Miért szól annyi minden az egyházról Magyarországon egy ateista államban?
mivel az emberek több mint fele vallotta magát pl a legutolsó népszámlálásnál is valamelyik valláshoz tartozónak,mivel a házasságok fele ma is templomban köttetik ezért nem mondanám az országot ateista államnak.
Márcsak azért sem,mert magam is vallásos vagyok.
ja és fizikusként vagyok vallásos, mint ahogy sokan mások is.Ha megnézed az elmúlt évtized Nobel-díjasait szinte mind vallásos ember.
Tehát nem egészen értem miféle bizonyított tényről beszélsz.
Amit írsz,az nem egészen igaz.
Senki nem bizonyította be,hogy nincs Isten. Ahogy az is csak elmélet,hogy a világ az ősrobbanásból keletkezett. Mi volt az ősrobbanás előtt? Semmiből nem lesz semmi.
Templomba pedig nem csak az öregasszonyok,hanem sok fiatal is jár.
Az sem igaz,hogy 99,9 % ateista. Legalább 20-30 %,ha nem több az Isten-hívők aránya.
Mivel most húsvét van,természestes,hogy sok szó esik róla a médiában.
"a vallás a nép ópiuma"ez kissé kommunista szöveg
HA demokrata vagy akkor tiszteletben kéne tartanod mások meggyőződését. vagy csak szöveg a demokrata?
Az ateizmus is csak egy hit!
Úgyhogy nem vagy különb sem a kereszténytől, sem bármely más vallásutól.
Egyébként én nem vagyok keresztény, gnoszticista vagyok.
Én is ateistaként reagálok, és egyetértek az előttem válaszolókkal. Isten léte tudományos eszközökkel nem vizsgálható, így sem bizonyítani, sem pedig cáfolni nem lehet.
Ha nem jársz templomba, honnan tudod, hogy kik vannak misén? Én sem járok, de néha elkísérem anyumat (nehezen jár), és meglepően sok fiatal van jelen.
Ne téveszd össze a világi állam fogalmát az ateistáéval. A világi államban az egyházi és világi intézmények minden értelemben különválnak, de ez nem azt jelenti - és nincsenek is olyan felmérések, mint amit idéztél, - hogy a lakosság döntő része ateista lenne.
Hogy egy világi államban miért beszél a média az istenhitről és az egyházakról? Egyrészt azért, mert a lakosság nagyon jelentős része igenis istenhívő, sőt gyakorolja a hitét a különféle felekezetekben. Fiatalok is, egyre nagyobb számban.
Másrészt, mert a kereszténység Európa és Magyarország kultúrájától elválaszthatatlan. Mind a szellemisége, mind a szimbólumrendszere át- és átszövi az európai gondolkodást: ismerete hozzá tartozik az általános műveltséghez. Ez ellen tiltakozhatsz, amennyire akarsz, de a keresztény műveltségi elemeket neked, ateistának is ildomos ismerni, ha kultúrember akarsz lenni. Ha nem, az persze más...jogod van ahhoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!