városka egyik templomi közösségéhez tartozik. Ha van hozzá gusztusod, és nem rendül meg az a csepp lelki világod, akkor nyugodtan nézd meg.
24/n
Látod, milyen kár, hogy nincsenek még közzétéve a 2011-es népszámlálás adatai... így most csak a 2001-es adatokat tudom megmutatni. Pedig a 2011-es érdekesebb lesz abból a szempontból, hogy most külön válaszlehetőségként be lehetett jelölni azt is, hogy "ateista".
Mindenesetre vess egy pillantást a 10 évvel ezelőtti magyarországi helyzetre, amiből láthatod, hogy a lakosság több mint háromnegyede valamilyen egyházhoz, felekezethez tartozónak vallotta magát. Vannak életkor szerinti megoszlásra vonatkozó adatok is, amelyek tökéletesen cáfolják a minden tényalapot nélkülöző feltételezésektől hemzsegő kérdésmagyarázatodat.
Bár nem vagyok benne biztos, hogy szükség van erre, de hozzáteszem, hogy meglehetősen tisztában vagyok egy népszámlálás kutatásmódszertani problémáival, de megnyugtatlak, hogy ekkora mértékben nem tévedhetnének a népszámlálási adatok sem. Való igaz, hogy a tényleges vallásgyakorlók aránya jóval kisebb, mint a magukat valamely felekezethez tartozóknak vallók aránya, de a szociológiai kutatások nagyjából egyöntetűen 15-20%-ra teszik Magyarországon a tényleges vallásgyakorlók arányát.
Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy nincs a világon egyetlen olyan ország sem, amelyre igazak lennének az állításaid, de különösen nem igazak Magyarországra.
Abba meg már bele se merek kezdeni, hogy vannak ám ateista vallások is a világon... :)
Tényleg csak három link, vedd a fáradságot légy szíves!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!